Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
-
maddjuro
dyd br. 249 i 250.

solidna epizoda s dobrim twistom na kraju;meni se dopala
ovo je jubilarni broj u boji, nema neku specifičnu radnju, više se ide na to da dilan prolazi kroz 6 sudova, i svaki je put "pravda" (a pritom mislim i na kip pravde) drugačije prikazan
I may be an idiot, but i am no fool.
-
john_constantine
Je li tko čitao s kioska novi strip Priče s divljeg zapada?
Michel puši karu.
-
cactus
john_constantine wrote:Je li tko čitao s kioska novi strip Priče s divljeg zapada?
Jesam,volim taj strip još iz vremena zlatne serije i lms-a.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
-
john_constantine
Watchmen - ma jednostavno remek djelo, već pet puta sam ju pročitao i svaki put otkrijem nove detalje (šokatna sitnica vezana za kapuljaču pravde). Jedan od najkompleksnijih stripova bilo psihološki, povijesno ili po radnji. A tek pisani članci poslije završetka svakog poglavlja. Roscharch je definitivno najbolji lik u stripu.
League of extraordinary gentlemen vol 1 i 2 - još jedno genijalno djelo od Moorea. Inače obožavam te likove koje je ubacio u strip, ali ovdje su još bolje naglašeni. Griffin (nevidljivi čovjek) je totalno bolesni psihopat bez ikakvog morala, dok je Hyde preodličan lik, brutalan koliko zanimljiv. Dok je prvi dio imao više akcije, drugi dio je više usporeniji, ali još više zanimljiv s moćnim završetkom, i nekoliko zanimljivih književnih likova.
Sherlock Holmes i Londonski vampiri - eh, solidan roman dobra crteža, dobre atmosfere, makar mi se ne dopada kako je crtan Sherlock Holmes. A sama radnja nije pretjerano maštovita, ali dovoljno zanimljiva da ju se pročita do solidnog i pomalo mlakog završetka. Ali više mi smeta to što su umjesto da to stave u jednu knjigu, razdvojili na dvije s malo previsokom cijenom.
Michel puši karu.
-
john_constantine
vidim da ima neki novi strip ratman za 25 kn... valja li što?
Michel puši karu.
-
Scarface
john_constantine wrote:vidim da ima neki novi strip ratman za 25 kn... valja li što?
Valja, obavezno ga pročitaj, jedan od najboljih talijanskih stripova, em smiješan em zanimljiv.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
john_constantine
Scarface wrote:john_constantine wrote:vidim da ima neki novi strip ratman za 25 kn... valja li što?
Valja, obavezno ga pročitaj, jedan od najboljih talijanskih stripova, em smiješan em zanimljiv.
hvala. Baš sam ga jučer kupio i više puta ga pročitao. Stvarno urnebesni strip prepun otkačenih gegova, situacija, crnog humora i otkačenog glavnog lika. Predobre su fore. Naročito ona završna u posljednjoj epizodi s odškrinutim vratima, umro sam.

Najjače mi je ipak ona epizoda s paukom kada se pojavi na pozornici, brutala. A tek kada kaže "pokrijte me".

Ili fora s vratima, predobar strip. Naročito ga obožavam kada je kao ponižen, ono, uši dolje i crvenilo na licu, kao ona scena s prostitutkom i policajcem.

Michel puši karu.
-
john_constantine
počeo iznova čitati Nathan Never. Ma svijet NN je ipak previše kompleksniji nego sam mislio, a prva prijetnja je ipak bila Braća sjene. I sada čitajući epizode koje nisam mogao nabaviti kada su bili na kioscima kao izvrsna epizoda Iza zvijezda ili prvak, puno stvari je jasnije. A i jedan od odličnih stripova zbog koje mi je žao što ga nisam kupovao - tek pri polovici prije nego su prekinuli s izdavanjem i prešli na tvrde korice. Konačno sam došao do epizode U ponoru pamćenja i jedanaesta zapovijed...
Michel puši karu.
-
maddjuro
trilogija koja sadržava brojeve 3,4,5. brojevi 3 i 4 su mi jedni od najdražih brojva nathana, koje sam stalno prelistavao kao klinac kad su prvi puta izašli, i sada sam ih opet s guštom pročitao
P.S.
Libellus ima novu web stranicu, ista adresa, ali su je totalno redizajnirali.
I may be an idiot, but i am no fool.
-
Scarface
Kapetan Miki na kioscima!
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
sikeone
Zagor klasik vudu-odlična Zagorova avantura gdje prvi put susreće haičansku kulturu i zombije
J...š film u kojem nema tuče
-
john_constantine
vidim novu naslovnicu veselog četvrtka
Ili to neki novi protivnik koji ima slično oružje kao profesor Weiss ili se to on vratio iz mrtvih što je zapravo nemoguće nakon onakvog završetka.
Michel puši karu.
-
Alastorus
-
Big Book of Bad - zanimljive povijesne činjenice napravljene u stripovskom izdanju, i like it
next : Big Book of Urban Legends [ Skinuo sam cijeli komplet ]
Now I lay me down to sleep,
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
-
Scarface
john_constantine wrote:vidim novu naslovnicu veselog četvrtka
Ili to neki novi protivnik koji ima slično oružje kao profesor Weiss ili se to on vratio iz mrtvih što je zapravo nemoguće nakon onakvog završetka.
Robert Grey.