Elijah Wood vraća se na velike ekrane kao Frodo Baggins u dugoočekivanoj adaptaciji Hobita redatelja Petera Jacksona. Iako je Frodo centralna ličnost u Tolkienovim knjigama Gospodar prstenova, on se ne pojavljuje u Hobitu, u kojem se radnja odvija nekih šezdesetak godina prije događanja u Gospodaru prstenova.
Pitate se kako je onda moguće uklopiti Froda u Hobit? Službena stranica fanova Gospodara prstenova TheOneRing.net ima odgovor.
Frodo će se pojaviti u početnim scenama filma Hobit, kao pripovjedač. U sceni pred kraj filma Povratak kralja, Frodo zapisuje priču o Ratu prstena u veliku knjigu i prvi dio te priče sastoji se od sjećanja njegovog strica Bilba Bagginsa na veliku avanturu. Navodno, Frodo će čitati Bilbovu priču i to će biti uvod u pravu priču Hobita. Također, u filmu Hobit očekuje se i povratak Cate Blanchet kao Galadriel, koja se također ne pojavljuje u knjizi.
Hobbit
- Bub
Re: Hobbit
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- Decadentor
- Andrej
Mislim da će pre Srbija ući u evropsku uniju nego ovaj film u bioskopeDecadentor wrote:http://www.nacional.hr/clanak/104234/sn ... cno-pocelo
Ko da ga prave od plastelina....
We're all mad here...
- Josef K
Prema portalu Digital Spy, prvi dio naziva The Hobbit: An Unexpected Journey imat će premijeru 14. prosinca 2012. godine. Drugi dio The Hobbit : There and Back Again imat će premijeru 13. prosinca 2013.
- Alastorus
Now I lay me down to sleep,
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
- Asfodel
Aidane Turneru, čut ćeš me još
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Sammy
nabrijan sam sad na ovo
pročitat cu knjigu jos jednom dok ne izade..
pročitat cu knjigu jos jednom dok ne izade..
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- boyko
"In a rare peek into the secretive world of The Hobbit, Peter Jackson and his crew talk about the logistics of location shooting in New Zealand in this new 12-minute production video"
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Y1JmJw8EBg#!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Y1JmJw8EBg#!

''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Decadentor
Prvi put nakon 23219804732731 godina sam euforican zbog filma
a nisam se jos ni poceo nabrijavat LOTRima 

- Decadentor
Koda mi je jackson opizdio samar
Onak film sam po sebi nije los ali toliko nelogicnosti i predvidljivosti dugo nisam vidio...Ili sam samo imao previsoka ocekivanja, cjeli film mi je izgleda kao djecja pustolovina i i nista vise nazalost
Morat cu ga pogledat jos jednom hladne glave cim izadje rip, mozda mi se preomjeni misljenje. I da onaj los humor za djecu mi nikako nije sjeo (neznam kakva je knjiga) 7/10

- Michel
Dal da prije pročitam Hobbita ili LOTR trilogiju? Gledao sam trilogiju, ali knjige nisam čitao pa mislim da je sad pravo vrijeme, a u Hobbitu je radnja prije LOTR-a koliko vidim.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- Scarface
Zeznuta stvar kod Tolkiena je šta su i LOTR i Hobbit i Silmarillion tri potpuno drukčija djela. Hobbit je više dječja pustolovina, LOTR trilogija ozbiljna avantura, dok je Silmarillion nedovršen i zapravo ga je njegov sin nekako pokrpa iz natuknica koje su ostale po spisima pokojnog mu oca, te je prilično teška za čitanje, a obuhvaća ogroman period priče. Ako ćeš kronološki, čitaj prvo Silmarillion, Hobbita, pa LOTR. Al moj ti je savjet da ideš redom kojim su i pisane, dakle Hobbit, pa LOTR pa Silmarillion. A i taman ćeš bit u toku s filmom u slučaju Hobbita.Michel wrote:Dal da prije pročitam Hobbita ili LOTR trilogiju? Gledao sam trilogiju, ali knjige nisam čitao pa mislim da je sad pravo vrijeme, a u Hobbitu je radnja prije LOTR-a koliko vidim.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
olio
knjiga je za djecu, i to po svim elementima, karakterizacija likova, stalne šale među njima, sam način opisivanja u knjizi, a posebno naracija u knjizi (često obraćanje čitatelju, najavljivanje događaja)... a osim na kraju knjige, je stalno izbjegavanje fizičkih sukoba... sve se svodi na nadmudrivanje i slična zbivanja. Naravno još su tu i pjesme...itd itdDecadentor wrote:cjeli film mi je izgleda kao djecja pustolovina i i nista vise nazalost....... I da onaj los humor za djecu mi nikako nije sjeo (neznam kakva je knjiga)
-
John_Ryder
pogledao ga jučer,i ponovo ću ga ić gledat
- Salvador
Ja sam ga isto jučer pogledao.John_Ryder wrote:pogledao ga jučer,i ponovo ću ga ić gledat
Meni je odličan. Film je 90% vjeran knjizi, a to što je dječji, boli me ona stvar. Gooniesi, flight of the navigator i mnogi drugi su isto filmovi za djecu, ali još uvijek su mi odlični.