The Thing Prequel

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
callac

Re: The Thing Prequel

Post by callac » 27 Nov 2011, 00:54

Salvador wrote:Prije nego što počnem, moram priznati da mi je Stvor jedan od najboljih filmova.
Pri samoj pomisli na prequel ili remake, većina nas koluta očima, ali ovaj je barem meni iznimka. Napokon jedan remake tj prequel da nešto vrijedi. Ima jedna scena koja mi smeta, a to je kad Kate padne pri kraju filma u... i poslije se digne ko da se ništa nije dogodilo.
Smiješno mi je što se jedan od njih zove Peder i prvi put kad sam čuo to ime u filmu, mislio sam da je prevoditelj falio ime ili da je to namjerno napravio pa sam zaustavio film i pogledao, zove li se on tako :lol:

P.S.
Kate (Mary Elisabeth Winstead) je odlično odglumila svoj dio, osim onog pada i mislim da bi bez problema mogla zamijeniti Sigourney Weaver kao Ripley u nekom od nastavaka Aliena ako ih ikad bude.
potpisujem pocrtano, bilo je scena koje su i meni smetale, al o njima neki drugi put. Uglavnom, jako sam zadovoljna, pogotovo jer sam imala stravično niska očekivanja!
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

filmofil

Post by filmofil » 27 Nov 2011, 06:31

nažalost, nemrem se složit s pozitivnim komentarima o filmu, a stvarno sam se nadao da ću ostat ugodno iznenađen :(

prvo i glavno, ovaj film nije uspio dočarati ni 10% atmosfere carpenterovog the thinga...gdje je nestao dobri stari build up? u nijednom trenutku nisam osjećao napetost niti sam se pitao tko je od njih čudovište jer su se preokreti događali prebrzo, cijeli film je napravljen ko nekakav MTV-jevski glazbeni spot bez glazbe...čudovište kolje doslovno bilo kada i bilo gdje

drugi veliki minus je CGI, ne mogu vjerovati da specijalni efekti mogu izgledati tako loše u 2011. godini...i kad već ideš dirat nešto sveto poput the thinga onda se bar pobrini da ti čudovište vizualno dobro izgleda :axe: ono što je carpenter napravio s efektima 1982. je puno uvjerljivije od onog što sam vidio u ovom filmu, bez imalo pretjerivanja

treća stvar koja mi je smetala, spoiler:
SpoilerShow
svemirski brod na koji odlazi 'stvar' na kraju :roll: upali ga i poželi pobjeći i nikom ništa, a taj brod ne bi smio biti u funkciji! i koja je poanta tog odlaska na brod ako se na kraju čudovište vraća u norveški kamp or whatever i onda u psu odlazi do amerikanaca?? jako, jako glupo napravljeno i objašnjeno
mislim, da se razumijemo, da ovo nema naslov 'the thing' u sebi ne bi bio ovako tvrd prema filmu, ali očekivao sam da ispuni barem neka očekivanja kad su si već dali teret diranja takvog materijala koji je sam po sebi bio savršen...ovim prequelom nismo dobili apsolutno ništa novo (ili je meni nešto promaklo?), a napetost i paranoja (možda najvažniji segment originala) jednostavno nisu na razini
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Nov 2011, 10:07

zato ja nisam uopće niti uspoređivao original i prequel, pa se ne opterećujem time... Ja sam očekivao samo zabavan sf horor i to sam dobio. Sigurno ništa novoga niti pametnoga.

A taj spoiler
SpoilerShow
A nisam niti sam siguran, ali možda je taj kolega bio samo čovjek, a ona je bila previše paranoična.
The Thing (2011) - CGI je loš, da, ali film me baš pozitivno iznenadio. Jedan od boljih SF horora s ugođajem, maštovito dizajniranim kreaturama i količine akcije i nasilja, bez pretjeranih gore scena. Malo dosadan uvod od tih 10 minuta, ali kada akcija krene, onda postaje napeto iako već znaš kako će se završiti. Dobra glumačka ekipa i puno akcije. Ionako se nisam niti prisjetio Thinga, ali sada sam dobio volju da ga opet pogledam, s još većim užitkom. 4/5

P.S.
Da, na kraju ti CGI efekti nisu niti sjena izvrsnim krvavim specijalnim efektima iz originala.
Michel puši karu.

Salvador

Post by Salvador » 27 Nov 2011, 12:58

john_constantine wrote:Ionako se nisam niti prisjetio Thinga, ali sada sam dobio volju da ga opet pogledam, s još većim užitkom. 4/5
Potpisujem :partyman:

filmofil

Post by filmofil » 27 Nov 2011, 14:52

da, slažem se, jedino pozitivno iz svega ovoga mi je da sam dobio veliku želju gledati carpenterov the thing i to ću s guštom uskoro napraviti
This is the Zodiac speaking.

Horrorist

Post by Horrorist » 27 Nov 2011, 21:43

Vrlo dobro odrađen remake i nemam nekih većih zamjerki..
CGI mi nije bio nimalo loš niti mi je nešto extra smetao a atmosfera je dobro pogođena..
Mislim atmosferu je i teško fulat kad je poanta filma pogađati tko je taj prekrasni stvorčić :D
Uvijek se sjetim i invazije tjelokradica (original - ou jea,remake - almost perfect, remake2 - bljuv) baš po tome što se nezna who is who in the zoo....

7/10 :rolleyes:
When there is no more rooom in hell, the dead will walk the earth!

sandi

Post by sandi » 28 Nov 2011, 18:58

Ovo je taaako nepotrebno i loše...
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

shogo

Post by shogo » 30 Nov 2011, 08:08

SpoilerShow
Pas je odmah bio transformiran, na početku, i bježao je da se spasi naravno, a zašto ne bi stajala teza da je sletio, krenuo van i smrznuo se...nakon što su probušili rupu do njega dobio je zrak i toplinu!tko zna...
Inače meni dobar film!!

jeba

Post by jeba » 30 Nov 2011, 15:28

Pa bio mi je dobar. Nisam puno očekivao, ali mogu reći da me ugodno iznenadio. Kraj mi je simpa zato što nekako zaokružuje cjelinu. Snježna atmosfera je prva liga, jedino su mogli "the thing" malo drugačije, da ne kažem bolje, napravit. Sve u svemu - zadovoljan.

shogo

Post by shogo » 01 Dec 2011, 11:16

Ludnica, soba di je bila kocka leda je identična...zakon, split face,
SpoilerShow
i žena je preživjela
, znači ako se dogodi nastavak u sličnoj atmosferi bit će super...pa jel znamo dal je Kurt preživio???ne...pretpostavili smo da nije

Andrej

Post by Andrej » 02 Dec 2011, 23:56

Ne mogu da kažem da je film loš, ali mi definitivno nije dostojan naslednik(tj. predhodnik) Karpenterovog.
Nema ni gram one atmosfere, trilera i napetosti. Likovi su toliko površno provučeni kroz priču, da nisam znao kome se šta dešava kad je ista krenula da se razvija.
Sve je nekako zbrzano, nagomilano, s gomilom nepotrebnih karaktera i detalja da sam imao više utisak da gledam akcioni film, a ne horror/sf.
We're all mad here...

Vermillion

Post by Vermillion » 03 Dec 2011, 12:59

Nisam pročitao sve postove na temi ali imam hipotetičko pitanje!
SpoilerShow
Taj Alien koji zauzima oblike ljudi na kraju zena kad sjedne u onu ralicu s onim vozačem helikoptera i skuzi da lik nema nausnicu i krene ga spalit i lik je doslovno moli da to ne napravi. I sad ovdje meni nema logike posto su njih dvoje kad je on vec bio alien razorili onog drugog aliena u svemirskom brodu - prvo - zasto bi alien svog aliena spalio a drugo zasto je on htjeo ic do one ruske stanice? i ono što me NAJVIŠE smeta pošto je to ajmo rec vrlo inteligentno biće zasto nitko nije pokusao pricat s njim dok je u obliku osobe?! eto to me ljuti kod ovog filma ali to su sad samo djetinjasta nagađanja da je baba muško zvala bi se duško. Eto toliko od mene.

olio

Post by olio » 03 Dec 2011, 14:17

SpoilerShow
1. onaj alien sa naušnicom nije pomoga da ona ubije drugog aliena, ona je bacila granatu. On je automatski reagira tako da je opet počea glumit jer je vidia da je svemirski brod sjeban i samo je gleda da se spasi. A on je pretvoren u aliena dok su bili u svemirskom brodu, ima scena prije final fighta gdje on čuje nešto u pozadini. Vjerojatno je tada pretvoren.
2. On je tia ić do ruske stanice jer je brod uništen i sada mu ostaje opet preživljavanje, mora se proširit. Odu do stanice i on ih sve pretvori.
3. Ja mislim da nije inteligentno biće, funkcionira samo na instinktima za preživljavanje. Ono poprima intelekt čovjeka (ili drugog bića) kada ga asimilira. Svemirski brod možda nije od thinga već od nekog drugog alien-a kojeg je asimiliralo. Pričat sa njime nema smisla, ono će ionako i dalje ubijat

Vermillion

Post by Vermillion » 03 Dec 2011, 17:36

olio wrote:
SpoilerShow
1. onaj alien sa naušnicom nije pomoga da ona ubije drugog aliena, ona je bacila granatu. On je automatski reagira tako da je opet počea glumit jer je vidia da je svemirski brod sjeban i samo je gleda da se spasi. A on je pretvoren u aliena dok su bili u svemirskom brodu, ima scena prije final fighta gdje on čuje nešto u pozadini. Vjerojatno je tada pretvoren.
2. On je tia ić do ruske stanice jer je brod uništen i sada mu ostaje opet preživljavanje, mora se proširit. Odu do stanice i on ih sve pretvori.
3. Ja mislim da nije inteligentno biće, funkcionira samo na instinktima za preživljavanje. Ono poprima intelekt čovjeka (ili drugog bića) kada ga asimilira. Svemirski brod možda nije od thinga već od nekog drugog alien-a kojeg je asimiliralo. Pričat sa njime nema smisla, ono će ionako i dalje ubijat
Olio - thnx za ovo. Ima smisla full! :)

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Dec 2011, 17:49

olio wrote:
SpoilerShow
odlično napisano.
Michel puši karu.

Post Reply