Sad sam se raspisao, pa vidim da nema smisla, u biti pisao sam već što svi znaju, pa bi opet moglo ispast da pametujem. Dakle ukratko, sviđa mi se ovo što si rekla da se brak ne razlikuje od veze, tako bi i trebalo biti, ali nažalost nije. Koliko samo slučajeva ima di je dečko bio princ iz bajke, a kad su se uzeli postao je noćna mora ili obratno. Čak se i veze razlikuju, naravno da ne možeš usporediti vezu od 16 - 20 god možda 22 (ovisi o osobama), te ove inzad tog godišta, neusporedivo i totalno drugačije, pogotovo u usporedbi s brakom.
U svakoj vezi/braku dolazi do zasićenja, željeli mi to ili ne, a na nama je da probamo kad dođe do toga riješiti i dovesti vezu/brak na još jednu veću razinu ili kao u 90% slučajeva pustit da sve propadne. Ta prvotna zaljubljenost kratko traje i nema veze s ničim što će se kasnije dešavati, te nakon kada splasne mogu ostati dvije potpuno različite osobe koje se ne mogu podnjeti u istoj sobi.
Sve ostalo kasnije je na kompromisima i koliko je partner tolerantan jedan prema drugome, te navika jedno prema drugom, što naravno nije ništa loše. Te svađe većinom završe kobno zato što i jedna i druga strana ne mogu spustiti svoj ponos i reći da su pogriješili (nažalost takav sam i ja). Zato uvijek kažem da treba svakodnevno unositi neke novitete u vezu/brak, ma da mi je to do sad rijetko uspijevalo, te se uvijek potrudim više puta, ali kad ne ide neće ti pomoći ništa. Da skratim

okolo mene su se većina mojih bližnjih već poženila i većina ih govori da to nije to kao što je bilo prije braka, ne mislim u totalno lošem smilu, ali većina stvari se promjenila (što ne mora biti kod nekih osoba), pogotovo kod onih koji već imaju kojeg klinca.
OMG treba nešto i radit, a ne tu tipkat.

Scarface wrote:Brak je formalizacija jedne divne bajke koju smo slušali ka dica, a koja se zove vječna ljubav dviju srodnih duša. Naravno, sad smo odrasli, a bajka je samo bajka. Al opet, svakom svoje...
Slažem se.