Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Michel

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Michel » 07 Oct 2012, 03:59

Danas odlučio malo pogledati moj omiljeni podžanr. Dakle, ghost horore.

Besökarna (1988) - danas prvi put čuo za ovaj film i odmah ga skinuo. Ne znam jel netko čuo za ovo? Uglavnom, radi se o švedskom hororu iz 80-ih. Plakat je do jaja. U spoiler jer je slika velika
SpoilerShow
Image
kako to ide, obitelj se useli u jednu kuću pa počinju problemi. Ovo nije ništa specijalno, ali atmosfera i onaj štih 80-ih i to europski štih je zakon. Preporuka

8=======o/8==========o (7/10)

The Haunting (1963) - malo klasike. Svima je poznata radnja. Atmosfera je vrhunska, scene lupanja pa kada savija vrata su odlične i napete. Ali ono što bih izdvojio kao najbolje su sami likovi. Toliko životopisni, simpatični, baš se brineš za njih. I film ima jednu od najstrašnijih scenu u horor filmovima. Kad Eleanor leži u krevetu i budna je. Otvori oči
SpoilerShow
i počne pričati jer čuje nešto i bulji u zid. Kako je Theo bila u sobi, ali je mrak i Eleanor misli kako nju drži za ruku. Mislim i ja naravno :D odjednom se ona zadere, upali svjetlo kad Eleanor je na drugom kraju sobe. Bum, kakva eksplozija jeze po cijelom tijelu :zubifale: vrhunski :supz:
Film je spor, i čak mi prvih 40-ak minuta je bilo samo solidno, ali zbog ostatka filma, film zaslužuje odličnu ocjenu.

8========-o/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Malteras

Post by Malteras » 07 Oct 2012, 15:48

Michel wrote: The Haunting (1963) - malo klasike. Svima je poznata radnja. Atmosfera je vrhunska, scene lupanja pa kada savija vrata su odlične i napete. Ali ono što bih izdvojio kao najbolje su sami likovi. Toliko životopisni, simpatični, baš se brineš za njih. I film ima jednu od najstrašnijih scenu u horor filmovima. Kad Eleanor leži u krevetu i budna je. Otvori oči
SpoilerShow
i počne pričati jer čuje nešto i bulji u zid. Kako je Theo bila u sobi, ali je mrak i Eleanor misli kako nju drži za ruku. Mislim i ja naravno :D odjednom se ona zadere, upali svjetlo kad Eleanor je na drugom kraju sobe. Bum, kakva eksplozija jeze po cijelom tijelu :zubifale: vrhunski :supz:
Film je spor, i čak mi prvih 40-ak minuta je bilo samo solidno, ali zbog ostatka filma, film zaslužuje odličnu ocjenu.

8========-o/8==========o (8.5/10)
Ovo pokazuje koliko film moze biti jednostavan, a opet odlican...

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2012, 19:01

Resident evil - nakon toliko dugo godina, konačno sam krenuo s prvim dijelom iznova. I ovaj put mi je bolje sjeo, dobar akcijski horor usprkos nekim nebulozama. Zombiji su čisto solidni, akcija dobra iako ništa specijalno, ali CGI monstrum je ovaj put preloš. Dotuklo ga vrijeme. Prvi put je stvor bilo jedino najbolje u filmu, a sada neuvjerljiv. Ništa specijalno + zabavne poveznice s igraćim serijalom kojega ionako nisam neki fan. Solidan akcijski horor. 3/5
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2012, 20:51

Resident Evil: Apocalypse - još bolji, nabrijaniji i prepun akcije s zabavnim negativcem Nemesis. Dosta dobrih novih likova kao Jill Valentine, a Alice postaje sve bolja i novi akcijski lik u serijalu. S dosta suludih scena, jedino su borilačke scene nepregledne s previše krupnim kadrovima. Scenarij nije ništa pametno, ali baš ono, odlična B - movie zabava. 4/5
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 08 Oct 2012, 01:21

The Mist (2007) - Sve odlično, sama radnja, likovi, magla, stvorenja(pogotovo ono ogromno), situacije i naravno završetak. - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

boyko

Post by boyko » 08 Oct 2012, 10:22

The Devil's Rock (2011) - dost dobar.
jedino nikak nisam uspel dobit dojam da se radnja radi za vrijeme ww2. 7.5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

popayy

Post by popayy » 08 Oct 2012, 19:44

Ovako:
Smiley ( 2012 ) - ŠIT
Rosewood Lane ( 2011 ) - pa i nije preloše, ali malo preblesavo.

Trilogy of Terror ( 1975 ) - ok hororčić od tri priče.
The Funhouse ( 1981 ) - fora. Iako se ništa vrijedno spomena ne događa prvih sat vremena, od sat i pol sveukupno. Inače gledao sam ovo pred desetak godina, ali skroz zaboravio.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 08 Oct 2012, 23:37

"THE POSSESSION" (2012)
Ok film,sa par polujezivih scena.Sve ostalo-vec videno mali milijun puta.
5,3/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Oct 2012, 11:15

The Slumber Party Massacre - 6/10
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Asfodel

Post by Asfodel » 11 Oct 2012, 09:41

Horror Express - više nego korektno i šarmantno. Vlakovi općenito :heart: Nije toliko krvavo, više prevladava onaj osjećaj iščekivanja da se dogodi nešto neugodno 7/10
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

dragonheart

Post by dragonheart » 11 Oct 2012, 15:46

WEREWOLF - THE BEAST AMONG US 7/10

Ovo je otprilike nastavak Wolfmana iz 2010, samo što se radnja odvija nekih 100-tinjak godina kasnije.
Ugl. Very good DTV horror akcić, ipak je to Universalova produkcija, meni je čak mrvicu i bolji od remakea iz 2010, čisto zato što koliko god bio dobar ipak je bio remake dok ovaj ima svoju neku priču. Prva polovica filma malo podsjeća na Beowulf/Grendel šemu s tim što je ovdje "Beowulf" lovac na vukodlake,a Grendel jel, vukodlak heheh,al nakon tog klasik zapleta kreće baš fora rasplet...
I ovo je po prvi put da sam na film vidio da se pojavljuju Wurdalaci, što mi je baš fora jer sam čitao o tome u nekim knjigama o tim mitovima. BTW, atmosfera,magla,gromovi i munje su isto tako tu tako da ono... Kontam da ga vrijedi pogledat. meni upada u Top 5 naj DTV filmova godine, možda i Top 3.
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

dragonheart

Post by dragonheart » 11 Oct 2012, 15:46

WEREWOLF - THE BEAST AMONG US 7/10

Ovo je otprilike nastavak Wolfmana iz 2010, samo što se radnja odvija nekih 100-tinjak godina kasnije.
Ugl. Very good DTV horror akcić, ipak je to Universalova produkcija, meni je čak mrvicu i bolji od remakea iz 2010, čisto zato što koliko god bio dobar ipak je bio remake dok ovaj ima svoju neku priču. Prva polovica filma malo podsjeća na Beowulf/Grendel šemu s tim što je ovdje "Beowulf" lovac na vukodlake,a Grendel jel, vukodlak heheh,al nakon tog klasik zapleta kreće baš fora rasplet...
I ovo je po prvi put da sam na film vidio da se pojavljuju Wurdalaci, što mi je baš fora jer sam čitao o tome u nekim knjigama o tim mitovima. BTW, atmosfera,magla,gromovi i munje su isto tako tu tako da ono... Kontam da ga vrijedi pogledat. meni upada u Top 5 naj DTV filmova godine, možda i Top 3.
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

Sammy

Post by Sammy » 11 Oct 2012, 16:10

Dèmoni 2 (1986) - Ovo je jednostavno pre trashy za mene bilo. Čim sam vidio pimpa iz prvog dijela u teretani, znao sam kolko je sati :lol: - 2/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

jigsaw

Post by jigsaw » 12 Oct 2012, 01:51

TerrorVision (1986) - 2/5, haha, koji užas od filma. Na par trenutaka osjećao sam da mi se ruši inteligencija koliko je film trash :D

Decadentor

Post by Decadentor » 12 Oct 2012, 03:59

Stir Of Echoes (1999) Dosta dobar film, no pre klasican je i poprilicno predvidljivm a nije bas ni cistokrvni horror onak 7/10
Image

Post Reply