The King's Speech (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Bub

The King's Speech (2010)

Post by Bub » 09 Feb 2011, 19:49

Image

Storyline:
Tells the story of the man who became King George VI, the father of Queen Elizabeth II. After his brother abdicates, George ('Bertie') reluctantly assumes the throne. Plagued by a dreaded stammer and considered unfit to be king, Bertie engages the help of an unorthodox speech therapist named Lionel Logue. Through a set of unexpected techniques, and as a result of an unlikely friendship, Bertie is able to find his voice and boldly lead the country through war.

Genre:
Drama | History

Director:
Tom Hooper

Cast:
Colin Firth
Geoffrey Rush
Helena Bonham Carter
Guy Pearce
Timothy Spall
Derek Jacobi
Jennifer Ehle
Michael Gambon

TRAILER

OFFICIAL SITE

IMDb

WIKIPEDIA

alecto

Re: The King's Speech (2010)

Post by alecto » 10 Feb 2011, 08:40

meni 10/10. colin i geoffrey savršeni, priča predobra, i ovo je jedan od rijetkih filmova koje sam gledala bez da uz to radim neš deseto.
we are such stuff as dreams are made on

remike2

Post by remike2 » 10 Feb 2011, 09:48

Također se slažem da je u pitanju jedan odličan film, jako me oduševio te ću ga sigurno pogledati opet. Ovo mi je nakon Black Swan najbolji film iz 2010. godine, za svaku preporuku! :)
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Asfodel

Post by Asfodel » 10 Feb 2011, 15:23

Negdje sam čula da je dosadnjikav pa nisam dobila neku poletnost, ali s obzirom na nominacije i ove komentare - gledat će se :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

metallicat

Post by metallicat » 14 Feb 2011, 14:58

kao što rekoh, dobri su to glumci ali meni nije neka zanimljiva radnja, pogotovo ne da te baš drži. 6/10
Image

Josef K

Post by Josef K » 19 Feb 2011, 23:50

The King's Speech - 7/10
Dobar film, ali ne bolji od Black Swana i naravno Inceptiona.
Ma nek dobije Oscara za najbolji film, samo da Social Network spuši :twisted:

Asfodel

Post by Asfodel » 13 Mar 2011, 15:16

Odličan je film. Iznenadilo me što ima dosta smijeha :D :prayer: C.Firth je itekako zaslužio onog Oscara, jer je imao malo teži posao od običnog pamćenja teksta, nego i sve ono mucanje točno gdje i kad (respect). G.Rush standardno odličan, no Heleninu nominaciju ne kužim (dobra je ona, no obična je uloga i minutaža joj je bila mizerna!). Uz svu blistavost koju posjeduje, ne bih mu ipak dala Oscara za naj film, no eto, nije mi krivo ni što je dobio. :)
Mene inače zanima životna priča Bertievog brata i Wallis Simpson i bilo bi kul da netko to ekranizira u potpunosti, ako već nije :oops: (ovdje nije bilo dovoljno opširno). Mislim, ipak je to jedna od najvećih ljubavnih priča :prayer: I apropos fizičke sličnosti s pravim ljudima (bar što se tiče njiih dvoje) je nevjerojatno pogođeno!
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Josef K

Post by Josef K » 13 Mar 2011, 15:26

Asfodel wrote:Odličan je film. Iznenadilo me što ima dosta smijeha :D :prayer: C.Firth je itekako zaslužio onog Oscara, jer je imao malo teži posao od običnog pamćenja teksta, nego i sve ono mucanje točno gdje i kad (respect). G.Rush standardno odličan, no Heleninu nominaciju ne kužim (dobra je ona, no obična je uloga i minutaža joj je bila mizerna!). Uz svu blistavost koju posjeduje, ne bih mu ipak dala Oscara za naj film, no eto, nije mi krivo ni što je dobio. :)
Mene inače zanima životna priča Bertievog brata i Wallis Simpson i bilo bi kul da netko to ekranizira u potpunosti, ako već nije :oops: (ovdje nije bilo dovoljno opširno). Mislim, ipak je to jedna od najvećih ljubavnih priča :prayer: I apropos fizičke sličnosti s pravim ljudima (bar što se tiče njiih dvoje) je nevjerojatno pogođeno!
Svjesna je ona tog. Faca na 2:00 - Link :lol:

filmofil

Post by filmofil » 04 May 2011, 01:21

oscar winner my ass

ovo je u najboljem slučaju film za zabavit se u jedno dosadno nedjeljno popodne nakon ručka...mislim, film nije loš, ali kad kreneš gledat nešto što je dobilo oscara za najbolji film očekuješ whole damn lot...jedini veliki plus je odlična glumačka izvedba rusha i firtha te kemija među njima koja je držala film od početka do kraja
This is the Zodiac speaking.

boyko

Post by boyko » 04 May 2011, 09:34

krenul ga gledat i zaspal pred kraj.. neam volje za ponovno gledanje
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Aurelie

Post by Aurelie » 04 May 2011, 22:55

gledljiv je, moga je bit i kraci, al mozda sam ja previse ocekivala od filma buduci da je skupio tolike hvale i oscara na kraju krajeva jel.
lionel mi je genijalan lik, bar sam radi njega odgledala do kraja.
7/10

Post Reply