Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Sep 2007, 23:52

Sinoć pogledah....:

The Zombie Diaries (2006) :supz:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Sep 2007, 22:30

hellraiser:hellwood- ništa posebno, film mi se nije svidio
I may be an idiot, but i am no fool.

A$H

Post by A$H » 18 Sep 2007, 23:07

Djuro20 wrote:hellraiser:hellwood- ništa posebno, film mi se nije svidio
ne siječam se da postoji nastavka Paklena Šuma!?! :rotflmao: :rotflmao:

misliš na Hellworld?
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Sep 2007, 01:27

da
pisah komentar na kraju filma kad one vade iz grobova, koji su u šumi, pa se zbunih

elrania

Post by elrania » 19 Sep 2007, 02:00

A$H wrote: Paklena Šuma!?! :rotflmao: :rotflmao:
Image lol

ot: nisam vec koja 2 tj pogledala neki posten horror, tj nisam nikakav pogledala i odlucih se baciti na 28 tjedana kasnije i moram rec da nisam mogla bolje izabrati za pocetak ponovnog zesceg gledanja
iznenadila sam se koliko mi je film zapravo dobar... prvi sam pogledala tek toliko, jer su mi ga preporucili i nisam ostala previse odusevljena. nije mi pasala postapokalipticna atmosfera u onom okruzenju, a isto sam ocekivala da ce bit i s ovim pa i gore, buduci da mi se nije svidjela ideja uplitanja americke vojske
no na kraju je ispalo sasvim suprotno... ko prvo, glazba u filmu je predobra i vec se vidim kako nabavljam taj soundtrack, a vizualno i sto se atmosfere tice, film je za svaku pohvalu. u jednom trenutku sam imala flash na b.ultimatum, no ovo je daleko fokusiranije i mirnije... scene masovne panike su surovije, brutalnije, a sentimentalni dio koji je uveden u film mi nije bio ni los. neke stvari mi se cine malo suvisnima, no sve u svemu, zbilja dobar nastavak...odusevljenje je vjerojatno vecinom prisutno zbog toga sto sam ocekivala nesto lose, a dobila nesto sto mozda jos jednom pogledam
morat cu ja opet pogledati i taj prvi dio da vidim jel ostajem jos uvijek pri prvim dojmovima

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Sep 2007, 10:55

Resident Evil 1,5/5 - Kao što je dobro poznato, ovo je ekranizacija popularne horror igre sa PS-a, no istina je da osim teme (virus koji ljude pretvara u zombije) i naslova film nema veze sa tom igrom, čak nema ni likova iz igrice već su osmišljeni neki novi, a tu su i ostali elementi. Za razliku od igre Resident Evil koja je uspijevala zadržati pozornost igrača i držala ga u napetosti zastrašujućom scarry atmosferom i izvrsnom glazbom, film više cilja na high-tech akciju koja je pak loša i bezlična, a glazbu da ne spominjem, nekakav loš nabrijani tehno.
Priča je također iako zanimljiva ipak veliki minus, te je radnja kao u igri umjesto u Racoon City smještena u nekakvo podzemno postrojenje kojim vlada neko uber računalo koje priča glasom djeteta, a tako se i ponaša. Ništa od toga nije bilo u igri. Igra je vizualno bila dosta mračna, sumorna, strašna, prljava, krvava i brutalna, a toga ovdje jednostavno nema. Sve je tako ušminkano, sterilno i previše uredno. Redatelj je pokušao stvoriti neku napetost, atmosferu koja će nam utjerati strah u kosti, no uspio je samo snimiti spor i dosadan film koji se gleda sa poluotvorenim očima.
Ovo je kao zombie film, no u cijelom filmu ako vidimo 20-ak zombija, i oni uopće nisu strašni. A o masci da i ne pričam. Ne znam...možda je za to kriv mali budžet, ali opet, bolju zombie masku imaju niskobudžetni talijanski zombije filmovi C produkcije Lucia Fulca ili Living Dead serijal. Malo pudera, crvene oči i malo krvi oko ustiju nije dobra maska da bi se stvorili uvjerljivi zombiji. Zombie psi su također loše napravljeni, doslovno se može vidjeti kako su na pse samo "prilijepljene" nekakve crvene krpe koje vise s njih i predstavljaju otpalo meso - smiješno! Ni CGI nije ništa bolji te Licker, stvor koji se pojavi pred kraj filma izgled previše plastično i nije upola strašan kao onaj u igri. Zapravo nije uopće strašan.
Gluma je dosta neuvjerljiva, posebice od strane pomalo iritantne Michelle Rodriguez i pomalo zbunjene Mille Jovovich. Jedino što donekle "diže film", da se tako izrazim, i čisto zbog toga pola ocjene više, je sam kraj filma...ostalo nije vrijedno spomena.
Sve u svemu ovaj film nije ni do koljena genijalnoj igrici. Šteta što se ekranizacije nije dočepa recimo legenda zombie žanra George Romero, ili Zack Snyder koji je učinio izvrstan posao na remakeu "Dawn of the Dead".

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Sep 2007, 12:56

Dragonrage wrote:Resident Evil 1,5/5
Slažem se, jedna od većih novijih sraćki

bakero

Post by bakero » 19 Sep 2007, 13:16

HorrorHR wrote:
Dragonrage wrote:Resident Evil 1,5/5
Slažem se, jedna od većih novijih sraćki
upropastili sve što se moglo upropastit!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Sep 2007, 17:09

vrlo loša ekranizacija igre. :roll:
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Sep 2007, 19:30

hills have eyes 2(ovaj novi) film mi se svidio, bolji or orginalne dvojke

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2007, 19:32

Djuro20 wrote:hills have eyes 2(ovaj novi) film mi se svidio, bolji or orginalne dvojke
da nacionalan garda..nebi ih ni na Paintball poslao kamoli im dat pravo oružje u ruke...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

dragon

Post by dragon » 20 Sep 2007, 17:56

Zomfobia, Odlican Filmic :twisted:
DRAGON RULES
http://blogoye.org/horrorland/
http://s3.bitefight.rs/c.php?uid=47432

Unreal

Post by Unreal » 20 Sep 2007, 22:04

Fright Night Part 2 - pristojan nastavak. Sama still i šarm orginala je tu, Tommy Lee Wallace je fakat obavio dobar posao. Stara ekipa Peter Vincent i Charley Brewster su tu i dalje su fora. Humor je dobar, scene napada vampira dobre kao ,efekti su solidni i glazba je zakon. Problem je što film me u nekim scenama jednostavno jako podsječa na orginal , mislim dosta scena iz orinala se ponavljju ili su slične i ljubavna priča između Charleya i njegove nove cure Alex je dosadna. Negativci su okej ,ali onaj vukodlak je jebeno iritantan :twisted: .
Ocjena 4/5

Betmen

Post by Betmen » 21 Sep 2007, 20:19

wrong turn 2

zastu ljudi imaju predrasude prema mutantima? i oni su isto ljudi! :x

Kad napocetku filma lik u jednom zamahu raspolovi horizontalno zensku znas da je film okej, nije mi bilo dosadno, nije totalno predvidljiv kraj, maske su kul, da je malo strasniji bilo bi bolje. Podsjeca me na Hills have eyes. Svakako pogledajte.

AlabamaSmokeOne

Post by AlabamaSmokeOne » 22 Sep 2007, 01:44

pogledao prve tri epizode one stare zone sumraka...
Where Is Everybody - bilo bi sve super da kraj nije totalno upropasten
One For The Angels - prilicno dobra pricica za laku noc :roll:
Mr Denton On Doomsday - solidno, s lijepom porukom

Post Reply