In the Mood for Love / Fa yeung nin wa (2000)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
elrania

In the Mood for Love / Fa yeung nin wa (2000)

Post by elrania » 10 Mar 2012, 02:55

Image

IMDB

TRAILER

Director: Kar Wai Wong

Writer: Kar Wai Wong

Cast:
Maggie Cheung ... Su Li-zhen - Mrs. Chan
Tony Leung Chiu Wai ... Chow Mo-wan
Ping Lam Siu ... Ah Ping

Storyline:
Set in Hong Kong, 1962, Chow Mo-Wan is a newspaper editor who moves into a new building with his wife. At the same time, Su Li-zhen, a beautiful secretary and her executive husband also move in to the crowded building. With their spouses often away, Chow and Li-zhen spend most of their time together as friends. They have everything in common from noodle shops to martial arts. Soon, they are shocked to discover that their spouses are having an affair. Hurt and angry, they find comfort in their growing friendship even as they resolve not to be like their unfaithful mates.

SpoilerShow
Image

Image

Image

Image

Image

elrania

Re: In the Mood for Love / Fa yeung nin wa (2000)

Post by elrania » 10 Mar 2012, 02:59

emotivan, snažan, film opojnih slika i zvukova (o, zvukova pogotovo) i krcat prekrasnim kadrovima koji samo uvlače i uvlače u radnju i osjećaje koje prikazuje.
kad pogledam ovakvo nešto, posramim se što toliko zaobilazim azijsku kinematografiju.

filmofil

Re: In the Mood for Love / Fa yeung nin wa (2000)

Post by filmofil » 25 Jun 2013, 23:00

mislim da genijalnost ovog filma (i kar waia općenito) leži u njegovoj suptilnosti, ovakvo nešto nisam nikada prije vidio. elrania se dobro izrazila, OPOJNE slike i zvukovi uz odličnu priču o dvoje ljudi koja od početka do kraja ima savršen ritam.

meni osobno jedina mana filma je kraj koji je nekako ispao ljigav s obzirom da do tog trenutka nije bilo nimalo ljigavosti. takav kraj bi mi odlično sjeo bilo gdje drugdje, ali ovdje je bio... ne znam... suvišan.
This is the Zodiac speaking.

Post Reply