The Cabin in the Woods(2011)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: The Cabin in the Woods(2011)

Post by HorrorHR » 23 Aug 2012, 00:13

Ovo me naveliko podsjeća na diskusije oko filma The MIst (43 komentara na http://www.horrorhr.com/the-mist-2007/ + ono što sam čitao na stranim sajtovima)
jednima je super, jednima je sranje, nema skoro sredine :rolleyes:
Mene je film iznenadio pozitivno, pogotovo jer sam ga gledao u kinu bez da sam imao ikakve naznake da bi film mogao biti "malo drugačiji"...

callac

Post by callac » 23 Aug 2012, 10:33

meni je izostao taj vrlo bitan faktor iznenađenja koji film podiže za više od pedeset posto. kad izgubiš to, ostaje samo hrpa referenci na horror klasike. i inače volim parodije, ali ovaj film nije čak ni u tome pokazao neku inavotivnost, možda je poanta bila da znaš točno što će tko reći, napraviti..
SpoilerShow
i da sam se ja nalazila u timu iza kamera, definitivno bi pobijedila na klađenju :lol:
ja sam očekivala nešto više na foru Cube, ovako mi se prebrzo izdogađalo..
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 23 Aug 2012, 10:40

Meni je baš dobro ispalo kako su pametno se zajebavali oko horror žanra i kroz svoju prizmu prošli kroz klišeje na koje smo naučeni.
Film definitivno ima originalnu ideju i već mi samo radi toga bio par stepenica iznad od ostalih copypasteova koji se stvaraju na redovnoj bazi.
Zanima me kada izađe bluray, poslušati audio komentar...

Scarface

Post by Scarface » 24 Aug 2012, 00:55

Iskreno, meni taj famozni twist nije nešto. Film je u globalu jako dobar i zabavan, al ne vidin zašto ga svi etiketiraju ka nešto novo i svježe. Glumci su mi super, pogotovo Bradley Whitford, reference i cila zezancija taman na mistu, al taj twist mi nije nešto novo, i iskreno, da je bilo nešto drugo, ispalo bi mi još gore. Sve skupa jako čvrsta sedmica i definitivno jedan od najboljih novijih horrora, al da je nešto originalno, pa ne znan, ja to ne vidin.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 24 Aug 2012, 22:09

ahhhh, po stoti put, so much hype for nothing. film je u redu, zanimljiv je i gledljiv, ali nema ono nešto. ti noviji horori nikako da uhvate dobru atmosferu, sve je nešto šareno, zbrzano, umjetno...

najbolja scena mi je kad se voze liftom. tu sam baš bio sretan ko malo dijete. :)

imam osjećaj da bi ovo bio brutalno dobar film da su više doradili scenarij i koristili manje tog jebenog CGI-a. dosta flat radnja s obzirom na potencijal tog izgrađenog svijeta u priči.
This is the Zodiac speaking.

callac

Post by callac » 25 Aug 2012, 11:27

filmofil wrote:ahhhh, po stoti put, so much hype for nothing. film je u redu, zanimljiv je i gledljiv, ali nema ono nešto. ti noviji horori nikako da uhvate dobru atmosferu, sve je nešto šareno, zbrzano, umjetno...

najbolja scena mi je kad se voze liftom. tu sam baš bio sretan ko malo dijete. :)

imam osjećaj da bi ovo bio brutalno dobar film da su više doradili scenarij i koristili manje tog jebenog CGI-a. dosta flat radnja s obzirom na potencijal tog izgrađenog svijeta u priči.
e pa to! ja sam mislila da će se čitav film temeljiti na tome, a ne samo deset minuta
If one of them is dead.

Ghrall1

Post by Ghrall1 » 25 Aug 2012, 14:28

Ja sam nekako ostao razočaran. Uopće se nisam mogao uživiti u film.

Asfodel

Post by Asfodel » 25 Aug 2012, 15:17

Ghrall1 wrote:Uopće se nisam mogao uživiti u film.
Kako si savršeno sročio nešto što bih ja pokušala u nekoliko rečenica i opet vjerojatno ne bih uspjela :lol:

Nije da nisam htjela biti uživljena u film, nego mi on to nije omogućio. Kao da je samo redao ono što je sve htio ubaciti i parodirati. U redu je prikazati dezintegraciju žanra, kritiku očekivanja gledatelja, alegorizirati, aludirati na ovaj ili onaj klišej, zatim ovaj ili onaj film... ali ne na ovaj nezabavni nenadahnuti način :o Napomenut ću da nisam ništa očekivala od filma, nisam taj tip u većini slučajeva/filmova.
Pun pogodak bi bio da su bili zabavni i smiješni, ali ovako.. nja, dobijem film za jedno gledanje i idem dalje. :kokicarenje:

Kad mi bude bilo do parodiranja i grebanja ispod površine u hororu, a da je zapakirano u nešto prezabavno - pogledat ću opet Tuckera i Dalea. Jasno mi je da potonji film ismijava i obraća pozornost na mnoogo manje stvari od Cabin, no svejedno ga šije kao film (čak i kad uzmem u obzir ono loše pred kraj kad ponestane humora)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Ghrall1

Post by Ghrall1 » 25 Aug 2012, 18:51

Asfodel wrote:
Kako si savršeno sročio nešto što bih ja pokušala u nekoliko rečenica i opet vjerojatno ne bih uspjela :lol:

Nije da nisam htjela biti uživljena u film, nego mi on to nije omogućio. Kao da je samo redao ono što je sve htio ubaciti i parodirati. U redu je prikazati dezintegraciju žanra, kritiku očekivanja gledatelja, alegorizirati, aludirati na ovaj ili onaj klišej, zatim ovaj ili onaj film... ali ne na ovaj nezabavni nenadahnuti način :o Napomenut ću da nisam ništa očekivala od filma, nisam taj tip u većini slučajeva/filmova.
Pun pogodak bi bio da su bili zabavni i smiješni, ali ovako.. nja, dobijem film za jedno gledanje i idem dalje. :kokicarenje:

Kad mi bude bilo do parodiranja i grebanja ispod površine u hororu, a da je zapakirano u nešto prezabavno - pogledat ću opet Tuckera i Dalea. Jasno mi je da potonji film ismijava i obraća pozornost na mnoogo manje stvari od Cabin, no svejedno ga šije kao film (čak i kad uzmem u obzir ono loše pred kraj kad ponestane humora)
Apsolutno se slažem za Tuckera i Dalea. E to je zabavan film koji me oduševio. Na ovo se nisam niti jednom mislim nasmijao, eventualno na neku sitnicu u filmu.

callac

Post by callac » 25 Aug 2012, 19:43

+1 za T&D
If one of them is dead.

Wendigo

Post by Wendigo » 27 Aug 2012, 08:48

filmofil wrote:ahhhh, po stoti put, so much hype for nothing. film je u redu, zanimljiv je i gledljiv, ali nema ono nešto. ti noviji horori nikako da uhvate dobru atmosferu, sve je nešto šareno, zbrzano, umjetno...

Apsolutno se slazem s prve dvije recenice.
Toga jednostavno vise NEMA i ne mogu vise iskreno uzivati u filmovima. :?

metallicat

Post by metallicat » 27 Aug 2012, 23:58

Asfodel wrote:
nakon pogledanog, mogu samo reć također. fora mi je ideja, ali to se moglo puno bolje, u biti je baš šteta što nije. 6,5/10
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 28 Aug 2012, 10:59

callac wrote:+1 za T&D
+1 strava od filma!

elrania

Post by elrania » 28 Aug 2012, 14:21

a i on se neš počeo gubit pred kraj.
SpoilerShow
ovo 'a i on' pišem, jer mi je sve lošiji dio kolibe kad se krene u lift pa od tad nadalje, a kraj s weaver ffff...
netko je napisao da je sam čekao cthulhua; ja sam se tak nadala da će neki krak proviriti dolje pred kraj, a ne titani :P
sad kad se malo sve sleglo mi je još uvijek generalno ok (i ne mogu ga pljuvati samo zato što nije izazvao ono što sam ja htjela), a ono s čim ga uspoređujem (noviji hororci, jel) mu baš i nije prijetnja kad se sakupe svi dojmovi koje su mi ostavili.
međutim, nisam zadovoljna što se ovaj film pretvorio u neš za pogledati i zaboraviti kad sam već ipak toliko očekivala (najveći problem u svemu, rekla bih). da je bar nešto ostalo...
prošlu godinu pamtim po čak 3 jako dobra nova horora što sam pogledala, a ova je čini se neće nikako nadmašiti.

Wendigo

Post by Wendigo » 28 Aug 2012, 15:28

I ja sam to cekao. :lol:
Posto je film jedan veliki klisej i posveta svemu i svacemu iz svijeta horora.

Post Reply