Last Post Wins !!!11one
- elrania
Re: Last Post Wins !!!11one
ehhh, aj, završio budeš, zanimljivo je i nadam se da neće razočarat, al sretno kasnije. šteta za reć, al skoro sve nabrojano moš i bez faksa. 

- jigsaw
Da, znam tu činjenicu...ali ovo je novi studij tu u Slavoniji namijenjen da upravo ta navedena zanimanja ne zapošljavaju polu pismene novinare, ili neke nestručne osobe...čuo sam da se sve više traže školovani ljudi u tim područjima i da ima puno mogućnosti čak i ovdje, a još više vani...a kako se i sam bavim pisanjem, mislim da sam odabrao pravu stvarelrania wrote:ehhh, aj, završio budeš, zanimljivo je i nadam se da neće razočarat, al sretno kasnije. šteta za reć, al skoro sve nabrojano moš i bez faksa.

- Asfodel
-
stvar i je u tome da gore navedene branše ne zahtjevaju školovanje već nekakvu strast. baš sam o tome pričao nedavno na razgovoru za posao za novinara. rekao mi je glavni urednik nešto u stilu da mu je pun kurac školovanih novinara te da traži ljude koji vole pisanje, a ne koji su završili studij novinarstva bez da su ikada napisali pošten komad teksta. sad sam spomenuo novinarstvo kao primjer, al isti je to sve kurac. badava ti škola ako nisi za nešto, a glup je onaj poslodavac koji na temelju razine obrazovanja zapošljava navedena zanimanja.
al zanimljiv studij, nevertheless.
This is the Zodiac speaking.
- Andrej
Strast je odlična pokretačka snaga kod tih poslova, ali problem je u tome što kad otvoriš prosečne novine, internet kolumnu ili pogledaš prilog na TV-u, budeš zgrožen količinom nepismenosti i loše improvizacije. Lično, i sebe guram u tu grupu, ali tragičan je broj funkcionalno nepismenih ljudi u medijskim branšama na našim prostorima. Kompletna degradacija profesija, pogotovu baš u tom novinarstvu gde se sve svodi na naručene tekstove od strane nekog političara, "biznismena", "prijatelja firme", interesne strane ili još gora varijanta - otvoriš "agenciju" i copy/paste vesti. Polako ali sigurno nestaje kreativnost iz rada u medijima, a istraživačko novinarstvo je opstalo u tragovima u pojedinim časopisima i na ponekoj teleiziji. Sve se svelo na kič, "sve što je šareno - budali je drago", hiper-produkciju i rada po automatizmu.
Kad pokušaš sebe da izdigneš iznad svega ovoga i budeš bolji, kreativniji i zanimljiiji, doživećeš nož u leđa od strane mediokriteta koji tvoj dobar rad gledaju kao upiranje prstom u njihov loš.
Kad pokušaš sebe da izdigneš iznad svega ovoga i budeš bolji, kreativniji i zanimljiiji, doživećeš nož u leđa od strane mediokriteta koji tvoj dobar rad gledaju kao upiranje prstom u njihov loš.
We're all mad here...
-
da, to želim i reći. ta nepismenost i nedostatak kreativnosti se ne liječe na nikakvim fakultetima. ili jesi ili nisi. baš me zanima na temelju čega je većina naših 'novinara' dobila posao, hehe.
- Alastorus
filmofil wrote:da, to želim i reći. ta nepismenost i nedostatak kreativnosti se ne liječe na nikakvim fakultetima. ili jesi ili nisi. baš me zanima na temelju čega je većina naših 'novinara' dobila posao, hehe.
Na obiteljskim vezama i poznanicima, u većini firmi se to odvija na obiteljskoj bazi, zato i nema seksualnog napastovanja u Hrvatskoj.
Now I lay me down to sleep,
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
- Andrej
Zato je Balkan i osuđen na bedu i propast. Razlika između zapadnog biznisa i balkanskog -
Balkanski - daću posao sinu debilu, maloletnoj štrokavoj kurvi iz kafića jer puši za koka kolu, malu platu, ima vrhunske sise i imati jadan krajnji proizvod koji ću prodavati na silu po principu političkog monopola i nečijeg moranja da kupi od mene u narednih 5 meseci dok se ne promeni vlast.
Zapadni - zaposlliću tonu sposobnih ljudi koji će da mi zarade brdo para, sina debila ću da pošaljem na Havaje da ništa ne dira, a ako mi je do kurvi - s tim brdom para mogu imati najbolje na svetu i usput trajati 100 godina.
Balkanski - daću posao sinu debilu, maloletnoj štrokavoj kurvi iz kafića jer puši za koka kolu, malu platu, ima vrhunske sise i imati jadan krajnji proizvod koji ću prodavati na silu po principu političkog monopola i nečijeg moranja da kupi od mene u narednih 5 meseci dok se ne promeni vlast.
Zapadni - zaposlliću tonu sposobnih ljudi koji će da mi zarade brdo para, sina debila ću da pošaljem na Havaje da ništa ne dira, a ako mi je do kurvi - s tim brdom para mogu imati najbolje na svetu i usput trajati 100 godina.
We're all mad here...
- copycat
ma tko se nije razočaraoelrania wrote:ehhh, aj, završio budeš, zanimljivo je i nadam se da neće razočarat, al sretno kasnije. šteta za reć, al skoro sve nabrojano moš i bez faksa.

Šala Nadam se da će također voljeti faks

- copycat
filmofil wrote:stvar i je u tome da gore navedene branše ne zahtjevaju školovanje već nekakvu strast. baš sam o tome pričao nedavno na razgovoru za posao za novinara. rekao mi je glavni urednik nešto u stilu da mu je pun kurac školovanih novinara te da traži ljude koji vole pisanje, a ne koji su završili studij novinarstva bez da su ikada napisali pošten komad teksta. sad sam spomenuo novinarstvo kao primjer, al isti je to sve kurac. badava ti škola ako nisi za nešto, a glup je onaj poslodavac koji na temelju razine obrazovanja zapošljava navedena zanimanja.
Studij novinarstva bi trebalo biti takav da kada ekipa završi odlično i zanimljivo piše, No puno ne kreativnih osoba upiše taj faks i loši u novinari
Sve gdje se traži trunak kreativnosti je za kreativne osobe a ako nisi takav bježi daje..

- copycat
Nepismenost bi se na fakultetu trebalo "lječiti" zato je i tu no kreativnost ili imaš ili nemaš, stime si rođen.filmofil wrote:da, to želim i reći. ta nepismenost i nedostatak kreativnosti se ne liječe na nikakvim fakultetima. ili jesi ili nisi. baš me zanima na temelju čega je većina naših 'novinara' dobila posao, hehe.
- copycat
to potpisujem i zato su nam novine ubitačno dosadniAlastorus wrote:filmofil wrote:da, to želim i reći. ta nepismenost i nedostatak kreativnosti se ne liječe na nikakvim fakultetima. ili jesi ili nisi. baš me zanima na temelju čega je većina naših 'novinara' dobila posao, hehe.
Na obiteljskim vezama i poznanicima, u većini firmi se to odvija na obiteljskoj bazi, zato i nema seksualnog napastovanja u Hrvatskoj.
-
ne znam baš. (ne)pismenost se formira u ranijoj životnoj dobi i još uvijek ne znam je li to zasluga obrazovnog sustava ili neki kliker u mozgu.copycat wrote:Nepismenost bi se na fakultetu trebalo "lječiti" zato je i tu no kreativnost ili imaš ili nemaš, stime si rođen.filmofil wrote:da, to želim i reći. ta nepismenost i nedostatak kreativnosti se ne liječe na nikakvim fakultetima. ili jesi ili nisi. baš me zanima na temelju čega je većina naših 'novinara' dobila posao, hehe.
- elrania
pa poprilično su zaslužni obrazovni sustav, a još više, vjerujem, vlastita potreba da neš naučiš. treba se uhvatiti knjiga i čitati, upijati.
no ima bizarluka sve više, čini mi se. zgrozilo me čut kad je jedna od top ekipe 1. državne mature krenula govoriti za neku prof s faksa da je žena nepismena i izdvajati primjere njene nepismenosti iz doktorata - jedan je bio "e, jebote, žena napiše trebat će, pa di ti je i u trebati, ono, nepismena glupača"

no ima bizarluka sve više, čini mi se. zgrozilo me čut kad je jedna od top ekipe 1. državne mature krenula govoriti za neku prof s faksa da je žena nepismena i izdvajati primjere njene nepismenosti iz doktorata - jedan je bio "e, jebote, žena napiše trebat će, pa di ti je i u trebati, ono, nepismena glupača"

- Asfodel
Pismenost nije jedna od stvari koje možeš steći nekim klikerima i promišljanjem.
To svi uče na jednak način- iz knjiga, u školi (jer sumnjam da ima gro ljudi koji to entuzijastično proučavaju u svoje slobodno vrijeme, potrebna je ipak neka škola/učitelj/loša ocjena da te natjera)
Ono što mene posebno grozi je konkretan slučaj, pogrešan pravopis/pravogovor mogu oprostiti ljudima kojima to nije struka, ali ne mogu novinarima/voditeljima na jebenoj televiziji gdje ih gleda cijeli narod kako siluju vlastiti jezik. Naravno da se to neće dogoditi na državnoj tv (koliko god u drugim sadržajnim segmentima falična bila), nego na komercijalnima gdje se do kvalitete drži kao do lanjskog snijega. Brijem da im je izgled jedini kriterij, valjda im drugo ništa i ne provjeravaju. Urednicima kao glavnim krivcima nije stalo da te tuke izgovore nešto pravilno, a bogme ni njima samima. Nije ima stalo, a tim izgovaranjem riječi dooslovno zarađuju kruh. Jebote. Ono, ne traži se poznavanje atomske fizike, nego samo da pravilno nešto izgovore.
Jedva čekam da čujem sljedeći biti će ili nedelja/ponedeljak
To svi uče na jednak način- iz knjiga, u školi (jer sumnjam da ima gro ljudi koji to entuzijastično proučavaju u svoje slobodno vrijeme, potrebna je ipak neka škola/učitelj/loša ocjena da te natjera)
Ono što mene posebno grozi je konkretan slučaj, pogrešan pravopis/pravogovor mogu oprostiti ljudima kojima to nije struka, ali ne mogu novinarima/voditeljima na jebenoj televiziji gdje ih gleda cijeli narod kako siluju vlastiti jezik. Naravno da se to neće dogoditi na državnoj tv (koliko god u drugim sadržajnim segmentima falična bila), nego na komercijalnima gdje se do kvalitete drži kao do lanjskog snijega. Brijem da im je izgled jedini kriterij, valjda im drugo ništa i ne provjeravaju. Urednicima kao glavnim krivcima nije stalo da te tuke izgovore nešto pravilno, a bogme ni njima samima. Nije ima stalo, a tim izgovaranjem riječi dooslovno zarađuju kruh. Jebote. Ono, ne traži se poznavanje atomske fizike, nego samo da pravilno nešto izgovore.
Jedva čekam da čujem sljedeći biti će ili nedelja/ponedeljak

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out