Danas odlučio malo pogledati moj omiljeni podžanr. Dakle, ghost horore.
Besökarna (1988) - danas prvi put čuo za ovaj film i odmah ga skinuo. Ne znam jel netko čuo za ovo? Uglavnom, radi se o švedskom hororu iz 80-ih. Plakat je do jaja. U spoiler jer je slika velika
kako to ide, obitelj se useli u jednu kuću pa počinju problemi. Ovo nije ništa specijalno, ali atmosfera i onaj štih 80-ih i to europski štih je zakon. Preporuka
8=======o
/8==========o (7/10)
The Haunting (1963) - malo klasike. Svima je poznata radnja. Atmosfera je vrhunska, scene lupanja pa kada savija vrata su odlične i napete. Ali ono što bih izdvojio kao najbolje su sami likovi. Toliko životopisni, simpatični, baš se brineš za njih. I film ima jednu od najstrašnijih scenu u horor filmovima. Kad Eleanor leži u krevetu i budna je. Otvori oči
i počne pričati jer čuje nešto i bulji u zid. Kako je Theo bila u sobi, ali je mrak i Eleanor misli kako nju drži za ruku. Mislim i ja naravno
odjednom se ona zadere, upali svjetlo kad Eleanor je na drugom kraju sobe. Bum, kakva eksplozija jeze po cijelom tijelu
vrhunski
Film je spor, i čak mi prvih 40-ak minuta je bilo samo solidno, ali zbog ostatka filma, film zaslužuje odličnu ocjenu.
8========-o
/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"