Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Info

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Info » 13 Jul 2011, 13:34

Lucas i Scorsese smatraju da je to najznačajniji film 20. stoljeća. Sigurno je jedan od značajnijih pošto se dotiče razno raznih tema od rasizma pa sve do realnosti loših momaka s jedne i s druge strane. :)

Danas se gleda još 2 westerna, ali sa Fondom. The Ox-Bow Incident i My Darling Clementine. Baš me zanima kako će u Clementine Fonda glumiti Earpa, a Victor Mature glumi Hollidaya. Ajd da i to vidimo
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Scarface

Post by Scarface » 13 Jul 2011, 14:23

Harry Potter and the Deathly Hallows part 2- 10/10-ovo je bez pretjerivanja uvjerljivo najbolji film iz serijala i meni jedan od najboljih filmova ikad. Gleda san ga s dvoje ogromnih fanova poput mene i oboje su bili oduševljeni u jednakoj mjeri. Kino je bilo puno, i saživljeno. Bilo je tu i pljeskanja, plakanja na jednu posebnu dirljivu scenu otkrivanja istine o jednom liku (fanovi knjiga već mogu pretpostavit o čemu se radi) i abnormalne tišine u zadnjih 15 minuta.

Ovaj dio čak može spadat i u horrore, ozbiljno. Cili film je nenormalno mračan, mračniji nego šta san zamišlja čitajući knjigu, nema onih šala između trojca i glupiranja, film počinje jako tmurno i sve do kraja takvim ostaje.

Bitka je odrađena fantastično. Traje preko sat vremena, a sam konačni obračun je izmijenjen u odnosu na knjigu, ali ovi puta u superiornijem smislu. Da, ovaj film je možda prvi koji mi je nadmašija knjiški predložak, tj. zadnjih 300 stranica knjiškog predloška koje pokriva ovaj part 2. Atmosfera pred početak borbe, okolina i likovi, i pozitivci i negativci su itekako uvjerljivi i nabriju svaki atom tvog tijela na ono šta slijedi. I fascinantno je kako ni u kom trenutku film ne zamara, već dinamički šiša i filmove poput Cranka.

Mislin da ljudi koji blage veze nemaju s Potterom, koji ne samo da nisu pročitali nijednu knjigu, nego ni pogledali nijedan film, mogu uživat u ovom dvosatnom spektaklu. 3D je klasično nepotreban, al zaboraviš na njega, film te toliko očara da nisi ni svjestan da sjediš u kinu, s nekim naočalama na glavi.

Dvije scene su me posebno zanimale u smislu kvalitete ekranizacije, i obe su mi najdraže u filmu. Jedna je
SpoilerShow
Snapeova smrt i otkrivanje istine o njemu
a druga
SpoilerShow
Harryjeva prividna smrt i posjet limbu u kojem razgovara s Dumbledoreom.

Na kraju, smtran da će fanovi bit totalno blown away, a i oni ostali ništa manje zadovoljni (kako vidin po filmofilom postu, tako i ispada).
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Info

Post by Info » 13 Jul 2011, 14:46

Još 30-ak stranica pa sam gotov s prvom knjigom :D

A onda se skida zadnja 4 dijela i ode maraton Pottera :P uživancija, još svaki traje preko 2 sata :shock:

Asfodel

Post by Asfodel » 13 Jul 2011, 23:24

Rome 1. sezona - 10/10
Luther 2. sezona - 8/10
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Zlikovac

Post by Zlikovac » 14 Jul 2011, 00:25

Fracture 8/10. Odličan film sa genijalnim Hopkinsom i Goslingom.
Zug Zug!

Info

Post by Info » 14 Jul 2011, 12:23

Info wrote: Danas se gleda još 2 westerna, ali sa Fondom. The Ox-Bow Incident i My Darling Clementine. Baš me zanima kako će u Clementine Fonda glumiti Earpa, a Victor Mature glumi Hollidaya. Ajd da i to vidimo
Ipak se danas gleda, kasnije

Noćas pogledao Man on Fire - dobar film koji nije pun akcije već je napravljen kao 2 filma u jednom. Prvi dio upoznavanje s likovima, odnos između Denzela i male Dakote i onda nakon svega toga kreće akcija, osveta. Ne znam, meni dosta toga fali, ova Dakotica je odlična i vjerujem da će biti glumica i pol. Denzel kao i inače dobar, ništa više. Prevelika očekivanja očito 6.5/10

Josef K

Post by Josef K » 14 Jul 2011, 23:45

Scarface wrote:Harry Potter and the Deathly Hallows part 2- 10/10-ovo je bez pretjerivanja uvjerljivo najbolji film iz serijala i meni jedan od najboljih filmova ikad.
Na Imdb listi je 207. Zasad.

Info

Post by Info » 15 Jul 2011, 00:11

The Ox-Bow Incident - jako dobar western, ovo je film ispred svog vremena za odličnom i šokantnom završnicom
SpoilerShow
ne mogu vjerovat kakav kraj :shock: pa to i danas rijetko se nađe takav kraj, a kamoli tada. Znači, imamo 15-20 ljudi koji traže ubojice. Našli su ih i zaskočili na spavanju, njih troje. Čim sam ih vidio, znao sam da su nevini jer tako izgledaju, a i bili su uvjerljivi. Većina ih je odmah željela objesiti, ali su odgodili da "ubojica" napiše pismo svojoj ženi i da se na kraju pomole. Na kraju je bilo glasovanje gdje je Fondov lik se najviše protivio, ali većina je glasala za da. I stvarno sam mislio da ih neće objesiti i objese ih, a tako izgledaju nedužno što se na kraju ispostavi i da jesu. Pokantna scena, objese ih i još jednog upucaju sa sačmaricom :rolleyes: i onda naravno krivci budu uhvaćeni, a ova većina što ih je objesila, dobe zasluženo. Fonda na kraju pročita pismo i ide pomoć ženi nedužnog čovjeka koji je obješen. Ovo je ispred svog vremena :supz:
7.5/10

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 15 Jul 2011, 10:47

Battle Los Angeles, film nije loš samo mi na živce ide ono Američko domoljublje. 6/10

boyko

Post by boyko » 15 Jul 2011, 11:07

Two and a Half Men season 7 - 10/10

Source Code (2011) - napet od početka do kraja. traje taman tolko da ni u jednom trenutku ne dosadi.
.još jedna odlična uloga Jaka Gyllenhaala. 8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

jeba

Post by jeba » 15 Jul 2011, 22:50

upravo gledam Passanger 57 - ovo me podsjetilo kako obožavam te akcione filmove iz 90-ih

Info

Post by Info » 15 Jul 2011, 23:25

Clash of the Titans - uživancija od filma sa odličnim efektima i dobrim scenama borbe. Ne zaslužuje ovo ne znam kak visoku ocjenu, ali ovo je baš za uživanje 6.5/10

The Losers - dobar, zabavan film koji me iznenadio sa glupošću, ali i sa ponekom dobrom i šokantnom scenom
SpoilerShow
poput na početku filma kada spašavaju onu djecu i stave ih u helikopter, helić poleti i avion ga raznese zajedno sa djecom :supz: mislim, nije baš čest slučaj da neki film ne igra po hollywoodskim pravilima
+ glumi Idris Elba 6.5/10

Josef K

Post by Josef K » 16 Jul 2011, 00:57

Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 - 9/10
Film nije savršen, ali realno napravili su najbolje što su mogli.
Na par scena su mi čak zasuzile oči :lol:
Stvarno mi je žao da je gotovo :| Sad se bacam na knjige.

Asfodel

Post by Asfodel » 16 Jul 2011, 01:14

Zadro wrote:Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 - 9/10
Film nije savršen, ali realno napravili su najbolje što su mogli.
Na par scena su mi čak zasuzile oči :lol:
Stvarno mi je žao da je gotovo :| Sad se bacam na knjige.
A jbt :( šteta

btw :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Josef K

Post by Josef K » 16 Jul 2011, 01:23

Zašto šteta? Tek sad ču otkrit prave čari i skrivene detalje :D

A što se tiče Nevilla. Ne! Tip je odvratan.
SpoilerShow
Nemrem vjerovat da on završi s Lunom :cry: :heart:

Post Reply