La piel que habito (2011)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Asfodel

La piel que habito (2011)

Post by Asfodel » 30 Nov 2011, 14:21

Image Image

A brilliant plastic surgeon, haunted by past tragedies, creates a type of synthetic skin that withstands any kind of damage. His guinea pig: a mysterious and volatile woman who holds the key to his obsession.

Director: Pedro Almodovar

Writers: Pedro Almodovar, Thierry Jonquet

IMDB

TRAILER

Image Image
Last edited by Asfodel on 30 Nov 2011, 14:31, edited 1 time in total.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Asfodel

Re: La piel que habito (2011)

Post by Asfodel » 30 Nov 2011, 14:26

Čekam nešto bolje od cama

callac

Post by callac » 02 Dec 2011, 21:21

Asfodel wrote:Čekam nešto bolje od cama
također!
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Jan 2012, 17:50

Na dosta mjesta sam vidjela da ga trpaju u ponajbolje filmove 2011.... Oukeeeej
Meni nije toliko naj i blago sam zetečena, jer se iz polaznih intrigantnih točaka rasplitao na krajnje bezvezan način i točku na i zapečatio preglupim krajem. Zaplet je bizaran i friki :jawbreaker: (što je pozitivno) i uspješno žonglira s dosta različitih stvari koje sastavlja u jedinstvenu priču. Soundtrack 8) , glumci i režija su bogovski. Osim neobičnog plota nema autorskog potpisa u vizualnom smislu. Sad, zašto je ljudima toliko dojmljiv? Možda zato što je prosječnom konzumentu nesvakidašnji i definitivno neće pasti u zaborav.
7/10

Michel

MIX MIX MARATON: PART FIVE

Post by Michel » 20 Jul 2014, 17:05

La piel que habito (2011) - još jdan odlični film od Almodovara sa Banderasom gdje on glumi kirurga koji je izgubio ženu u požaru, ali polako saznajemo cijelu priču oko njegove žene i što se točno dogodilo te što on točno planira. Taj njegov plan je već napravljen sa početku filmu da bi onaj šokantni preokret saznali na pola filma. Sad da dalje ne spoilam, stvarno odlično. Volim takvu vrstu preokreta koji nije direktan već kroz 20-ak minuta polako saznajemo, a opet sam bio šokiran.

8========..o/8==========o (8.2/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Annabel_Lee

Post by Annabel_Lee » 26 Aug 2014, 14:12

Almodovar često u svojim filmovima koketira s temom zarobljenosti u tuđem tijelu ili nezadovoljstvom svojim tijelom pa su vrlo često likovi u njegovim filmovima transseksualci i homoseksualci. (Doduše, nisam pogledala sve njegove filmove pa možda i griješim s ovim 'često'.) Ovdje je riječ o nešto drukčijoj zarobljenosti - onoj nametnutoj, nasilnoj.

Robert je estetski kirurg koji je izgubio ženu i kćer na najgori mogući način pa se posvećuje svome poslu i dobije užasnu ideju koju, nažalost, i ostvari. Sve kockice polako se slažu kada dolazi do retrospekcije. Tako se dolazi do zaključka kako je ovo zapravo odličan film o opsesiji i osveti, ali meni je nedostajao bolji psihološki profil likova i veća povezanost između prošlosti i sadašnjosti. Još jedan Almodovarov film koji mi je ostao nedorečen. No svakako zanimljiv!

7/10

P. S. Ako vam se svidjela tema ovog filma, pogledajte i Les yeux sans visage (Eyes Without a Face, 1960): http://www.imdb.com/title/tt0053459/?ref_=nv_sr_1

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 29 Aug 2014, 14:08

Vrlo dobar! Ja bih rekao klasična španjolska bolest, u tome su stvarno majstori. Vrlo dobra i šokantna priča koja se mora ispratiti do kraja, kad je film završio mislio sam da je trajao nekih 80ak minuta kad vidi vraga, skoro 2h! Nevjerojatno brzo prođe. Totalna preporuka od mene.

Post Reply