City Lights (1931) - savršeno, doslovno savršeno. Odmah ga uvrštavam u mojih top 10 filmova. Film ima jednu od najsmješnijih scena koju sam ikad vidio. Onaj boksački meč

kraj je također jedan od najboljih. Ljubav je slijepa, baš to. Prekrasno nešto. Kakav je to genijalac. Čitam kako je ovo Wellesu bio najbojli film. Kubrick ga je svrstao u svojih top 5 filmova, a Tarkovski u top 10.
Idući tjedan puštaju MODERNA VREMENA, a onaj iza tamo VELIKI DIKTATOR. Dakle, ta tri filma se smatraju kao njegovim najznačajnijim i najbolim. Dosad nije niti malo razočarao i ne vidim kako je to uopće moguće jer mi baš paše taj humor, sva ta simbolika.
8==========o
/8==========o (10/10)
The Cove (2009) - dokumentarac o ludim japancima i kako ubijaju 23000 dupina godišne. Baš bolesno nešto i još kada vidiš koliko je taj dio japanaca bahat, umišljen. Ma zgadi ti se sve. Tužan film i barem su im malo uspjeli pogoršati situaciju jer je cijeli svijet vidio što čine. I još tijekom dokumentarca su pitali obične ljude jel znaju za to, svi su rekli da ne. Medijsko zataškvanje. A da tek vidite grad, taj glavni grad gdje se ubijaju na brutalan način. Nisam mogao vjerovati. Grad vam je sama maskota dupina, kako ih oni vole. Napravili su im spomenike, pjesme, dućane. Totalna suprotnost, samo da nitko ne skuži što rade. Baš ono, nevjerojatno.
Skinuo 30-ak dokumentaraca i sad 4, 5 na tjedan
8========-o
/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"