Što mi je maknulo smješak danas?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
john_constantine

Re: Što mi je maknulo smješak danas?

Post by john_constantine » 21 Apr 2011, 17:54

Bub wrote:Okay, znači ja sam loše odgojen? :wink: a slične stvari sam radio kao i ti, također trenirao i nogomet i košarku, igrice etc...

Ne kažem ima tu uloga i odgoj, ali to su ekstremi i takvi završe jako loše kasnije u životu. Da se ponovim ako je sve to u granicama normale i ako se znaju kontrolirati i normalno zabavljati, ne vidim tu problem. Takvo je vrijeme, eno i curice s 16 godina se svjesno prodaju zato što tako lagano mogu doći do novca. Takve stvari me više brinu i tu je kriv odgoj i nemar roditelja, ovo što klinci ponekad odu i popiju koju litru bambusa i kasnije to prepričavaju mjesecima je samo dio mladosti.
ma jedno je ako jedanput mjesečno popiju litru bambusa, ali svaki dan... Gle, ne mora baš biti da će se razviti alkoholizam, ali kvragu, na poslu stalno vidim što alkohol radi od ljudi, pa znam. Nisu alkoholičari, ali nisu baš osobe koje možeš gledati kada postanu "željni" alkohola da posliije skrivećki piju ili prijete drugima radi sitnice. Možda imam stroži stav prema alkoholu, ali nagledao sam se toga i dok je to umjereno, ok. Ali meni nije normalno vidjeti dvojicu srednjoškolaca da piju dvije litre bambusa na zeljezničkom kolodvoru usred javnosti. Teško da poslije budu hodali ravno, bez teturanja...

A navike čitanja knjiga svi omražuju, dok je alkohol pohvala. Znači, odlično je hodati navečer u bircu i potrošiti plaću na alkohol, a loše je dati 100 kn godišnje i biti načitan. Zar svaka zabava mora uključivati alkohol? Mislim, kao da se ne mogu zabavljati bez alkohola... Neki dan sam vidio reklamu za onaj monopoly na kojem piješ alkohol. Ja sam prošle godine vidio 43 godišnjakinju kako izgleda kada se napila četiri čaše tekile, tri boce piva i tko zna što još. Ali nije "alkoholičarka", samo je izašla nakon dužeg vremena u provod... Ja sam bio par puta onako pijan da mi se spavalo ili da sam teturao, i nije to nešto čime se ponosim, niti nešto čime bi se hvalio, pa pričao... Pričati će onaj koji to preživi, naročito ako pokušaš popiti cijelu flašu kruškovca, koliko je jako slatko i lako za popiti...

Znam kakav je moj otac kada popije. Kakvi su ljudi na poslu kada popiju par čaši gemišta. Kakvi su bili drugi u društvu i to. I ništa od toga mi se ne dopada. Ali to je samo moje mišljenje, bub. Možda zvučim kao da pretjerujem, ali jednostavno, vidio sam previše toga što alkohol radi od ljudi, pa oprosti što pomalo burno reagiram na takve "sitnice"... Lako je kada si tinejdžer, ali kada si oženjen čovjek, koji u javnosti popije litru bambusa i doma premlati ženu u pijanstvu, onda je to već druga priča...
Michel puši karu.

Bub

Post by Bub » 21 Apr 2011, 18:47

Ma Cons moj svakako se slažem s time što si rekao i ja osobno ne odobravam takve stvari, pogotovo ako je to svaki dan kao što kažeš, ali ponekad nije na odmet da se zabavi i naravno ne uz 20 čašica ili boca previše, umjereno, te ako nekad izađu vanka sa svojih 16, 17 god. Govorim o normalnim izlascima, također mi nije normalno vidjet odrasle ljude pred trgovinom da piju usred bijela dana, a kamoli djecu.

Mislim da sam već bio spomenuo, moj stari je također alkos s PTSP-om, tako da sam se isto nagledao svega i proživio neke teške trenutke zbog toga, te sam se nagledao svega okolo. Zbog toga neću sebi uskratiti zabavu, ako se znam se kontrolirat. Gledao sam emisiju gdje su uspoređivali alkohol s kokainom i heroinom, alkohol je tihi ubojica, dok te naveden droge brže ubiju, ali stopa smrtnosti je veća od alkohola nego od neke droge.

To su ekstremi o čemu pričaš, nažalost ih ima puno i ja ne volim takve ljude, ali ako si u dobrom društvu zašto ne popit i zabavit se. Loše zvuči kad se kaže da 16, 17 godišnjaci piju, ali to ne mora biti nešto loše, primjer u nekim državama daju vozačku s 16 god, što bih ja momentalno zabranio, naprave više udesa u tim godinama, ali to je tako. Svakog tog klinju koji pije i radi sranja, ne zna za sebe bih dobro nalupao, ali takvi isti koji se samo zabavljaju neka ih neka prožive malo neke stvari, jer u protivnom ti o kojima pričaš, a i ja sam već naveo znaju poluditi kad imaju 30+ godina i onda naprave više sranja (naravno nije to uvijek slučaj), ali znam i takvih dosta. S 30 počnu izlazit i zapostave obitelj (muški i ženski isto), pa dolazi do svađa i komplikacija, jer nisu proživjeli takve slobodno mogu reći normalne stvari i onda su u tim godinama još gori.

Naravno da trebaš imati svoj stav o tome i ja ga cijenim.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Apr 2011, 20:08

da, neki dan sam čitao koliko samo saobraćajki naprave ti mladi u Britaniji gdje je dozvoljena vozačka za starije od 16 godina... Ma daj, 16 godina? Pa to su još uvijek neodgovorni balavci koji misle samo na veliku brzinu, pred kojima je još život i normalno da će se samo glupirati na cesti, ne poštovati prometne propise i slično... Hvala Bogu da to nije prošireno po svijetu. Da je to tako kod nas, ja uopće ne bi niti izlazio uopće na cestu, s obzirom da i ovako ima dosta loših vozača i bez njih.

Da, ma da su ono kupili bambus u kafiću... sjedneš tamo kao čovjek, slušaš muziku, pričaš i to. A kupiš dvije litre cole i litru crnog vina u 15 sati poslije škole, i onda uz to zvakaće, da zamaskiraš dah radi svojih doma... onda kvragu sve.

Alkohol možda ima nisku smrtnost nego droga, ali posljedice su puno teže i kasnije ih je nemoguće izliječiti poput gastritisa, problema s ponašanjem ili ciroze jetra... Ok je popiti par čaša ili jedanput se napiti na fešti, ali svaki dan tri četiri flaše piva, ne znam... već se smislim ovoga koji je često dolazio pijan na posao sve dok nije dobio otkaz. Da ne spominjem ljude koji jedva preživljavaju i imaju obitelj, a prve novce potroše na alkohol. Eh, sjetim se isto jedne priče od prijatelja koji ga je poznavao. Lik ima bolesnu ženu i petoro djece, i traži pomoć preko novina. Ali ono što čitatelji nisu znali da je poslije te novčane pomoći koje je dobio potrošio u bircu...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Apr 2011, 21:49

glupa igrica... igram već sat vremena i prelazim nivoe, i onda odjednom nekakva greška, izbaci iz igre. I sada, sve iznova...
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 21 Apr 2011, 21:49

To kaj mi film puštaju na RAFu dok imam pripreme :cry:

Ašow

Post by Ašow » 21 Apr 2011, 21:52

weee, danas se vozimo i frend udari u drugi auto.
sreća da sam mu viknio pazi inače bi bio direktaš.
Ovak se samo farba ostrugala, ništa što 100kn ne moze riješiti.
Al svejedno onak fail.
--------
Last.fm

Asfodel

Post by Asfodel » 21 Apr 2011, 22:22

Zadro wrote:To kaj mi film puštaju na RAFu dok imam pripreme :cry:
Joj zakon, pa preskoči :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Josef K

Post by Josef K » 21 Apr 2011, 22:27

Ma nemogu jer preskačem u četvrtak zbog konzultacija.
Super praznici!

elrania

Post by elrania » 22 Apr 2011, 16:38

joj, nemoj sam preda mnom o "super" praznicima :lol:

ot: alkohol. i prevelika glupost koja se valjda morala pojaviti kad tad da me još jednom podsjeti zašto ne pijem. tj. zašto nisam pila do nekih laganih perioda popuštanja.
+ cijelo jutro očaja i putovanje doma u dotičnom stanju.

callac

Post by callac » 22 Apr 2011, 17:26

elrania wrote:joj, nemoj sam preda mnom o "super" praznicima :lol:

ot: alkohol. i prevelika glupost koja se valjda morala pojaviti kad tad da me još jednom podsjeti zašto ne pijem. tj. zašto nisam pila do nekih laganih perioda popuštanja.
+ cijelo jutro očaja i putovanje doma u dotičnom stanju.
uh, kako ovo zvuči poznato :lol: ko da sebe slušam prije pet-šest godina.. al ipak još uvijek popijem, rijetko prejeram, ali i kad pretjeram nije ni blizu pretjerivanju prije "osvještenja".
ont: opet lova stisla, a ni prehlada ne jenjava..
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 22 Apr 2011, 17:33

nikad unatrag zadnjih 5 godina nisam pretjerala, al se svejedno dogodilo.
1 plavi paulaner i 2 malo jače juice votke. i to je to. :?

grčenje želuca od 9 do 15h, ruke su mi trnule i noge do koljena, došla sam u ka sivo-žuta i još me na kolodvoru uhvatila kontrakcija želuca i trzanja onog refleksa povraćanja. nisam imala što, al se samo od sebe javilo i stezalo i onak fino stojim sama takva među 100 ostalih ljudi koji šetaju iz vlaka :facepalm:

i to se eto dogodi kad popijem neš što je nekome prva faza zagrijavanja i osjećam se ko da sam doživjela žešće trovanje alkoholom.

očito je vrijeme da shvatim da ne mogu i ne smijem išta pit. isto vrijedi i za duhan.

Ašow

Post by Ašow » 22 Apr 2011, 17:36

Elri, ne bi to ni nazvao fazom zagrijavanja.
Al ako zelis, mjenjamo se za metabolizam.
--------
Last.fm

callac

Post by callac » 22 Apr 2011, 17:40

elrania wrote:nikad unatrag zadnjih 5 godina nisam pretjerala, al se svejedno dogodilo.
1 plavi paulaner i 2 malo jače juice votke. i to je to. :?

grčenje želuca od 9 do 15h, ruke su mi trnule i noge do koljena, došla sam u ka sivo-žuta i još me na kolodvoru uhvatila kontrakcija želuca i trzanja onog refleksa povraćanja. nisam imala što, al se samo od sebe javilo i stezalo i onak fino stojim sama takva među 100 ostalih ljudi koji šetaju iz vlaka :facepalm:

i to se eto dogodi kad popijem neš što je nekome prva faza zagrijavanja i osjećam se ko da sam doživjela žešće trovanje alkoholom.

očito je vrijeme da shvatim da ne mogu i ne smijem išta pit. isto vrijedi i za duhan.
očito si pila krivo piće... ako ti se do sada nije to događalo sa klasičnim pijenjem ili samo pive ili vina, ne vidim zašto ne bi ponekad popila nešto. ali, ajde, razumijem da ti je trenutno stanje takvo da ne želiš više okusiti ni kap alkohola.. eto ja sam se sinoć pripila dobrano od jedne ožujske pšenične i 1/4 staropramena, ali sam bila premorena i na prazan želudac..
kapacitet alkohola koji moje tijelo može prihvatiti se drastično smanjio i hvala bogu da je tako.
baš mi te žao, ne mogu ni zamisliti koje si tek psihičko stanje imala uz sve tefizičke manifestacije, uz to još i sama.... :seksualische:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 22 Apr 2011, 17:51

ja jako loše inače podnosim alkohol. npr. ne mogu više od 3 pive, žestice se trudim izbjegavati, al mogu malo u misku ko sinoć i sl., jer me ne tjera automatski na povraćanje i uvijek znam granicu koja je odjednom iz ne znam kojeg razloga pala ovoliko nisko.
doduše, ovo je i bolje da me malo trzne i da više prestanem kak se spada, jer već dugo sve manje i manje konzumiram. bilo je mnogo izlazaka kad sam pila sokić i ne osjećam se ko da sam nešto propustila pa ću se vrlo rado prebaciti na sXe stil. :lol:
alkohol zaista i ne smatram privlačnim i više mi je to radi prigode, ak se treba (npr. fendica častila jučer za rođendan) i malo sam si prepovodljiva tu pa je vrijeme da se dotjeram u red.
sumnjam da ću odbiti jedan hoeić s vremena na vrijeme, al tu je granica.

svaki put kad sam u periodu kad se malo maknem od pušenja i ovoga život zaista izgleda puno ljepše :lol:

alecto

Post by alecto » 22 Apr 2011, 21:15

smrad tuđih tenisica. a onda i nogu.
we are such stuff as dreams are made on

Post Reply