Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
boyko

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by boyko » 02 Oct 2012, 18:38

Old Dogs (2009) - ne znam kad sam se zadnji put tolko nasmijal. sam vrh pogledanih komedija u zadnjih par god. 8,5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Oct 2012, 20:46

Drunken Angel (1948) - dirljiva i moćna priča o burnom prijateljstvu između liječnika alkoholičara i yakuze koji boluje od tuberkuloze. Odlični kadrovi, naročito prizor kajuže koja s vremenom sve više postaje zagađena. Sjajni i zanimljivi likovi, naročito Toshiro Mifune u ulozi Yakuze. Naročito emotivna i moćna završnica, i prikaz psihičkog i fizičkog uništenja glavnog lika. Bez obzira na trajanje, njegovi filmovi su uvijek gušt za gledati. 5/5
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 03 Oct 2012, 03:22

Wide Awake (2006) - dokumentarac o nesanici. Ne znam je li to do očekivanja, ali ovo je prilično loše. Ustvari, ne znam ni kako bi dok. o nesanici trebao izgledati, ali ovako sigurno ne. Kao da su pokupili ljude s ulice da govore o tome, da daju svoje "stručno" mišljenje.

8===o/8==========o (3/10)

The Bridge (2006) - ok, ovo je već remek djelo za većinu dokumentaraca. Ima 7.3 na imdb-u i shvaćam zašto ima tako malu ocjenu (pošto je kod mene velika) jer je dosta depresivan i "žalostan" dokumentarac. Radi se o samoubojicama koji skaču s tog mosta u San Franciscu (Golden Gate Bridge). Prave snimke. Pa intervjui njihovih roditelja. Kroz cijeli dok. pratimo tog jednog lika, metalca kojeg svako malo prikažu na mostu, ali je neodlučan sve do zadnjeg trenutka kada vidimo je li skočio ili ne. Nije teško pretpostaviti što je na kraju od toga učinio. Snažan dokumentarac.

8=========o/8==========o (9/10)

@elrania

Bio je već taj film od Capre. Sad sam vidio da je u nedjelju anatomija jednog ubojstva :supz:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

olio

Post by olio » 03 Oct 2012, 19:40

that's my boy
ok je samo zato jer sam gleda sa ekipom,
da gledam sam, bilo bi loše

5/10

elrania

Post by elrania » 04 Oct 2012, 02:43

Identity (2003) - joj kako fantaziranja i twistovi znaju upropastiti film. još pogotovo kad je twist na twistu. bilo mi je zlo zadnjih nekoliko minuta od gluposti.
nisam pročitala nikakav info o filmu, baš sam htjela da gledam nešto bez ikakvog pojma o radnji. i krenulo je super te sam se ponadala nekoj više nego prosječnoj zabavi...nažalost, dosta je lako prokužiti karaktere i shvatiti što je tko zapravo, al ajde, film ide dalje i nadamo se da bude ok...i onda baš i ne bude ok. nije mi jasna ni ocjena na imdbu i kak je ovo ušlo u tu kategoriju iznad 7.
debelo precijenjen film.

Sammy

Post by Sammy » 04 Oct 2012, 09:47

Metastaze (2009) - meni je ovo bilo loše, strašno isforsirano psovkama i dijalozima, ko ih je piso uopće :facepalm: ..uglavnom da nema Bitorajca i onog presmješnog kraja dobio bi manje. - 5/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Josef K

Post by Josef K » 04 Oct 2012, 11:00

Sammy wrote:Metastaze (2009) - meni je ovo bilo loše, strašno isforsirano psovkama i dijalozima, ko ih je piso uopće :facepalm: ..uglavnom da nema Bitorajca i onog presmješnog kraja dobio bi manje. - 5/10
Ognjen Sviličić :D
Imaš Posebne dodatke u kojima pričaju o psovkama u filmu, sve je obrazložio.
Meni ovdje nije smetalo tolko, kao u npr. Pjevajte nešto ljubavno. To je negledljivo.

olio

Post by olio » 04 Oct 2012, 11:17

Looper

Prva polovica filma je genijalna, ali druga (
SpoilerShow
na farmi
) je po meni upropastila ritam i sam film.
Od filma sam očekiva dobar time travel film, ali ovo je samo dobar film. Time travel je samo obični plot device i ništa više.

Gluma je zato savršena, svi su odlično odradili uloge.

7/10

(za razliku od mene, prijatelji su mi dobili mindblow... film im je NAJ IKAD!=!)

Sammy

Post by Sammy » 04 Oct 2012, 11:52

Zadro wrote:
Meni ovdje nije smetalo tolko, kao u npr. Pjevajte nešto ljubavno. To je negledljivo.
jel to uopće moguće obrazložit, nije meni sam do psovki, nego skoro svaki razgovor je debilan ._.
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Josef K

Post by Josef K » 04 Oct 2012, 12:09

Sammy wrote:
Zadro wrote:
jel to uopće moguće obrazložit, nije meni sam do psovki, nego skoro svaki razgovor je debilan ._.
Nešto u stilu "Tako oni stvarno pričaju, ne bi bilo uvjerljivo da skins priča književno ili da intelektualac psuje kao Bitorajac u filmu."

Michel

Post by Michel » 05 Oct 2012, 01:00

elrania wrote:Identity (2003) - joj kako fantaziranja i twistovi znaju upropastiti film. još pogotovo kad je twist na twistu. bilo mi je zlo zadnjih nekoliko minuta od gluposti.
nisam pročitala nikakav info o filmu, baš sam htjela da gledam nešto bez ikakvog pojma o radnji. i krenulo je super te sam se ponadala nekoj više nego prosječnoj zabavi...nažalost, dosta je lako prokužiti karaktere i shvatiti što je tko zapravo, al ajde, film ide dalje i nadamo se da bude ok...i onda baš i ne bude ok. nije mi jasna ni ocjena na imdbu i kak je ovo ušlo u tu kategoriju iznad 7.
debelo precijenjen film.
+1

S tim da Cusacka ne podnosim u ozbiljnim ulogama. On će mi uvijek biti onaj teeneger iz filmova u 80-ima :supz:

WALL·E (2008) - dobar crtić. Očekivao sam više, puno više. Zbog svih tih pozitivnih dojmova, ocjena, ali ništa na kraju od toga. Radi se o robotu koji jednoga dana naiđe na drugog robota i zaljubi se u nju. Da, žensko je :lol: zemlja je uništena, sva u neredu. I onda idu na drugi planet pa se tamo svašta događa, ali ništa posebno.

8======-o/8==========o (6.5/10)

How to Train Your Dragon (2010) - ali zato je ovo remek djelo oc crtanoga :supz: radi se o vikinzima i njihovom ratu protiv zmajeva sve dok sin od glavnog vikinga ne počne dresirati zmaja. Sprijatelji sa svima njima. Film je nejverojatno dirljiv, baš iskorištava naše osjećaje. Damn, kako dobro. Zmaj NOĆNA FURIJA je super :supz: i ja bih želio takvog. Muzika odlična i uvijek u pravom trentuku. Pogotovo kada su borbe u zraku. Odličan, preporuka ako niste gledali.

Michel

Post by Michel » 06 Oct 2012, 00:25

Ghost in the Shell - prejeben azijski anime o tehnologiji, kulturi, kiborzima. Matrix je dosta toga pokuio od ovog crtanog. Muzika je jedna od najboljih koji sum čuo. Znate ono kada slušate neku muziku i imate osjećaj da ste tamo. E to je to. Savršena muzika, i onaj osjećaj mističnosti, futurističkog svijeta. Radi se o toj jednoj organizaciji koja lovi "gospodara lutaka". Odličan.

elrania

Post by elrania » 06 Oct 2012, 01:37

Female Trouble (1974) - ovo mi je tim jednim gledanjem postao jedna od najboljih stvari što sam pogledala! john waters, čovjek koji stoji iza pink flamingos je 2 godine nakon tog filma stvorio ovo s gotovo istom glumačkom postavom, istom degutantnošću, ali po mom mišljenju, većom dozom pronicljivosti i brilijantnosti. u svoj svojoj odvratnosti, ovaj film ima toliko smisla i koliko je vjerojatno vrijedio tada kao satira na moderno društvo i trendove, vjerujem da još puno više od toga vrijedi sada. film koji je prepoznao i prikazao ljudsku glad za slavom, taštinu, apsurd, ružnoću. posebnu čar mu daje nikakva gluma :D da ona liči na nešto, ne bi to bilo to.
a divine je kralj/ica!

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2012, 10:41

Madagascar 3: Europe's Most Wanted - nisam baš ljubitelj te trilogije tako da mi ovaj treći nastavak nije pretjerano sjeo. Pingvini koji su inače zakon, ovdje su najlošiji dio s bezveznim i sto puta viđenim forama. Radnja solidna, ali previše sto puta viđena i predvidljiva do kraja. Dubois je jedini dobar lik zbog kojega se isplati pogledati treći dio. Ostalo sve viđeno, samo za fanove. Čak niti humor nije nešto... 3/5
Michel puši karu.

dragonheart

Post by dragonheart » 06 Oct 2012, 13:52

elrania wrote:Female Trouble (1974) - ovo mi je tim jednim gledanjem postao jedna od najboljih stvari što sam pogledala! john waters, čovjek koji stoji iza pink flamingos je 2 godine nakon tog filma stvorio ovo s gotovo istom glumačkom postavom, istom degutantnošću, ali po mom mišljenju, većom dozom pronicljivosti i brilijantnosti. u svoj svojoj odvratnosti, ovaj film ima toliko smisla i koliko je vjerojatno vrijedio tada kao satira na moderno društvo i trendove, vjerujem da još puno više od toga vrijedi sada. film koji je prepoznao i prikazao ljudsku glad za slavom, taštinu, apsurd, ružnoću. posebnu čar mu daje nikakva gluma :D da ona liči na nešto, ne bi to bilo to.
a divine je kralj/ica!

Ja jednostavno nikad nisam skontao ono nešto u tim Watersovim filmovima... Ne mogu skontat ni kritiku,ni satiru ni ništa... A kamoli komediju, meni je to film doslovno o ničemu...
Dok recimo na Flamingosima na divx-u koji imam, nakon odjavne špice su zaripovani i dodaci sa dvd-a i sam Waters kaže kako ni njemu samom neke scene nisu jasne,a s tom izjavom sam ga definitivno prekrižio...
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

Post Reply