elrania wrote:The Insider [1999] - ovakva ocjena ponajviše zbog glume i ugođaja, iako mi nije jedan od onih filmova koji ostanu u sjećanju - 8/10
ovo je ispala takva istina. išla sam ga danas gledati kao jedan pacino film koji mi je skroz nepoznat i trebalo mi je 20ak min da shvatim da mi je poznat i baš lijepo da sam ostavila post da me podsjeti da sam ga već i pogledala.
Escape from Alcatraz (1979) - super! napeto u svakom trenutku, činilo mi se ko da vrijeme prolazi samo tako. sporedne priče su lijepo ukomponirane u cjelinu, dovoljnom broju likova je dana uloga koja podiže dinamiku i razbija krutost koju je eastwood uveo svojom pojavom.
Brazil (1985) - nazvala bih ovo blažom verzijom
1984. ugodno sam iznenađena satirom društva, a glede tehničkih stvari, s cijelim izgledom filma i predstavljenim apsurdom. nažalost, tokom cijelog sam gledanja imala dojam da nešto fali, to više što je sve odmicalo kraju.
nisam sposobna reći što mi točno ne valja - možda prevelika luckavost kad je
ja nisam htjela i premalo hladnoće kad sam je priželjkivala. kraj je zapravo zanimljiv, ne bih da je drugačiji, neki bitni dijelovi izdvojeni van radnje također su odlično osmišljeni (usputni komentari koje čujemo od likova, slike, izgled nečega i sl.), ali ono kako oni tvore priču, kako i koliko joj doprinose mi djeluje ko da je moglo biti bolje izvedeno. moguće da vapim za većom ozbiljnošću prikazanom kroz ironiju u situacijama koje su izgledale kao spačke loših komedija. srećom, nije takvog čega bilo toooliko puno.
sad nakon ovoga moram ponoviti
12 majmuna!