Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 27 Jun 2011, 18:20

Moonwalker - Michael Jackson je jednostavno legenda kojega je na kraju uništio publicitet, kirurzi, pokvareni ljudi i mediji... Ali imao je talent za koreografiju, sjajne spotove i pjesme. A film... jbt, kao da su scenaristi bili na teškim drogama dok su radili na tom filmu koji uopće nema nekog smisla... Naročito dio s drogom, lošim negativcem i Jacksonom koji se pretvara u divovskog robota (WTF?). Ali bar dobar podsjetnik na njega... 3/5

House M.D. season 3 - e sada mi se baš popravlja serija. Likovi su bolje karakterizirani, slučajevi zanimljivi, makar su neki kao Cuddy ili Cameron prepatetični... Ali Wilson je odličan, preludo kada su radili gluposti s kavama, brutalno. A tek ono kada je House čuvao psa i pukne mu štap, krepao sam na Wilsonov dijalog. A nakon onakve završnice, sada me interesira četvrta sezona. 4/5

The Golden Voyage of Sinbad - a solidan film preduga trajanja s dobrim specijalnim efektima, ali priča nije pretjerano zanimljiva. Pogledati ću još i eye of tiger. 3/5

Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull - da, Harrison Ford je definitivno prestar, a Spielberg je naporan s tom alienskom tematikom koju je ipak morao ubaciti u ovaj nepotreban nastavak. Ima akcije, humora, štiha i to, ali ne znam, jednostavno to više nije kao kultna trilogija koliko god se režiser i glumačka ekipa trudila... Baš nepotreban nastavak, a nisam oduševljen idejom da će se možda raditi peti nastavak... 3/5

Mask - a blesavo, ali uvijek mogu pogledati to zabavno ostvarenje. Baš mi nedostaje to po čemu je Jim Carrey postao poznat, grimase, gegovi i glumatanje. 4/5

The war of the Roses - jedna od meni najboljih crnih komedija, a glumački par Michael Douglas i Kathleen Turner su jednostavno jedan od najboljih filmskih parova 80 - tih. Genijalan film, krupni kadrovi znoja, lica i očiju kao u nekakvim westernima, brutalni crni humor koji nikada ne prelazi granice ukusa, sjajna satiristična radnja o propasti skoro savršene obitelji, brutalno finale i odličnih zadnjih pola sata. Jedan od najluđih crnih komedija koje nitko nije uspio nadmašiti. I svakim gledanjem sve bolji i bolji... A Kathleen Turner je jednostavno najbolji lik u filmu, taj mračni ubojiti pogled i izraz lica... 5/5
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 27 Jun 2011, 21:29

Time traveler

filmska verzija Girl who leaped through time, anime je bolji, ali film je osvježavajuć, za opustit se

7/10

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Jun 2011, 22:36

Ladri di biciclette (1948) - stvarno odlično malo remek djelo, zbog kojih volim te crno bijele filmove. Dirljiv odnos između oca i sina, sjajan povijesni prikaz tog razdoblja kada je bila velika nezaposlenost kada su još i djeca zarađivala novac na bezinskim crpkama, o ocu koji za posao prodaje pola imovine da bi mogao kupiti bicikl, a isti netko ukrade... S povremenim humorom kao u restoranu. A završetak je jednostavno preepski, emotivan i depresivan. U tih sat i pol filma režiser uspijeva prikazi obiteljske prizore, stanje na ulicama, nezaposlenost, razlike između siromašnih i bogatih, i tu bijedu, zbog koje smo zaboravili cijeniti stvari koje imamo. Pravi mali crno bijeli talijanski dragulj filmske povijesti. 5/5
SpoilerShow
Kada se glavni lik slomi ili kada i sam bude natjeran da ukrade bicikl...
1001 film koji morate pogledati je izvrsna knjiga, ima toliko crno bijelih filmskih klasika koje moram pogledati.
Last edited by john_constantine on 27 Jun 2011, 22:38, edited 1 time in total.
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 27 Jun 2011, 22:38

Le notti di Cabiria - 9/10
:prayer:

Bub

Post by Bub » 28 Jun 2011, 22:56

Source Code (2011) 7.5/10

jeba

Post by jeba » 29 Jun 2011, 13:54

Two tickets to paradise - dobar film, McGinley je uvijek super

Bub

Post by Bub » 29 Jun 2011, 21:27

Jackass 3.5 :supz:

GreenHornet

Post by GreenHornet » 30 Jun 2011, 09:42

"Hangover II"
Vrlo dobar nastavak,zadovoljan sam.
7,3/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 30 Jun 2011, 10:33

Šišanje/ Skinning, dobar film sve u svemu.

olio

Post by olio » 30 Jun 2011, 10:35

Transformers: Dark of the moon

predugo, može se prepoloviti u dva filma
bolje od drugog dijela
jedina dobra stvar su dodatni likovi, Ken jeong, tudyk alan, turturro, malkovich

6/10
dobra komedija, ako se zanemari akcija koja je postala dosadna nakon manje od polovine filma

btw ne isplati se gledat u 3D-u, neprimjetan je 3D

Josef K

Post by Josef K » 30 Jun 2011, 23:35

Riso amaro - 9/10

metallicat

Post by metallicat » 01 Jul 2011, 00:13

olio wrote:Transformers: Dark of the moon

predugo, može se prepoloviti u dva filma
bolje od drugog dijela
jedina dobra stvar su dodatni likovi, Ken jeong, tudyk alan, turturro, malkovich

6/10
dobra komedija, ako se zanemari akcija koja je postala dosadna nakon manje od polovine filma

btw ne isplati se gledat u 3D-u, neprimjetan je 3D
ako je bolji od 2. dijela odlično :rock: (neznam dal više čekam film ili konc u ned :oops: )
Image

Info

Post by Info » 01 Jul 2011, 01:42

Star Trek (2009) - najbolji Star Trek film, odlične scene borbi, u nekim trenutcima je naivan, ali ništa strašno. Spock i Kirk odlično pogođeni, a doktor najbolje, isti... 8/10
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Jul 2011, 05:55

Info wrote:Star Trek (2009) - najbolji Star Trek film, odlične scene borbi, u nekim trenutcima je naivan, ali ništa strašno. Spock i Kirk odlično pogođeni, a doktor najbolje, isti... 8/10
očito nisi toliki fan star treka jer to ne bi rekao. :P
Michel puši karu.

Info

Post by Info » 01 Jul 2011, 09:41

Ne mogu biti fan star treka kada sam fan filesa, a mi smo si najveći konkurenti među fanovima. Philesi i Trekkie :D

Ali sam pogledao sve serijale star trekova kao i filmove tako da to nema veze jer sam upoznat sa cijelom franšizom 8)

Možda su mi oni stariji draži, pogotovo The Wrath of Khan kojeg odmah stavljam iza ovog novog i Nemesis. Ne znam, baš me ugodno iznenadio ovaj noviji, sveukupno mi je bolji od svakog filma koji je izašao iz tog serijala, a inače mi je najbolji TNG :) pa onda Kirk, DS9, ma mijenja se svako malo redoslijed, ali znam da mi Voyager uvijek ostaje najgori :mrgreen:
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Post Reply