Ono s autima je skrooooz pretjerano; voze i lete na sve strane i niti jedan ih ne pogađa. Scena s avionom mi je ,zapravo ,priglupa - avion ga gađa projektilima; fula ga; razvali sve okolo; zavlači se pod most i puca po njemu; razvali cijeli kamion; most se počne rušiti ; on uspije i tome izmaknuti; popne se na onaj stršak od mosta; ispadne iz prikolice i visi (po ne znam koji put) padne na avion koji skosa i on bez beda održava ravnotežu da bi na kraju skočio s aviona poput Spider-Man-a. Pa slične stvari je Vin Diesel radio u XXX-u (slažem se da je to šrot, i možda nezahvalna usporedba s obzirom da je DH4 miljama iznad tog đubreta). Scene iz prvih nastavaka se ne mogu ni usporediti s ovimDragonrage wrote:E nemoj mi ovaj Die Hard uspoređivati sa smećem kao štio je XXX ili malo manje smeće The Island...mooolliiimmm te. Nemaju veze s vezom. Niti je Willis negdje surfao na tacni po gelenderu niti je pada sa vrha zgrade i ostao živ prizemljivši se na zaštitnu mrežu...ovo ostvarenje je kvalitetom daleko iznad tih...filmovaVorador wrote:Da ali, mislim, ovdje skače po avionu pa, ne znam, izbjegava aute koji padaju na njega, pa autom razvaljuje helić, pa skače, baca se, visi na svakom kurcu, spretniji jeod Spider-Mana...uglavnom više me pdsjeća film na , recimo, The Island ili XXX (koje baš ne volim previše), nego na prva 3 nastavka.Dragonrage wrote: a tek neke stvari dvojci...a tek trojci...![]()
Samo na to gledamo na drugačiji način jer znamo da su to stariji filmovi...ali da je bilo koji od njih nastao danas...te scene koje u njima jesu pretjerane ali nam toliko to ne smeta, danas bi nam izgledale pretjerano...
Gle...to sa avionom je vjerojatno najpertjeranija scena u cijelom filmu, ali opet nije ništa pretjeranija od nekih stvari koje smo vidjeli u prijašnjim filmovima ili nekim drugim starijim filmovima (recimo surfanje na kamionu kroz cijev u trojci, pa onda ono izljetanje van kroz kanalizacijski otvor, let u visinu od nekih 5 metara i onda pad na zemlju). Lik se drži za krilo na koje je pao, avion se okreće i on vidi priliku za skok te skaće...i to je to. Nema nikakvih drugih pretjerivanja ili preseravanja...to je to. Da bi strgao neku kost...vjerojatno bi...ali hoću reči da to i nije baš taaak pretjerano. Vidjeli smo i mnogo gorih stvari..recimo u filmovima koje si spomenuo
...izbjegavanje autiiju mi je malo smiješno za spominjati jer to i i ne vidim kao nekaj pretjerano...i onako ispada da su imali sreće a ne da su se namjerno uspjeli obraniti...takvih sličnih stvari je bilo i u drugim starijim filmovima još tamo iz 80-ih i 90-ih. Pogledaj recimo samo fenomenalan akcijski film True Lies...čovječe...koliko tamo pretjeranih stvari ima ali to nimalo ne smeta. Razvaljivanje helića sa autom nije apsolutno ništa novo niti čudno...zašto bi to bilo nerealno...helikopter je nisko...auto ide velikom brzinom, onaj povišeni dio ga odmaci u zrak i bam...pogodi helić koji se nije stigao podići...a ovo ostalo kaj si spomenuo...pa to je sastavni dio svakog akcijskog filma...gdje sve samo visi i kud sve samo skače u jedinici...sa vrha zgrade, kroz otvor za dizala itd...
Dakle...po meni jedino zasita pretjerano je to sa avionom...ali i to se može popušit. Ako sam mogao ono katapultiranje u dvojci koje je BTW ako se mene opita kultna scena...mogu i ovo nekako hehe![]()
Live Free Die Hard ak Die Hard 4
- Vorador
-
FilmTV
Konačno sam se dočepao ovog filma i sa masu kokica bacio se na gledanje.
Priča je daleko drugačija od prijašnjih dijelova i dobili smo čisti SF. Vjerojatnost da se nešto slično može dogoditi kako je prikazano je ista koliko i vjerojatnost da ću slijedećih 10 vikenda za redom dobiti Super Bingo. Ne pričam iz guzice, tematika mi je poznata.
Simpatično je vidjeti scene rada na računalu napravljene za kompjuterski nepismene ljude na kojima se vidi prozor na kojem piše "Uploading virus", mislim ROTFLMAO, hello Swordfish i slična
Akcija je opaka, sinonim za ovaj film bi bila riječ "pretjerivanje". Vidi se da scenaristu ne jebu zakoni fizike i vjerojatnosti
Nisam čitao cijelu raspravu do sada ali ne interesiraju me komentari tipa "i u drugim filmovima ima pretjerivanja" - naravno da ima, ali to ne čini od ovaj film ni trunkice uvjerljivijim.
Toliko se ekstremno puca, razara i izvode maestozni stuntovi da je bilo koji James Bond slijepa šepajuća krava prema McClaineu koji ima kosti od titana i više života nego Superman. Kužim zašto Fantastic 4 imaju određene moći ali nisam znao da je McClaine ekranizirani strip junak koji je otporan na SVE.
Daleko od toga da je sve vrhunski snimano i montirano, loši CGI efekti se uistinu vide u samo nekoliko trenutaka i ne sumnjam da će ljudi drkati u pravom kinu. Žao mi je što nisam ovo imao prilike gledati u nekom IMAX-u, vjerojatno bi mi jaja otpala od akcije
Iako to više nije to jer je sve čari ovog serijala zamijenila orgija milijun nepotrebnih eksplozija i nemoguća priča za amere opsjednute terorizmom, Die Hard 4.0 je zabavan film za jedno gledanje. Trajanje od 123 minute je stvarno pretjerano s obzirom da se 30 minuta detonacija, vatre, jurnjava autom, akrobatskog preseravanja i borilačkih vještina moglo skratiti, al ajde, nek im bude.
Priča je daleko drugačija od prijašnjih dijelova i dobili smo čisti SF. Vjerojatnost da se nešto slično može dogoditi kako je prikazano je ista koliko i vjerojatnost da ću slijedećih 10 vikenda za redom dobiti Super Bingo. Ne pričam iz guzice, tematika mi je poznata.
Simpatično je vidjeti scene rada na računalu napravljene za kompjuterski nepismene ljude na kojima se vidi prozor na kojem piše "Uploading virus", mislim ROTFLMAO, hello Swordfish i slična
Akcija je opaka, sinonim za ovaj film bi bila riječ "pretjerivanje". Vidi se da scenaristu ne jebu zakoni fizike i vjerojatnosti
Toliko se ekstremno puca, razara i izvode maestozni stuntovi da je bilo koji James Bond slijepa šepajuća krava prema McClaineu koji ima kosti od titana i više života nego Superman. Kužim zašto Fantastic 4 imaju određene moći ali nisam znao da je McClaine ekranizirani strip junak koji je otporan na SVE.
Daleko od toga da je sve vrhunski snimano i montirano, loši CGI efekti se uistinu vide u samo nekoliko trenutaka i ne sumnjam da će ljudi drkati u pravom kinu. Žao mi je što nisam ovo imao prilike gledati u nekom IMAX-u, vjerojatno bi mi jaja otpala od akcije
Iako to više nije to jer je sve čari ovog serijala zamijenila orgija milijun nepotrebnih eksplozija i nemoguća priča za amere opsjednute terorizmom, Die Hard 4.0 je zabavan film za jedno gledanje. Trajanje od 123 minute je stvarno pretjerano s obzirom da se 30 minuta detonacija, vatre, jurnjava autom, akrobatskog preseravanja i borilačkih vještina moglo skratiti, al ajde, nek im bude.
- sikeone
Pogledao Nemoguću Misiju 4, pardon Umri Muški 4. Moram priznati da su neke scene stvarno pretjerane i fiziči i po svim mogućim zakonima nemoguće ali ipak je to Umri Muški pa mu se oprašta, čista mindless zabava od 2 sata sa odličnom akcijom i još uvijek dobrim Bruce Willisom. Jedino me iživcirala scena sa borbenim zrakoplovom koji ne može pogoditi kamion sa 10 metara sa najmodernijim oružijem i iako nisam stručnjak mislim da avion se nemože u zraku ponašati kao helihopter
. Sve u svemu film me nije razočarao u pogledu akcije i prethodnika.
- A$H
postoje avijoni sa ovim mogučnostima...sikeone wrote:Pogledao Nemoguću Misiju 4, pardon Umri Muški 4. Moram priznati da su neke scene stvarno pretjerane i fiziči i po svim mogućim zakonima nemoguće ali ipak je to Umri Muški pa mu se oprašta, čista mindless zabava od 2 sata sa odličnom akcijom i još uvijek dobrim Bruce Willisom. Jedino me iživcirala scena sa borbenim zrakoplovom koji ne može pogoditi kamion sa 10 metara sa najmodernijim oružijem i iako nisam stručnjak mislim da avion se nemože u zraku ponašati kao helihopter. Sve u svemu film me nije razočarao u pogledu akcije i prethodnika.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- Dragonrage
Je...Harrier to možeA$H wrote:postoje avijoni sa ovim mogučnostima...sikeone wrote:Pogledao Nemoguću Misiju 4, pardon Umri Muški 4. Moram priznati da su neke scene stvarno pretjerane i fiziči i po svim mogućim zakonima nemoguće ali ipak je to Umri Muški pa mu se oprašta, čista mindless zabava od 2 sata sa odličnom akcijom i još uvijek dobrim Bruce Willisom. Jedino me iživcirala scena sa borbenim zrakoplovom koji ne može pogoditi kamion sa 10 metara sa najmodernijim oružijem i iako nisam stručnjak mislim da avion se nemože u zraku ponašati kao helihopter. Sve u svemu film me nije razočarao u pogledu akcije i prethodnika.
http://en.wikipedia.org/wiki/Harrier_Jump_Jet
- elrania
mhm
a u filmu je predstavljen f35 B... koji, kolko vidim, izlazi tek 2012.
a u filmu je predstavljen f35 B... koji, kolko vidim, izlazi tek 2012.
wikipedia wrote:The first major film appearance of an F-35B was in Live Free or Die Hard (released as Die Hard 4.0 or Die Hard 4 outside North America) in 2007. The film used a combination of a full-scale model and CGI to dramatize its hovering ability using the lift fan.
- A$H
ali će i on imat te mogućnosti kao i Harrier...elrania wrote:mhm
a u filmu je predstavljen f35 B... koji, kolko vidim, izlazi tek 2012.wikipedia wrote:The first major film appearance of an F-35B was in Live Free or Die Hard (released as Die Hard 4.0 or Die Hard 4 outside North America) in 2007. The film used a combination of a full-scale model and CGI to dramatize its hovering ability using the lift fan.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- AlabamaSmokeOne