Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
jeba

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by jeba » 04 May 2011, 09:28

Info wrote:Pump Up The Volume - još jedan teen film s porukama kakvi se više ne rade. Najviše sličan Heathersu, The Breakfast Clubu, Ferris Bueller's Day Offu, Sixteen Candles, Risky Businessu, Dazed and Confused, teen filmovima kakvi se više ne snimaju. Ovaj film nije režirao ni producirao John Hughes, začudo, ali se vidi def. utjecaj, sličnost s njegovim filmovima. Jebeš sve današnje teen filmove tipa American Pie i ostala sranja, jer se ne mogu po meni uspoređivati sa ovima iz 80ih pa sve do sredine 90ih, sve do Dazed and Confused. Ne znam čemu je to tako, ali ovi svi se bave odrastanjem, odnosima s obitelji, prijateljima i obaveznom porukom, a Pump Up The Volume ima odličnu pouku, Christian Slater kao idealan buntovnik koji se bori za istinu, pravdu među učenicima loše škole i loših učitelja. Ovakve filmovi bi mogao gledati po cijele dane, fale mi ovakvi filmovi, fali mi Hughes, fali mi The Breakfast Club i njihova poruka, ma sve vezano za te neponovljive filmove. Preporuka za ovaj film ako ga niste pogledali, Slater ma koliko bio iritantan danas, kao teeneger je bio faca u tim filmovima kao i Broderick, Estevez, Dillon, Cruise, etc. 8/10

Preporuka za pogledati cijeli tribute http://www.youtube.com/watch?v=DvmVYNr0lk0
Istina, slažem se. Film je dobar.

Asfodel

Post by Asfodel » 04 May 2011, 15:12

Trois couleurs: Bleu - malo sam ga odgađala, malo puno :lol: Prvi od trilogije o tri krilatice francuske revolucije i tri boje francuske zastave. Zanimljivo smišljeno, pomno i polako secirano što se tiče sitnica. Možda mi se najviše svidjelo to sve u suglasju s glazbom, ali općenito mi je mrvicu isprazno. Zato i ne znam jel mi se da gledati ostalo.. većinom kažu da je najbolji Crveno, hmm..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

jeba

Post by jeba » 04 May 2011, 15:22

Survival Quest - zanimljiv i dodar film, standardne 80-e

Asfodel

Post by Asfodel » 05 May 2011, 14:24

Die weisse Massai - snimljen po već poznatoj autobiografiji o Švicarki koja je zbog ljubavi napustila civilizaciju i otišla živjeti u kenijsko pleme, bez vode, struje itd. i na teži način naučila da to nije bilo baš pametno. A ok je kao film, ali ja nisam čitala knjige. Dosta ljudi koje znam jesu i kažu da je film nemarno snimljen, nerealno i da nisu izabrali dovoljno lijepog glavnog lika, a u njegovoj ljepoti je cijela poanta te priče.

filmofil

Post by filmofil » 05 May 2011, 14:35

ček, to je po istinitom događaju? može neki link?
This is the Zodiac speaking.

Asfodel

Post by Asfodel » 05 May 2011, 14:38

filmofil wrote:ček, to je po istinitom događaju? može neki link?
http://www.knjiga.ba/product_info.php?products_id=3072

filmofil

Post by filmofil » 05 May 2011, 14:43

predobro...jel ima negdje slika tog lika zbog kojeg je otišla opet u keniju?
This is the Zodiac speaking.

Asfodel

Post by Asfodel » 05 May 2011, 14:49

filmofil wrote:predobro...jel ima negdje slika tog lika zbog kojeg je otišla opet u keniju?
U knjigama ima navodno dosta slika, al sumnjam da ima baš njega jerbo bi već završila na netu. A našla sam sliku te prave žene i kćerkice. Ostalo su filmske slike. Upišeš taj naziv i bit će u slijama.
SpoilerShow
I btw, nije ona otišla opet, nego ostala tamo. Zamisli da ideš sa svojom curom (zapravo zaručnicom) na ljetovanje tamo i sve je savršeno i zadnji dan ti ona kaže: e idi ti doma, ja ostajem ovdje. Zbog nekog crnca kojeg je vidjela par puta :lol: :facepalm:

jeba

Post by jeba » 05 May 2011, 16:18

The big chill - super film za ubit popodne

electric_eye

Post by electric_eye » 05 May 2011, 18:06

Kill The Irishman (2011) - Dobar film uz odlicnu glumacku postavu. 8/10
Outlander (2008) - 6.5/10

jeba

Post by jeba » 06 May 2011, 09:53

Highway - jebenica :)

Asfodel

Post by Asfodel » 06 May 2011, 15:01

500 Days of Summer - Čisti prosjek koji pokušava nekim fabularnim tehnikama biti kul, ali bezuspješno. Ne mogu vjerovati da ima onoliku ocjenu na imdb-u i da su ga ovdje baš dečki hvalili.. kao da nismo gledali isti film :shock: Poprilično nezanimljivo. Ne znam, da me netko pita za preporuku dobrog rom-coma - ovo ne bih spomenula.

Josef K

Post by Josef K » 06 May 2011, 15:16

Asfodel wrote:500 Days of Summer - Čisti prosjek koji pokušava nekim fabularnim tehnikama biti kul, ali bezuspješno. Ne mogu vjerovati da ima onoliku ocjenu na imdb-u i da su ga ovdje baš dečki hvalili.. kao da nismo gledali isti film :shock: Poprilično nezanimljivo. Ne znam, da me netko pita za preporuku dobrog rom-coma - ovo ne bih spomenula.
:bicovanje:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 06 May 2011, 18:46

Zadro wrote:
Asfodel wrote:500 Days of Summer - Čisti prosjek koji pokušava nekim fabularnim tehnikama biti kul, ali bezuspješno. Ne mogu vjerovati da ima onoliku ocjenu na imdb-u i da su ga ovdje baš dečki hvalili.. kao da nismo gledali isti film :shock: Poprilično nezanimljivo. Ne znam, da me netko pita za preporuku dobrog rom-coma - ovo ne bih spomenula.
:bicovanje:

+1 :twisted:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Agich

Post by Agich » 06 May 2011, 19:38

walking dead, prve dvije ep :)
tu ! :D

Post Reply