Thompson vs. Škoro
- dr_gonzo
- Scarface
Vuco je seljačina, gadi mi se, a Škoro i Thompson su mi legende, svakoga ko sere protiv njih preziren u prilično velikoj mjeri i takvima se više ne obraćan. I da, metalci su općenito kreteni jer misle da je samo metal prava muzika (čast iznimkama), ja osobno neka najviše slušan metal, volin svaku vrstu muzike osim jebenih cajki, to i nije muzika.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- metallicat
Ghostface wrote:Vuco je seljačina, gadi mi se, a Škoro i Thompson su mi legende, svakoga ko sere protiv njih preziren u prilično velikoj mjeri i takvima se više ne obraćan. I da, metalci su općenito kreteni jer misle da je samo metal prava muzika (čast iznimkama), ja osobno neka najviše slušan metal, volin svaku vrstu muzike osim jebenih cajki, to i nije muzika.

- metallicat
- Boby
Možda sada shvatiš; cajke su ti Ceca, Seka, Halid, Vuco i svatko ih ima pravo slušat ali objektivno gledano to je jedno od najvećih sranja kaj je dotaklo svijet glazbe. Metal je u širem smislu klasična glazba naspram cajki iako ga ja baš, izuzev par antologojskih bandova, i ne slušam. Ako hoćeš dobru glazbu, poslušaj si bilo koji evergreen u posljednjih pedesetak godina, jazz, blues, rock n' roll od 60-tih do 90-tih, punk, new wave, grunge, heavy metal, alternativu. Naravno da se i tu mogu naći trule jabuke ali kao glazbeni pravci se svrstavaju u priču za koju će cajke uvijek biti nepismene
-
Gosp.
Bez uvrede, ali doista nemaš nikakvo znanje o tom smjeru glazbe.
Nisam uopče fan "turbo folk" glazbe, da se razumijemo, ali mislim da znam o cemu pričam.
Kao prvo, nemožeš nikako stavljati Bešlića uz rame jednoj Ceci ili pak Vuci. Radi se o starijem i puno profinjenijem glazbeniku za razliku od jedne istočnjačke pop zvijezde kao što je Ceca ili sprdačine poput Vuce. Ukoliko me ne razumiješ, bilo bi pametno kad bi uzeo neke njegove albume i poslušao njegov glas. Ukoliko niti tada ne shvatiš što sam napisao, objasnit ću ti.
I da, Halid nije turbo folk izvođač i nikada neće biti turbo folk izvođać!
Što se tiće Cece, radi se o običnom izrodu diskografskih kuća koji nema nikakve umjetničke vrijednosti, otprilike kao i Britney S. u SAD-u. Ali, svejedno, nemože se reći da sa muzičke ne vrijedi apsolutno ništa. Na moju žalost, bio sam prisiljen poslušati cijeli njezin zadnji album i mogu slobodno reći da su se oni koji su radili na albumu doista potrudili da bi on djelovao ozbiljno. I tu povlačim paralelu sa večinom metal glazbe koja nastane u 2 sata idiotskog nabijanja po gitari i bubnjevima.
Vucu neću niti komentirati, neznam kako bih njega uopće svrstao u turbo folk. On je karikatura i karikatura će ostati.
Zaključak.
Turbo folk glazba, doista, ima užasno velik broj loših i neslušljivih izvođača, ali ima i metal. Sve dok se niste potrudili niti poslušati tu vrstu glazbe te svoja mišljenja temeljite na 3/4 srpske turbo folk pjesme koje ste čuli iz nekog automobila, nemate pravo toliko pljuvati po njoj.
Nisam uopče fan "turbo folk" glazbe, da se razumijemo, ali mislim da znam o cemu pričam.
Kao prvo, nemožeš nikako stavljati Bešlića uz rame jednoj Ceci ili pak Vuci. Radi se o starijem i puno profinjenijem glazbeniku za razliku od jedne istočnjačke pop zvijezde kao što je Ceca ili sprdačine poput Vuce. Ukoliko me ne razumiješ, bilo bi pametno kad bi uzeo neke njegove albume i poslušao njegov glas. Ukoliko niti tada ne shvatiš što sam napisao, objasnit ću ti.
Što se tiće Cece, radi se o običnom izrodu diskografskih kuća koji nema nikakve umjetničke vrijednosti, otprilike kao i Britney S. u SAD-u. Ali, svejedno, nemože se reći da sa muzičke ne vrijedi apsolutno ništa. Na moju žalost, bio sam prisiljen poslušati cijeli njezin zadnji album i mogu slobodno reći da su se oni koji su radili na albumu doista potrudili da bi on djelovao ozbiljno. I tu povlačim paralelu sa večinom metal glazbe koja nastane u 2 sata idiotskog nabijanja po gitari i bubnjevima.
Vucu neću niti komentirati, neznam kako bih njega uopće svrstao u turbo folk. On je karikatura i karikatura će ostati.
Zaključak.
Turbo folk glazba, doista, ima užasno velik broj loših i neslušljivih izvođača, ali ima i metal. Sve dok se niste potrudili niti poslušati tu vrstu glazbe te svoja mišljenja temeljite na 3/4 srpske turbo folk pjesme koje ste čuli iz nekog automobila, nemate pravo toliko pljuvati po njoj.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.
- Boby
OK, slažem se s tima da od ovih izvođača koje sam nabrojio sigurno postoji razlika po pitanju kvalitete; problem je kaj je cijeli istočnjački štih guram u jednu kutiju. Da si dam truda vjerojatno bih i shvatio kako i tamo ima boljih i gorih samo kaj sam previše zaglibio u rock n' rollu.Gosp. wrote:Bez uvrede, ali doista nemaš nikakvo znanje o tom smjeru glazbe.![]()
Što se tiće Cece, radi se o običnom izrodu diskografskih kuća koji nema nikakve umjetničke vrijednosti, otprilike kao i Britney S. u SAD-u. Ali, svejedno, nemože se reći da sa muzičke ne vrijedi apsolutno ništa. Na moju žalost, bio sam prisiljen poslušati cijeli njezin zadnji album i mogu slobodno reći da su se oni koji su radili na albumu doista potrudili da bi on djelovao ozbiljno. I tu povlačim paralelu sa večinom metal glazbe koja nastane u 2 sata idiotskog nabijanja po gitari i bubnjevima.![]()
Zaključak.
A kaj se tiče metala mogu ti reći isto kaj si i ti meni. Tam ti postoji gothic, trash, death i ne znam koji još ne metal. Mnoge od tih stvari su meni čisti mazohizam za uši, ali opet pod metal spadaju i bandovi kao što su Metallica i Iron Maiden a njihova ti je zvučna podloga složenija nego kak se ti se možda čini da u metalu inače jest. Kirk Hammet iz Metillice ti je uopće jedan od najboljih gitarista današnjice
-
Gosp.
Znam ja dobro koji smjerovi metala postoje, nije da sam neupučen.
Osobno, ne podnosim Iron Maiden. Metallicu mogu poslušati, ali nakon nekog vremena mi dosade.
Nemogu zanjekati da su bili nešto revolucionarno na sceni, iako je u isto vrijeme bilo bendova koji su po mom mišljenju zaslužili veću slavu od njih.
Što se tiče gitarista, puno više cijenim Steve Vai-a od Hammetta, iako nemogu dati neko profesionalno mišljenje pošto se gitarama nikada nisam posebno bavio.
Osobno, ne podnosim Iron Maiden. Metallicu mogu poslušati, ali nakon nekog vremena mi dosade.
Nemogu zanjekati da su bili nešto revolucionarno na sceni, iako je u isto vrijeme bilo bendova koji su po mom mišljenju zaslužili veću slavu od njih.
Što se tiče gitarista, puno više cijenim Steve Vai-a od Hammetta, iako nemogu dati neko profesionalno mišljenje pošto se gitarama nikada nisam posebno bavio.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.
- Boby
E vidiš, ironično je kaj su i Steve i Kirk imali Satriania za učitelja. Ma ni ja se nisam baš okušao u sviranju gitare ali volim slušati kaj su sve neki u stanju s njima napraviti pa na temelju toga radim neku podjeluGosp. wrote:Znam ja dobro koji smjerovi metala postoje, nije da sam neupučen.
- Donnie Darko