Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
- john_constantine
Re: Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
Ima li više slow motion scena nego u originalu?
Michel puši karu.
- elrania
ne sjećam se zbilja koliko ih je bilo u 1. dijelu, al ovdje su u jednom momentu po mom mišljenju baš pretjerali s tim.
ima ono kad si on kalkulira poteze pa ajd, no jedan dio kad traje neka potjera je mrvu too much.
ima ono kad si on kalkulira poteze pa ajd, no jedan dio kad traje neka potjera je mrvu too much.
- john_constantine
Samo dva puta je bilo, to kako kalkulira poteze. A čini mi se da je kasnije bila jedna protiv divovskog borca, nisam siguran. Ali baš tu potjeru jedva čekam vidjeti. U traileru je izgledalo spektakularno.elrania wrote:ne sjećam se zbilja koliko ih je bilo u 1. dijelu, al ovdje su u jednom momentu po mom mišljenju baš pretjerali s tim.
U ponedjeljak odmah ravno u kino, bez obzira na vremenske uvjete.
Michel puši karu.
- elrania
ovdje je 3x s tim da se to 3. baš odužilo, jer je i protivnik radio istu stvar pa da se i to pokaže.
- john_constantine
eto, pogledao ga u kinu. Ima nekih stvari koje su mi zasmetale. Prebrza akcija koju jedva možeš pratiti, a kamoli uživati. Ne kužim to forsiranje na ultrabrzinu što je standard kod akcijskih filmova. Kao da bi ih ubilo tri - četiri minute viška. A drugo, scena s kozjakom, nekako su mi na kraju blesavi komentari tijekom slow motiona.
Ali usprkos tome, film predstavlja odličnu zabavu iako nije uspio nadmašiti original. Jared Harris je bio i više nego odličan kao Professor James Moriarty. Njegov naglasak, glas, gluma, fantastično. Naročito napeto (i za one koji su već čitali knjige, očekivano) finale. A scena potjere kroz šumu, pregenijalna izvedba. Slow motion je ovdje i više nego odličan. A najluđe ipak scena u vlaku. I dosta humora, naročito na početku s mimikrijom. Nisam primijetio zamornih dijelova. Izvrstan film, ali nekako mi je ipak bolji original, usprkos tome što ima lošijeg negativca. Ali ovaj nastavak ima još fantastične lokacije, naročito prekrasan prizor dvorca u Švicarskoj. Jako dobro. 4/5
Jedva čekam treći nastavak.
P.S.
Eh, baš bi htio opet vidjeti završetak kako mi se urezala u pamćenje.
Ali usprkos tome, film predstavlja odličnu zabavu iako nije uspio nadmašiti original. Jared Harris je bio i više nego odličan kao Professor James Moriarty. Njegov naglasak, glas, gluma, fantastično. Naročito napeto (i za one koji su već čitali knjige, očekivano) finale. A scena potjere kroz šumu, pregenijalna izvedba. Slow motion je ovdje i više nego odličan. A najluđe ipak scena u vlaku. I dosta humora, naročito na početku s mimikrijom. Nisam primijetio zamornih dijelova. Izvrstan film, ali nekako mi je ipak bolji original, usprkos tome što ima lošijeg negativca. Ali ovaj nastavak ima još fantastične lokacije, naročito prekrasan prizor dvorca u Švicarskoj. Jako dobro. 4/5
Jedva čekam treći nastavak.
P.S.
Eh, baš bi htio opet vidjeti završetak kako mi se urezala u pamćenje.
Michel puši karu.
- Alastorus
Čista odličnost, 10/10. Malo više akcije, malo manje logike, al zato je improvizacija Sherlockova specijalnost.
Now I lay me down to sleep,
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
- HorrorHR
- Site Admin
odličan! trailer mi je bio najbolje rečeno whatever, ali film baš dobar, posebno za kino (extreme dvorana, lol).
slow motioni, inače mi se kenja od njih, ali ovdje mi imaju svoju svrhu pa je ok (kada kontemplira), a onaj sa granatiranjem je dobro da je slow čisto jer je perverzija dobro odrađen.
usput mislim da mi je ovo prvi film guy ritchiea koji sam pogledao
slow motioni, inače mi se kenja od njih, ali ovdje mi imaju svoju svrhu pa je ok (kada kontemplira), a onaj sa granatiranjem je dobro da je slow čisto jer je perverzija dobro odrađen.
usput mislim da mi je ovo prvi film guy ritchiea koji sam pogledao
- Andrej
Ja sam krajnje razočaran. Iskreno mislim da Šerlok kao legendarna figura zaslužuje mnogo više od klasične amerikanizacije. Uzeti tako kompleksan lik, pored kojeg je Džoker iz betmena samo blaži oblik neuroze i svesti ga na "ovo" je čist greh. Svaka čast Robert Downey Jr-u ali njegova pojava je samo "ukrala šou" i skrenula pažnju s celine. Imao sam utisak kao da gledam još film jedan iz talasa "Marvel" ekranizacija a ne borbu intelektualnih titana od koje se mozak lomi na delove. Znam da je teško sažeti jedan takav lik u sat-dva filma, ali nema nikakvog izgovora ako je 50% vremena odvojeno za Šaolin scene. Pretpostavljam da novo vreme rađa nove ukuse i da su producenti jako dobro iskalkulisali šta bi ljudi voleli da vide i uspeli u tome, ali meni ovo nije Šerlok. Ovo je Robert Downey Jr. šou. Ostali se ne vide i priča ne postoji.
We're all mad here...
-
Wheel Smith
Andrej wrote:Ja sam krajnje razočaran. Iskreno mislim da Šerlok kao legendarna figura zaslužuje mnogo više od klasične amerikanizacije. Uzeti tako kompleksan lik, pored kojeg je Džoker iz betmena samo blaži oblik neuroze i svesti ga na "ovo" je čist greh. Svaka čast Robert Downey Jr-u ali njegova pojava je samo "ukrala šou" i skrenula pažnju s celine. Imao sam utisak kao da gledam još film jedan iz talasa "Marvel" ekranizacija a ne borbu intelektualnih titana od koje se mozak lomi na delove. Znam da je teško sažeti jedan takav lik u sat-dva filma, ali nema nikakvog izgovora ako je 50% vremena odvojeno za Šaolin scene. Pretpostavljam da novo vreme rađa nove ukuse i da su producenti jako dobro iskalkulisali šta bi ljudi voleli da vide i uspeli u tome, ali meni ovo nije Šerlok. Ovo je Robert Downey Jr. šou. Ostali se ne vide i priča ne postoji.
sta si mislio da ćeš gledati neki film za mozganje? ako zaboraviš to.... odličan je film. nimalo dosadan i naravno robert krade show. mislim da redatelju nije bilo u cilju da napravi klasičnu ekranizaciju , nego da približi sherlocka mlađoj publici i neke djelove klasike izmješa s nekim modernijim viđenjem situacija...
mada prvi dio mi je draži ali i ovaj šuta dupe kako treba..
i ja sam mislio ispočetka kao ti ono da je malo površan film i sve to ali... oduševljen sam količinom odlične zabave u obadva nastavka
:supz: :supz:
- Andrej
Pa iskreno sam se nadaoWheel Smith wrote:sta si mislio da ćeš gledati neki film za mozganje? a
We're all mad here...
-
Wheel Smith
ja čekam da naprave film o poirotu koji zna kumiteAndrej wrote:Pa iskreno sam se nadaoWheel Smith wrote:sta si mislio da ćeš gledati neki film za mozganje? a
:supz: :supz:
- Andrej
Šta je onda sledeće...A Beautiful Mind 2 sa Dolph Lundgren-om u glavnoj ulozi?Wheel Smith wrote:ja čekam da naprave film o poirotu koji zna kumite
We're all mad here...
- popayy
Nije mi se svidio, nisam očekivao "pametan" film ali bar zabavan, za potrošit vrijeme jesam.
Prethodnik je, iako ništa posebno, ispao skroz korektan, s fora likovima i radnjom, ovdje sam gledao na sat i čekao svršetak. Šteta dobrih glumaca, mislim najslabiji Ritchijev film ( na računam onaj tresh s Madonnom ).
Prethodnik je, iako ništa posebno, ispao skroz korektan, s fora likovima i radnjom, ovdje sam gledao na sat i čekao svršetak. Šteta dobrih glumaca, mislim najslabiji Ritchijev film ( na računam onaj tresh s Madonnom ).
- Sammy
Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) - Po meni lošiji od prvog dijela iako je negativac bolji. Ima previše dosadnih dijelova, pretjerivanja sa slow motionom, a Downey je postao naporan koliko je forsirao cijeli film sa svojim forama. Opet, na kraju svega, barem je zabavan. - 6/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- john_constantine
stoji to što sve kažeš. Ajde, prvim gledanjem (zato što sam se namučio doći do prvog kina u varaždinu + uloženi novac) mi je bio dobar, ali nakon par gledanja, baš to... Akcija je prebrza, uz to priča mi je baš slabija nego u prvom dijelu. Ali zato je zadnjih pola sata dobro, ona scena kroz šumu dok ih gađaju topom ili završnica (predvidljiva za one koji su čitali priče).Sammy wrote:Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) - Po meni lošiji od prvog dijela iako je negativac bolji. Ima previše dosadnih dijelova, pretjerivanja sa slow motionom, a Downey je postao naporan koliko je forsirao cijeli film sa svojim forama. Opet, na kraju svega, barem je zabavan. - 6/10
Michel puši karu.