Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
Bub

Re: Last Post Wins !!!11one

Post by Bub » 13 Apr 2011, 11:50

filmofil wrote:ja pak ne kužim potrebu da se nešto stavi na papir...čemu brak služi uopće?
To ako si malo imučniji da ti žena može uzet pola kad se budete rastavljali.

Ja opet ne kužim čemu toliko čuđenje, pa svi znamo čemu služi brak, sad nekom je to prijeko potrebno, netko na to gleda kao bezveze i uvijek je tako bilo, samo što se prije moralo jer je bilo sve konzervativnije, danas je to druga priča. Statistike pokazuju koliko se ljudi rastanu nakon dvije godine (kao što je Andrej rekao), a i znano je da cvjetaju ruže dok su parovi u vezama, a kad stupe u brak počnu se pokazivati prava lica, baš zbog tog papira (čista psiha)...čast izuzecima. Praktički nakon 3 ili 5 god sad ne znam više točno, ako živiš s voljenom osobom si po zakonu u braku.

To vam je kao kad ste u veze, glupo vam je pustit goluba pred potencijonalnom budućom ženom, kasnije nakon par godina ga namjerno pustite samo da bi se maknula s kreveta i pustila vas da pogledate tekmu do kraja.
Last edited by Bub on 13 Apr 2011, 14:14, edited 1 time in total.

Andrej

Post by Andrej » 13 Apr 2011, 12:40

Bub wrote:
filmofil wrote:ja pak ne kužim potrebu da se nešto stavi na papir...čemu brak služi uopće?
.........To vam je kao kad ste u veze, glupo vam je pustit goluba pred potencijonalnom budućom ženom, kasnije nakon par godina ga namjerno pustite samo da bi se maknula s kreveta i pustila vas da pogledate tekmu do kraja.
Ahahahahahahahahahahahaha :prayer: :prayer: :prayer:
Vidiš brate ovoga se nisam setio :lol:
Večeras je Liga šampiona.
We're all mad here...

alecto

Post by alecto » 13 Apr 2011, 14:30

filmofil wrote:
alecto wrote:
ak niš drugo, praktičnije je zbog djece. mada je recimo meni to velika stvar, nije mi samo potpisivanje papira.
dobro, da, zaboravih na religiju...al ne ulaze ljudi u brak valjda samo zbog crkve? mislim, može malo šire objašnjenje? ne rugam se ni ništa takvo
nisam mislila na religiju. meni (moram to naglasit da me se ne napadne :lol: ) je brak onaj krajnji korak svega onoga što mi veza predstavlja.
slažem se da postoji masa ljudi koji ulaze u brak zbog krivih ili iskrivljenih razloga, ili pak zato što su danas nevjenčani parovi još uvijek stigmatizirani pomalo, i mislim da je glavni razlog razvoda to što se ne poznaju dovoljno.

ponavljam, govorim samo za sebe. osoba s kojom sam u vezi je veoma realna u vezi mene, isto kao i ja u vezi njega, znamo što očekivati i slično razmišljamo o braku. nemamo nerealna očekivanja i brak bi nam bio finale veze, najjednostavnije rečeno. ovisi od osobe do osobe, ali ako su oba partnera normalna, ne vidim zašto brak ne bi trebao funkcionirati.

@filmofil, sad sam nadrobila svašta, al ne znam kak objasnit (meni u glavi ima smisla :lol: ). ne gledam na brak kao na kavez, iskorištavanje, povod za razvod, itd, već mi je to prirodan nastavak veze (moje veze). slažem se da ti i tvoja djevojka možete živjeti nevjenčano i biti isto tolko sretni i zadovoljni kao i mi ( :heart: :lol: ).
we are such stuff as dreams are made on

Ašow

Post by Ašow » 13 Apr 2011, 14:34

Sve pršti od ljubavi i nebračnih vezivanja.
--------
Last.fm

Josef K

Post by Josef K » 13 Apr 2011, 15:07

To ti je sakrament. Nekima služi nečemu.

Jane Doe

Post by Jane Doe » 13 Apr 2011, 15:10

da ne drobim sve ponovno jer je ista stvar i kod nas, potpis na post od @alecto
Image

Bub

Post by Bub » 13 Apr 2011, 15:14

alecto wrote:ali ako su oba partnera normalna, ne vidim zašto brak ne bi trebao funkcionirati.
Ja ovo ne razumijem?

Može se desiti svašta i s tim kako zoveš "normalnim osobama", pa da brak propadne.

Scarface

Post by Scarface » 13 Apr 2011, 15:14

Brak je formalizacija jedne divne bajke koju smo slušali ka dica, a koja se zove vječna ljubav dviju srodnih duša. Naravno, sad smo odrasli, a bajka je samo bajka. Al opet, svakom svoje...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

alecto

Post by alecto » 13 Apr 2011, 15:20

Bub wrote:
alecto wrote:ali ako su oba partnera normalna, ne vidim zašto brak ne bi trebao funkcionirati.
Ja ovo ne razumijem?

Može se desiti svašta i s tim kako zoveš "normalnim osobama", pa da brak propadne.
pa može se desit svašta i ak nisu u braku. nije "brak" različit od "veze", iste osobe su u pitanju.
mislila sam normalna prvenstveno u smislu da znaju da će se posvađat, da će bit problema, itd.
we are such stuff as dreams are made on

Asfodel

Post by Asfodel » 13 Apr 2011, 15:50

(3 god ili kraće ako je rođeno zajedničko dijete - što se tiče izvanbračne zajednice i njenog izjednačavanja s brakom. Sve je isto.)

Uglavom potpisujem alecto, to puko sklapanje ugovora i meni u glavi predstavlja finale veze. Čast da s tom osobom nešto obilježiš. I praktičnost što se tiče svega poslije, od većih stvari pa i najsitnijih administrativnih pizdarija.

Izvanbračna zajednica se prikida isto kao i bračna, tako da cijela filozofija izvanbračne zajednice ima na svojoj strani samo to da im se ne da potpisivati jedan list papira - ugovor.
(tako da naravno da ne stoji ono što je netko rekao da poslije braka ti žena razvodom uzima pola, em zbog same izjave toga, em zbog onog gore :lol: :lol: )
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Bub

Post by Bub » 13 Apr 2011, 15:51

Sad sam se raspisao, pa vidim da nema smisla, u biti pisao sam već što svi znaju, pa bi opet moglo ispast da pametujem. Dakle ukratko, sviđa mi se ovo što si rekla da se brak ne razlikuje od veze, tako bi i trebalo biti, ali nažalost nije. Koliko samo slučajeva ima di je dečko bio princ iz bajke, a kad su se uzeli postao je noćna mora ili obratno. Čak se i veze razlikuju, naravno da ne možeš usporediti vezu od 16 - 20 god možda 22 (ovisi o osobama), te ove inzad tog godišta, neusporedivo i totalno drugačije, pogotovo u usporedbi s brakom.

U svakoj vezi/braku dolazi do zasićenja, željeli mi to ili ne, a na nama je da probamo kad dođe do toga riješiti i dovesti vezu/brak na još jednu veću razinu ili kao u 90% slučajeva pustit da sve propadne. Ta prvotna zaljubljenost kratko traje i nema veze s ničim što će se kasnije dešavati, te nakon kada splasne mogu ostati dvije potpuno različite osobe koje se ne mogu podnjeti u istoj sobi.

Sve ostalo kasnije je na kompromisima i koliko je partner tolerantan jedan prema drugome, te navika jedno prema drugom, što naravno nije ništa loše. Te svađe većinom završe kobno zato što i jedna i druga strana ne mogu spustiti svoj ponos i reći da su pogriješili (nažalost takav sam i ja). Zato uvijek kažem da treba svakodnevno unositi neke novitete u vezu/brak, ma da mi je to do sad rijetko uspijevalo, te se uvijek potrudim više puta, ali kad ne ide neće ti pomoći ništa. Da skratim :facepalm: :zubifale: okolo mene su se većina mojih bližnjih već poženila i većina ih govori da to nije to kao što je bilo prije braka, ne mislim u totalno lošem smilu, ali većina stvari se promjenila (što ne mora biti kod nekih osoba), pogotovo kod onih koji već imaju kojeg klinca.
SpoilerShow
OMG treba nešto i radit, a ne tu tipkat. :zubifale:
Scarface wrote:Brak je formalizacija jedne divne bajke koju smo slušali ka dica, a koja se zove vječna ljubav dviju srodnih duša. Naravno, sad smo odrasli, a bajka je samo bajka. Al opet, svakom svoje...
Slažem se.

Bub

Post by Bub » 13 Apr 2011, 15:54

Asfodel wrote:Izvanbračna zajednica se prikida isto kao i bračna, tako da cijela filozofija izvanbračne zajednice ima na svojoj strani samo to da im se ne da potpisivati jedan list papira - ugovor.
(tako da naravno da ne stoji ono što je netko rekao da poslije braka ti žena razvodom uzima pola, em zbog same izjave toga, em zbog onog gore :lol: :lol: )
I nije baš tak jednostavno kao kod izvanbračne zajednice, ali okay...ovo za pola je više bila šala, čak da budem iskren ne znam ni kakovi su zakoni kod nas, znam samo da moraš dijeliti ono što si stekao dok si u braku, a ne ono prije braka.

Asfodel

Post by Asfodel » 13 Apr 2011, 15:54

Ukratko, ako dođe do zasićenja u braku, doći će i u izvanbračnoj z. - to je valjda svima jasno :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Bub

Post by Bub » 13 Apr 2011, 15:55

Naravno, jedino je žalosno što to zasićenje nitko ne zna ili ne želi poduzeti ništa u vezi toga.

metallicat

Post by metallicat » 13 Apr 2011, 16:08

Studeni wrote:
metallicat wrote:nikad nisam bila na vjenčanju i sva sreća jer ja pojma nemam što bi na noge obula, niti sam kad sudjelovala u bilo čemu vezano uz vjen.

a,di ti živiš??? :D :D :D :D :D :D :D :D :D
nebitno di živim, bitno je da nemam rodbine, samo mama i baka.

na sve ostalo, ja se slažem s filmofilom jer ni meni papir nema smisla. ionako da živimo skupa nakon rastanka bi podijelili stvari i šta s tim sve ide. recimo da sam u situaciji da s nekih 50-tak god i više imam dečka, onda bi možda potpisala papir čisto da s toliko god ne govorim da imam dečka nego muža :facepalm: :lol:
Image

Locked