da se nadovežem na:
http://www.horrorhr.com/clive-barker-pi ... llraisera/
At the Fango award ceremony Clive Barker talked a little about the Hellraiser remake, which Ryan Rotten of Fangoria was able to dig a little deeper into:
"HELLRAISER fans spent their weekend in either a state of dribbling puzzlement or utter elation following last Friday’s announcement of a new Pinhead film. If you’re now catching up, to sum up the drama in one word: remake. Yes, Dimension is moving ahead with a redux of the ’87 film, and Clive Barker is back to pen the update (for his reasons, see that news item). Fango happened to catch up to the man last night during the Screamfest Awards dinner (where Barker accepted a Lifetime Achievement nod, pictured above), where he also revealed that his latest novel, THE SCARLET GOSPELS (which will chronicle Pinhead’s demise), is now weighing in at 3,000-plus pages.
With a definitive end to this project in sight soon enough, where does that leave room for Barker to pen that new HELLRAISER—especially with so many other irons in the fire? “When I’m done with GOSPELS, I’ll begin writing HELLRAISER 1 while I’m doing the paintings for ABARAT part three,” Barker laughs, the insanity of such an undertaking not lost on him. “I just wouldn’t be at peace with myself if I gave this [remake] writing gig to somebody else, and I’ve always had in the back of my head what I wanted to do. There are things which are going into the movie which I’ve had tucked in my brain for years.
“I haven’t talked to anybody else [involved in the original] about this,” he adds, instantly answering those fans pondering Doug “Pinhead” Bradley’s place in the new film. “I’m going to write it and see how it goes. I’m hoping Doug will be back [but] this will be a different Pinhead.” That said, will the new HELLRAISER reflect any themes, characters or events revealed in GOSPELS? “Oh yeah, of course!” Barker teases. “Do you really think I wouldn’t do that?”
Hellraiser (remake)
- HorrorHR
- Site Admin
-
FilmTV
Ovo ima potencijala da bude dobar film. Barkerovo djelo ima daleko veću težinu danas nego što je to bilo pred 20-ak godina, unutar kojih je napisao more knjiga, okušao se uspješno u filmskoj industriji a da ne govorim o figuricama, stripovima i slikama.
Što se tiče nove knjige, očekivao sam ovoliko stranica, nakon Galilee koja je bila epsko djelo, svaka njegova nova knjiga mora biti opširna, rekao je da ne može sažeto pisati
Što se tiče nove knjige, očekivao sam ovoliko stranica, nakon Galilee koja je bila epsko djelo, svaka njegova nova knjiga mora biti opširna, rekao je da ne može sažeto pisati
- undying
imam potrebu da napisem nesto o Hellraiser-u ! Ali nema teme, pa se nadam da se necete ljutiti ako ovde dam svoje misljenje o filmu,naravno prvom dijelu.
Nema potrebe govoriti da je film dao nesto novo horor zanru i sa te strane ima od mene jedan veliki naklon! Ali, mislim da je mogao bez nekih za mene glupih ispada.. Ja znam da je nekima ovde furka gledati onu trku ili borbu kako cete vec to nazvati, izmedju one djevojke i gospodara pakla! Ali mislim da to nije trebalo.. Mislim da u jednu ruku film koji cijelo vrijeme pokusava biti ozbiljan, cini neozbiljnim! Tacno mislim na one scene kad djevojka pokusava sklopiti kutiju da nestanu demoni.. Umjesto da kad jednom sklopi da se rijesila demona! A ne, ona sklapa i rjesava se jednog po jednog + o onoj borbi, sa onim zadnjim cudovistem, da ne pricam! Kao on njoj otima, ona njemu
smijesno! Moje neko misljenje, da bi film dobio na tezini- da kad je jednom sklopila kutiju da su svi nestali! Ovako mi cini citav film pomalo neodgovornim i neozbiljnim! Naprimjer kod Carpentera ili u Masakru necete vidjeti ni jednu tako (za mene) neozbiljnu sekvencu! Naprimjer Leatherface je poremecena licnost cak bi rekao debil!! A ne ponasa se ni u jednom trenutku tako debilno kao ovi na kraju Hellraiser-a a opet, ovo su Gospodari Pakla!!!
Nema potrebe govoriti da je film dao nesto novo horor zanru i sa te strane ima od mene jedan veliki naklon! Ali, mislim da je mogao bez nekih za mene glupih ispada.. Ja znam da je nekima ovde furka gledati onu trku ili borbu kako cete vec to nazvati, izmedju one djevojke i gospodara pakla! Ali mislim da to nije trebalo.. Mislim da u jednu ruku film koji cijelo vrijeme pokusava biti ozbiljan, cini neozbiljnim! Tacno mislim na one scene kad djevojka pokusava sklopiti kutiju da nestanu demoni.. Umjesto da kad jednom sklopi da se rijesila demona! A ne, ona sklapa i rjesava se jednog po jednog + o onoj borbi, sa onim zadnjim cudovistem, da ne pricam! Kao on njoj otima, ona njemu
- Zombiemachine
Hellraiser je nešto sasvim posebno. Dovoljno je brutalan da se svidi poklonicima gore filmova, dovoljno ozbiljan da se svidi puritancima koji priznaju samo 10% horrora i s dovoljno seksualne insinuacije i preverzije da se svidi onima koji nisu pravi fanovi. Hellraiser je u ono vrijeme (kad sam ja još bio mulac) bio čudo. Kad sam pročitao Hellboud heart, skužio sam koliko film kaska za pričom (zašto nigdje nije spomenut Inžinjer?), ali mi nije bilo toliko bitno. Sad kad izlazi remake, nadam se da će Pinhead (ili Xipe Totec, ili kako god) biti samo sporedna pojava kao i u priči i da neće više biti prokletih razvodnjenih nastavaka.
Hellraiser + Animae damnatae, dva Barkerova uratka u jednu godinu. Hoće li biti i dva božića?
Hellraiser + Animae damnatae, dva Barkerova uratka u jednu godinu. Hoće li biti i dva božića?
Krv je moje svjetlo i moja tama.
- undying
- Zombiemachine
- undying
Kojih pizdarija? Specijani efekti u Hellreiser-u su pristojni, slabiji su naspram the Fly, a odlicni naspram Evil dead2! Ali, kao sto rekoh, njena borba nema nikakve veze sa specijalnim efektima, vec iskljucivo sa Barkerovom zeljom da u film unese malo vise akcije- ne znam kako vi, ali meni je ta borba lose sjela, i ono zajebavanje sa kutijom, kad je sklapa i kad demoni nestaju jedan po jedan.Zombiemachine wrote:U knjizi nema tih pizdarija. Malo su pojačali dramaturgiju da ispadne napetiji film. Barker je sam rekao da su mu efekti s kraja filma loši (zbog lošeg budžeta).
- Zombiemachine
Da. U knjizi ona i izgubi kutiju da bi na kraju došao Inžinjer i vratio joj ju.
Na loše efekte mislim na onu raznobojnu struju na kraju i na pregumeno čudovište. Uostalom, meni i nije to toliko smetalo ali očito Barkeru je a i mnogim drugima. Neki su išli čak dotle da onog demona na kraju smatraju Inžinjerom, što je gluparija.
Na loše efekte mislim na onu raznobojnu struju na kraju i na pregumeno čudovište. Uostalom, meni i nije to toliko smetalo ali očito Barkeru je a i mnogim drugima. Neki su išli čak dotle da onog demona na kraju smatraju Inžinjerom, što je gluparija.
Krv je moje svjetlo i moja tama.