The Walking Dead (2010-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
vampirica

Re: The Walking Dead (2010)

Post by vampirica » 29 Nov 2011, 11:20

Horrorist wrote:Nakon posljednje epizode u ovoj godini nekim likovima iz serije je sada valjda jasno No hope - No mercy ...
Čeka se februar i nove epizode.. :matrica:

p.s. tko ima kakvu ideju neka je napiše u vezi ovoga jer vidim i da ljudi po ostalim svjetskim forumima nemaju obrazloženje
SpoilerShow
kako je sophia postala zombie tj. zapravo kada, jer na farmi su se rick i ekipa pojavili maltene unutar 24 sata od kad je ona nestala (otis ju nije mogao dovesti u štalu) - ne postaje se zombie tako brzo - jedino da je Herschel znao i evenualno osobno je doveo u nekim danima kasnije a da nije rekao ekipi - to je jedino logično objašnjenje koje ja imam
SpoilerShow
ja vjerujem da je mala ugrižena čim je nestala i kao nakon 7 epizoda, jer bog zna koliko je vremena zapravo prošlo, postala zombie. Sve tragove su nalazili jer je kao zombi lutala. Ja sumnjam da ju je našao Otis jer je on dosta rano ubijen. Meni je također jedino logično da ju je našao Herschel i doveo do farme i također mi je logično da nije rekao nitkom da ju je našao jer vječito nešto skriva. Mislim da kada se sezona nastavi da će biti još sranja sa Herschelom.

don_bastard

Post by don_bastard » 29 Nov 2011, 13:42

Sedma epizoda je fenomenalna, a kraj :supz: :supz: :supz: :supz:
SpoilerShow
Nije najjasnije kako je mala dospjela u brvnaru
, al je ovako i bolje, zbog samog sokantnog zavrsetka, a vjerujem da ce se kako i sta razjasniti u narednim epizodama. Uf, poslje ovakvog prejebenog kraja, ko ce sad cekat do februara? :facepalm:
i wonder who the real cannibals are

Vermillion

Post by Vermillion » 29 Nov 2011, 15:24

Tako malo epizoda, tako se dugo čeka svaku sezonu , a TAKO DOBRA serija!

boyko

Post by boyko » 29 Nov 2011, 17:36

pogledal 5 epku druge sezone. uzelo me! a još samo 2 ostale za pogledat :/
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

jigsaw

Post by jigsaw » 29 Nov 2011, 17:54

SpoilerShow
Shane je osim, osim vrata štaglja razbio i blagu monotoniju i učestalost koja se protezala kroz nastavke druge sezone :prayer:

Josef K

Post by Josef K » 29 Nov 2011, 21:24

Koji kraj! KOJI KRAAAJ!! :shock:
Triput bolji od finala prve, al sad su malo povisili kriterije i očekujem vatromet na kraju sezone :lol:

metallicat

Post by metallicat » 29 Nov 2011, 22:33

mogu reć da mi je ovo bila jedina odlična epka u drugoj sezoni :supz: sve skupa 6/10
Image

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 01 Dec 2011, 00:11

Eto, izgleda da je moj stav opet nešto drugačiji od globalnog razmišljanja (koliko sam malo čitao na forumu).
Prva epizoda prve sezone me oduševila, ali sve poslije toga je postalo prosječno i pomalo bezveze.
Na kraju mi je prva sezona bila poprilično razočaravajuća. Čujem počinje druga sezone, čitam malo po internetu (uključujući i Horrorhr site i forum), pričam sa prijateljima, poprilično negativne kritike.
Vrag mi neda mira i skinem svih 7 epizoda te počnem gledati, pogledam sve i biva mi naprosto genijalno.
Svi detalji u slijede u spoileru:
SpoilerShow
Prva epizoda, jedina koja traje nešto duže od ostalih (sat vremena) ima jedino taj nedostatak, što je eto, preduga :mrgreen: . Inače, prekrasan uvod u drugu sezonu, horda zombija na autoputu, milina :). Osim toga, sezona sadrži i, ajmo reći, potresne scene djece koja nestaju i koja bivaju teško ranjavanom, a to je uvijek plus! :mrgreen: Te scene taman zaokupe oko prosječnog gledatelja, a potom ga serija "udari" svojim najjačim adutom, a koji je za nepovjerovat - drama! Najslabiji adut prve sezone je serija preokrenula i najveću vrlinu, i to isključivo zbog promjene pristupa prema radnji i samoj razgradnji likova. Dok je prva sezona pucala na naglo (i nasilno) ubacivanje ogromne količine likova (kojima čak i ne znamo imena) koji nikao ne pridonose radnji, već su samo smetnja te ih se eventualno mora izbaciti - druga sezona ide na postupno razvijanje već postojećih likova u nekim općeljudskim (i realnim okvirima). Novi likovi (farmeri) nisu toliko nasilno ubačeni te se i oni polako razrađuju pa samim time doprinose pozitivnijem globalnom dojmu. Stoga u tom sumanutom, postapokaliptičnom okruženju su najbolji dijelovi zapravo sitne interakcije između likova, prekrasni mali detalji - kada Shane i Rick pričaju o djevojakama s kojima su spavali u srednjoj školi, kada Glenn i Dale izmijene koju riječ o knjizi. Prekrasno! Ti komadići globalne slike samo prikazuju određeni štih realnosti i humanosti cijele priče. Dakako, imamo i zanimljive dileme koje se protežu kroz epizode - razgovori o Bogu, moralnim pitanjima, uzdržavanju djece, prihvaćanju smrti bliske osobe - koji daju samo još više dubine.
No, naravno, pošto je ovo serija koja u sebi sadrži zombije, što o njima reći? Osim par očitih mana (CGI i šminka zombija u bunaru) moram reći da je dojam izrazito pozitivan. Imamo zombije u vrlo neobičnim situacijama - čovjek koji se objesio te već zpomenuti zombi u bunaru - te su generealno zombiji podređeni radnji te i oni sami daju još jedan, dodatan štih dramske interakcije između likova. Pokolj zombija na kraju 7. epizode bi bio poprilično običan da nismo mogli vidjeti izraze Hershelova lica i da nismo znali što su ti zombiji njemu značili. Andreino ubijanje zombija također. A o zombi Sophie da i ne govorim! Pročitao sam kako Horrorhr smatra da je bunar zombi bio filler u epizodi, moram reći da se izuzetno ne slažem s takvim razmišljanjem, čak štoviše. Iako tu scenu ne možemo analizirati kao nekakvu bitniju okosnicu radnje, svakako se mora reći da doprinosi globalnoj atmosferi male zatvorene farmerske zajednice usred zombi apokalipse i sa standardnim problemima na koje ta zajednica nailazi (što u stvari i je radnja dosadašnjih epizoda 2. sezone).
Moram također reći kako je ovo valjda jedina serija u kojoj mi spoileri ne smetaju, zapravo je situacija čak obrnuta. Kum mi je, prilikom jednog našeg online dopisivanja, rekao kako Hershel drži zombije u štali (tada još nisam gledao seriju, a bio sam takvog stava da ni ne želim - zbog loše prve sezone). Otkad sam to pročitao, i počeo gledati, postupci određenih likova dobivaju toliko dublje značenje dok ih se gleda da je to naprosto milina. Kada Hershel, gotovo pasivno, izjavi da ne želi da pridošlice spavaju u farmi. Maggiein izraz lica dok T-Dog ubija bunar zombija. Divno!
Ne znam gdje bi, ni kako bi, u ovaj "esej" ( :mrgreen: ) ubacio moje oduševljenje scenom kada Lori i Shane gledaju kako helikopteri bacaju napalm na grad, naprosto prekrasno, naježio sam gledajući to.
Naravno, da ne bi sve ispalo toliko savršeno, moram izreći i par zamjerki (osim CGI-a) koje su uglavnom sitnice. Jedna zamjerka je ta što je Hershel veteriranar, a ne liječnik, ne znam je li to isto tako u stripu, ali to je klišej koji je viđen već stotinama puta i postaje polako dosadan. Druga zamjerka je scena s bunar zombijem, u smislu da mi generalno nema logike izvlačenje iz bunara pošto ja svakako ne bi pio tu vodu - pitaj boga koliko je dugo to stvorenje (koje ima osušene krvi po sebi) trulilo unutra. No to bi bilo to.
Kada sam se već ufurao u pisanje reći ću kako mi je najbolji lik serije Shane, zbog toga što je totalno nepredvidljiv i njegov put u totalno ludilo je savršeno ispričan. Dok je na sceni se ni otprilike ne može reći što će napraviti te bi ga se čak moglo i okarakterizirati kao glavnog pokretača radnje.
Vama, kojima se ne sviđa druga sezona, ne znam što bih rekao osim što sadrži vrlo lijepe dramske interakcije i zanimljivu priču (primijetio sam čak da mi uopće ne smeta ako sezona sadrži manji broj zombija ili akcije - dok mi je u 1. sezoni to smetalo; ponajviše jer je tada dramski apsket bio bezveze). S tim da naravno ne znam koliko je od vas naviklo na čisto dramske i slične sadržaje.
Eto, to bi bilo to od mene, nadam se da ga nisam pretjerao.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Josef K

Post by Josef K » 01 Dec 2011, 00:26

DrugsBunny wrote:
SpoilerShow
Ne znam gdje bi, ni kako bi, u ovaj "esej" ( :mrgreen: ) ubacio moje oduševljenje scenom kada Lori i Shane gledaju kako helikopteri bacaju napalm na grad, naprosto prekrasno, naježio sam gledajući to.
Totalno! To mi je uz kraj zadnje epizode vrh serije! (ako izostavimo pilot)

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 01 Dec 2011, 13:25

Btw, http://www.youtube.com/watch?v=nIcuwvJm ... re=related

Kak uber najbolje ikad, sada sam baš nabrijan.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

jigsaw

Post by jigsaw » 01 Dec 2011, 15:49

Još samo 3 mjeseca 8)

boyko

Post by boyko » 01 Dec 2011, 18:06

totalno mi očekivan kraj sedme epke.
SpoilerShow
čim se saznalo za zombače u štaglju, odma sam znal da tam mora biti i sophia..zombač sophia :D
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

John_Ryder

Post by John_Ryder » 01 Dec 2011, 22:37

Image
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

metallicat

Post by metallicat » 01 Dec 2011, 22:41

:lol: :lol:
Image

jigsaw

Post by jigsaw » 01 Dec 2011, 23:38

:ANAL:

Post Reply