Koji ste horror zadnji gledali?
- john_constantine
- AlabamaSmokeOne
- john_constantine
- AlabamaSmokeOne
- Boby
Upravo sam prekinuo gledanje "House of 1000 Corpses". Za danas mi ga je dosta; nemrem vjerovat da sam to posudio. Nisam imao prevelika očekivanja ali ovakvo nešto... Mora da je redatelj eksperimentirao s nekim novotarijama. Dobro da sam ga išao gledati nakon što je "Halloween" snimljen jer bih se zabrinuo
- Dragonrage
- Dragonrage
Da...ima misterija, ali daleko je to od horrora..to je više SF drama...enivej...razjasnio si ono kaj me zanimaloA$H wrote:zato jer ima misterije u filmu i "Horror" atmosfere..a nedam mi se tražit drugi topic o filmu...Dragonrage wrote:Po čemu je ovo horror??A$H wrote:Donnie Darko - 4/5 a kaj reć..
- Dragonrage
1408 4/5 - Dosta je ljudi hvalilo ovaj film, i mogu reći s razlogom. Film nije odličan, ali je svakako vrlo dobar, te jedan od kvalitetnijih i strašnijih horror filmova u posljednjih par godina. Mogu čak slobodno reći da sam se u par navrata i naježio gledajući ga, a to se zadnji puta dogodilo kada sam prije nekih 7 godina u kinu gledao Egzorcista. Uglavnom film počinje jako dobro, redatelj nas polako uvodi u priču, polako gradi jezivu atmosferu, i sve su u biti svodi na psihološko profiliranje glavnog junaka i njegovo ludilo potaknuto tom sobom u kojoj on boravi a ne na sakaćenje i eksplicitno nasilje koje krasi gotovo svaki današnji horror. Ne, ovdje krvi gotovo da i nema osim ako ne računamo malu ozljedu ruke glavnog junaka i krvave prizore koje on vidi na fotografijama. Film izvrsno teče sve do nekih 20-ak min prije kraja, kada se gl. junak "budi iz sna", tada film malo opada. Naime cijela ta sekvenca sa poplavom i buđenjem je pomalo nepotrebna i samo usporava ritam filma te ublažava do tada izvrsnu jezivu atmosferu, a da ne spominjem kako je i predvidljiva, no otom potom. Glumci su izvrsni, i Cusack i Jackson, samo mi je žao što se Jackson nije više pojavio u filmu, i što je na samom kraju kada sve završi ostao neiskorišten. Također plus je i izvrsna scenografija, odnosna ta hotelska soba u kojoj se gl. lik nalazi gotovo cijelo vrijeme a koja kako je i sam gl. junak rekao sama po sebi djeluje scarry, bez ikakvih nadnaravnih elemenata. Ima tu i nešto CGI efekata, ali hej, u kojem današnjem filmu ih nema, ali za razliku od mnogih oni su ovdje izvrsno iskorišteni i gotovo neprimjetni. Jedino pretjerivanje se primjećuje pred kraj u prije spomenutoj sekvenci. Sam kraj filma mi je izvrsno legao, iako mi je alternativni nekako logičniji a i Jacskon je u njemu dobio malo više prostora, kako je i zaslužio.
Sve u svemu ovo je jako dobar psihološki horror na tragu remek dijela poput "The Shining" ili spomenutog "Exorcista", no ipak mu fali ono nešto što bi ga učinilo jednako velikim poput ta dva naslova. Ali opet, daleko od toga da ga se ne isplati pogledati, a oni koji očekuju krv, krv i samo krv, jer sam vidio po netu da ima i takvih, kojima je ovaj film čista psihodelija i odsada, nek rađe puste mozak na pašu i pogledaju onda još jedan debilni nastavak "Sawa" ili "Hostela".
Sve u svemu ovo je jako dobar psihološki horror na tragu remek dijela poput "The Shining" ili spomenutog "Exorcista", no ipak mu fali ono nešto što bi ga učinilo jednako velikim poput ta dva naslova. Ali opet, daleko od toga da ga se ne isplati pogledati, a oni koji očekuju krv, krv i samo krv, jer sam vidio po netu da ima i takvih, kojima je ovaj film čista psihodelija i odsada, nek rađe puste mozak na pašu i pogledaju onda još jedan debilni nastavak "Sawa" ili "Hostela".
- metallicat
- Wendigo