jesse vs walt
Breaking Bad
- john_constantine
- metallicat
Re: Breaking Bad
napisao je sve ide prema toma, ne da je. jedna od teorija, nije ništa htio spojlat. ionako se oni od početka sukobljavaju, ništa novo.

-
filmofil
ma nije spojler, don't worry, pazim na takve stvarijohn_constantine wrote:jbt, daj stavi spoiler, nisu svi pogledali četvrtu sezonu.![]()
serija je čista desetka...baš ono, ne mogu naći zamjerku i uživao sam u svakoj sekundi svake epizode...ne mogu vjerovati da je ovako nešto uopće napravljeno jer uz svu tu napetost uspjevaju držati seriju kvalitetnom i vidi se veliki odmak od svih ostalih serija koje se baziraju na tom 'to be continued...' efektu...i svi oni detalji koji se možda čine besmisleni pa kasnije dobiju itekako puno smisla (zato se još uvijek držim svoje muhe iako epizoda izgleda kao običan fillermetallicat wrote:@filmofil, i kakva ti je sad u cjelosti? to s muhom, možda je tako, možda nije, ali epizoda je bila drukčija i definitvno su nešto htjeli reć time.
SpoilerShow
jedini strah mi je da 5. sezona nije najavljena samo da se još para namakne jer se baš lijepo mogla završit serija sad u 4. sezoni...baš me zanima na čemu bi se mogao bazirati plot u 5. sezoni...mislim, očito je da će walt i jesse opet imati nekakvu krizu kad jesse sazna da je on direktno kriv za smrt jane i otrovanje klinca, ali nekako mi to ne zvuči ko dovoljno dobar main plot za seriju poput breaking bad...vjerojatno će mike imati veliku ulogu, a možda uvedu neke totalno nove likove (što je vrlo vjerojatno)
This is the Zodiac speaking.
- metallicat
e pa to sam tad upravo i ja rekla.filmofil wrote:SpoilerShowjedini strah mi je da 5. sezona nije najavljena samo da se još para namakne jer se baš lijepo mogla završit serija sad u 4. sezoni...
SpoilerShow
taman bi bio odličan kraj svega, zato me sad i brine što će se dalje događat. nekako mi se sve čini da će, kao što si rekao, samo radi para šibat dalje, a to bi bilaaaa jako velika šteta i greška 

- Scarface
Ne, po meni ne bi imalo smisla ovako završit seriju jer
SpoilerShow
nije dat apsolutno nikakav closure nijednom liku, pogotovo Walteru. Cila poanta serije je ta preobrazba i posljedice koje ona povlači za sobom. Na kraju 4. Walt je jednostavno samo mnogo bliže tom Scarface karakteru o kojem Gilligan priča, i sve šta je postignuto jest njegov trijumf nad svim problemima koje je uzrokova svojim narcisodnim egom, a koji se oslobodija onog trenutka kad je presta bit "gospodin pičkica koja dopušta da svi seru po njemu i da sav njegov genij i rad preuzme neko drugi i još za to dobije Nobelovu nagradu i milijune na računu". Walt je u tom trenutku reka NE takvom životu i reka DA ponosu, uspjehu i pobjedi (motiv je u početku bija čist, osigurat vlastitu obitelji kad njega ne bude). To DA je toliko jako da je Walt svoje frustracije preobrazija u samoljublje i uzdignuće sebe iznad svih, pa i zakona. Ono šta serija zapravo istražuje i šta je potrebno ostavit na kraju ka poruku jest sljedeće: je li Walt u sebi uvik ima tog demona, ili je on posljedica ugnjetavanja društva. To je pedantno filozofsko i znanstveno pitanje i jedva čekan vidit kako će se Gilligan pozabavit time. A uz to, di su još i Jesse i Hank, jer to su likovi s kojima se Walt MORA sukobit u finalu serije, jer sve u 4 sezone se gradilo upravo prema tome. I ona epizoda s mušicom je samo pokazala odgađanje problema, mušica je predstavljala problem, i Walt taman da prizna Jesseu kako je on kriv za smrt Jane, i mušica ugiba. Problem riješen? Kako ne. Samo odgođen. Jer mušica ima na milijune. A Walt tajne pred Jessejem samo gomila, i u finalu 4. sezone ga izmanipulira do te mjere da zaslužuje štagod ga dočekalo od Jessejeve ruke u 5. sezoni. A Hank ka ultimativna naivčina sigurno neće stajat sa strane. Obruč oko Walta se steže, on je sad toliko siguran u sebe ("I won!") da će se sigurno oplest. Kazna je neizbježna. A to je tek pravi kraj serije, ne ovo. I svaka čast Gilliganu.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
filmofil
super si to rekao i slažem se...
SpoilerShow
bilo bi too much da su u 4. sezoni uz gusovu smrt još natrpali i razriješenja svih problema između waltera i jesseja...baš me zanima na koji će način započeti zadnju sezonu i ko će biti taj novi lik koji će vjerojatno biti sredstvo za pokretanje glavne radnje u sezoni
This is the Zodiac speaking.
- john_constantine
treća sezona
SpoilerShow
Jbt, odlični su ove ubojice, braća blizanci, ali sada je Hank osuđen na smrt... Sada postaje stvarno zanimljivo. Nadam se da mu se neće ništa dogoditi.
Michel puši karu.
- Wendigo
Poceo sam gledati i sad sam na 5. epizodi. Jos me nije primilo, ali vjerujem da cu nastaviti s gledanjem.
- Wendigo
SpoilerShow

- Wendigo
Ova cetvrta sezona pocne relativno dosadno i pred kraj se stvari tako zakuhaju da bude prestrasno za gledati. 
- boyko
scena na kraju s GusomWendigo wrote:Ova cetvrta sezona pocne relativno dosadno i pred kraj se stvari tako zakuhaju da bude prestrasno za gledati.
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Wendigo
zadnje dvije-tri epizode su nešto najnapetije što sam doživio u serijama i filmovima. jebote, koje stresne i zajebane situacije... mislim da bih si prosvirao glavu da sam walter. 
- callac
koje savršenstvo, odmah me želudac zabolio na sliku, sva se iznerviram na ovu seriju

'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- boyko
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''