Phobia - inače ne volim azijske horore i smatram ih jako dosadnima i precijenjenima, ali ovaj je izuzetak. Traje skoro pa dva sata i nije nimalo dosadan, a razlog tome je što je ovo omnibus od 4 priče. Da je jedna priča, vjerojatno bi mi bio dosadan kao ostali.
PRIČA PRVA - ova priča je još jedan razlog zašto volim horore s duhovima i zašto su to najbolji i najstrašniji horori. Zadnja scena u stanu mi spada među najstrašnije scene u horor filmovima. Skoro sam pao sa stolice pošto su mi noge na taboreu

i došla ta scena, skoro se srušio. Srce stalo na sekundu. Uglavnom, djevojka sama u stanu počinje dobivati poruke od nepoznatog broja i počne odgovarati na njih. Totalni suspense i šećer na kraju.
PRIČA DRUGA - ovo je bolesna priča, ali CGI je tako loš da je to strašno

to trebate vidjeti. Ništa posebno na kraju, ali je bolesna.
PRIČA TREĆA - e ovo je maestralno

totalno otkačena priča o četvorici frendova koji kampiraju u šumi. Ovu priču bi nazvao SPOILER pričom jer ti momci spoilaju filmove

ako planirate gledat, nadam se da ste pogledali Titanic, šesto čulo i shutter jer govore kakav je kraj u titanicu i shutteru i kakav je genijalan twist u šestom čulu. Kad sam baš mislio da će priča biti samo dobra i otkačena, eto njih i iznenade me sa genijanim twistom
twist iz šestog čula

al prvo su ga koristili na jednom frendu kad ono, svi mrtvi. To stvarno nisam očekivao.
PRIČA ČETVRTA - obožavam horore koji se dešavaju u avionu. Imaju tu posebnu atmosferu iako takve horore mogu nabrojat na prste jedne ruke. Možda ih i ima više. Ova je odlična i jezovita priča sa sjajnom atmosferom. Radi se o stjuardesi koja poslužuje princezu i da dalje sad ne spoilam.
Ovo mi je najbolji azijski horor koji sam pogledao i preporučujem svima. 3 odlične priče i jedna loša.
8========-o
/8==========o (8.5/10)
Moj novi sustav ocjenjivanja
Ovo vam je 1 - 8=o
Ovo je 5 - 8=====o
Ovo je 10 - 8==========o
Da se ne zbunite

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"