Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
hitman_4

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by hitman_4 » 15 Mar 2011, 23:07

Shp86 wrote:donnie darko - :facepalm: nikad mi neće biti jasna silna pretencioznost ovog filma, kao i njegovih fanova i čitavog kulta oko njega. gledam ga treći put (s razmakom od 3 godine svaki put) pokušavajući sazrijeti pa da se i meni možda svidi. Jake gylenhaal mi je oduvijek bio preiritantan pa je možda i to razlog; možda je razlog i to što ga svi uzdižu u nebesa pričajući o trilijardu tumačenja ovog filma; a možda samo ne volim filmove u kojima moram noći neprospavat razmišljajući šta je pisac htio reći. film kao film je ok, nije tipični hollywoodski, gluma je ok, al sve ostalo mi je bezveze, NEDOREČENO. 5/10 i to samo zato što ga svi drugi hvale :mrgreen:
dobar film,al definitivno ne spada u vrh.ja sam ga pogledao davno,još dok nije bio tako popularan i hvaljen
Image

Image

Image

electric_eye

Post by electric_eye » 16 Mar 2011, 13:01

Shp86 wrote:donnie darko - :facepalm: nikad mi neće biti jasna silna pretencioznost ovog filma, kao i njegovih fanova i čitavog kulta oko njega. gledam ga treći put (s razmakom od 3 godine svaki put) pokušavajući sazrijeti pa da se i meni možda svidi. Jake gylenhaal mi je oduvijek bio preiritantan pa je možda i to razlog; možda je razlog i to što ga svi uzdižu u nebesa pričajući o trilijardu tumačenja ovog filma; a možda samo ne volim filmove u kojima moram noći neprospavat razmišljajući šta je pisac htio reći. film kao film je ok, nije tipični hollywoodski, gluma je ok, al sve ostalo mi je bezveze, NEDOREČENO. 5/10 i to samo zato što ga svi drugi hvale :mrgreen:
profulo si post...
film ne spada u horrore...
film sam pogledao 1 i bio mi je super normalno ne u vrh filmova ,ali def. po mome ukuse ne zasluzuje 5 od 10...
nekima je zanimljivije gledati brus vilisa i žan klu van dama nego postavljati pitanja za vrijeme filma i nakon,malo istraziti,malo razmisliti,pogledati nesto drugacije...

Info

Post by Info » 16 Mar 2011, 13:37

Što fali filmovima Willisa? :D meni je njegov die hard duplo kvalitetniji od Darka
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Mar 2011, 22:17

Deliria (Stagefright) - odličan talijanski slasher horor. Maska sove je zbilja genijalna koliko zanimljiva radnja. Killovi brutalni, naročito scene s motornom pilom. Zanimljiva i dobra glumačka ekipa, makar je zadnjih pola sata najavljivalo da će biti booring. Ali nije, baš odličnih napetih zadnjih 15 minuta filma, uz dobar soundtrack. Izvrsnih prvih pet minuta filma predstave. Ali neke stvari su ipak predvidljive (ako ste gledali dosta slasher filmova, neke fore su ipak predvidljive + uobičajena fora, glupi policajci). Ma izvrstan talijanski slasher. 4/5
Michel puši karu.

Decadentor

Post by Decadentor » 17 Mar 2011, 02:40

electric_eye wrote:
profulo si post...
film ne spada u horrore...
film sam pogledao 1 i bio mi je super normalno ne u vrh filmova ,ali def. po mome ukuse ne zasluzuje 5 od 10...
nekima je zanimljivije gledati brus vilisa i žan klu van dama nego postavljati pitanja za vrijeme filma i nakon,malo istraziti,malo razmisliti,pogledati nesto drugacije...

film je puno vise nego 5/10, mislim cim se moras zapitat film je vise od prosjeka (al opet sve je u ukusu)
Image

crustgrinder

Post by crustgrinder » 17 Mar 2011, 13:37

Cold prey 3 - 6/10 prva dva su mi bila super a ovo je neki prequel sam da se pare uberu, nije lose cak me malo podsijeca na petak 13ti zbog okoline

Asfodel

Post by Asfodel » 17 Mar 2011, 14:54

crustgrinder wrote:Cold prey 3 - 6/10 prva dva su mi bila super a ovo je neki prequel sam da se pare uberu, nije lose cak me malo podsijeca na petak 13ti zbog okoline
Joj moram i to :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Shp86

Post by Shp86 » 17 Mar 2011, 19:00

4bia iliti Phobia ili See prang (2008) - od redatelja Shuttera dolazi nam omnibus horor pričica (točnije 4). Generalno gledajući, film je stvarno odličan. Ova dva tajlandska redatelja me svojim filmovima stvarno oduševljavaju. Prva i uvodna pričica je stvarno jezovita i mračna, o curi koja želi upoznati nekog i pritom dobiva poruku od nepoznate osobe koja ju želi upoznat.
2. priča je o dječaku kojeg maltretiraju lokalni školski bullyji i njegova osveta. Ovaj dio mi se možda najmanje svidio. pogotovo kamera i nekako mi je sama radnja preisfurana. ali svakako dobar dio.
3. priča je o četvorici prijatelja koji kampiraju u šumi i jedan od njih nestane (ne želim previše otkrivat) - ovaj dio mi je možda najbolji i najzanimljiviji. redatelji su se čak usudili ubaciti i malo humora, što se totalno uklopilo u radnju, jezovitu atmosferu i odlične likove.Naglasio bi odličan twist na kraju
4. priča je priča o stjuardesi koja sama u avionu poslužuje nekakvu princezu sociopata.inače sam se dvoumio između 3. i 4. koja mi je bolja,ali sam se ipak odlučio za treću. međutim, 4. priča je definitivno najjezovitija, pogotovo ju preporučam ljubiteljima suspense horora. Ima par odličnih cimalica.

zaključak: film me svakako oduševio, bez obzira što sam i očekivao puno od njega.istina,nije kao Shutter, međutim nijedan film mi dosad nije bio..8.5/10
It's in your nature to destroy yourselves...

Shp86

Post by Shp86 » 17 Mar 2011, 19:06

Fritt vilt (Cold Prey 2006) - a tipični slasher bi ja rekao na norveški način. Znači od radnje baš ništa očekivati, solidna gluma, zanimljivo norveško okružje i dašak eurofilma su jedine prednosti u odnosu na američke. Solidan filmić 6/10

They live (1988) - odličan Carpenterov klasik s genijalnom porukom. Totalno obožavam ove old school klišee..8/10
It's in your nature to destroy yourselves...

hitman_4

Post by hitman_4 » 17 Mar 2011, 23:23

The Silence of the Lambs (1991) - dobar film,jucer sam ga sasvim slucajno pogledao.

8.9/10
Image

Image

Image

Vermillion

Post by Vermillion » 18 Mar 2011, 00:58

Lost Future (2010) - low budget očito sa jako interesantnom pricom, malo pre "američka" gluma i atmosfera ali mi se sve u svemu jako svidio + Sean Bean igra "heroja" :twisted:

nemogu mu dat više nego 5/10 ali sam zadovoljan

btw vidim da se često na ovoj temi vodi rat oko toga dali je horror ili nije, recimo lost future je science fiction ali je post apokalipticni svijet gdje je zaraza poharala vecinu populacije koji su mutirali u mutante + neka divovska čudovišta tipa mamut se pojavljuju tako da ajmo rec ovo spada pod sf-horror. A vidim gore da se spominje donnie darko , ja sam isto pod ovu temu napisao da sam gledao donnie darko jer ako film ima neki mystery u sebi ili nesto ne objasnjivo se valjda moze napisat pod ovu temu, ne?

Vermillion

Post by Vermillion » 18 Mar 2011, 12:09

Korgoth of Barbaria - predobar animirani i upravo sam se razočarao jer vidim da je samo izašo pilot 2006 i nikad ništa više :evil: :evil: :evil: :evil:
Last edited by Vermillion on 18 Mar 2011, 15:16, edited 1 time in total.

Info

Post by Info » 18 Mar 2011, 13:56

Monster Man - zabavna horor komedija sa dobrom potjerom, dobrim izgledmo čudovišta i atmosferom 6.5/10 http://www.imdb.com/title/tt0365513/ rijetko spominjan
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Vermillion

Post by Vermillion » 18 Mar 2011, 15:14

Terminal Invasion (2002) - Za fanove bruce campbella preporucam pogledati uz vecu grupu pripitih ljudi jer je fakat trash ali bruce campbellova pojava + on ubija aliene na aerodromu , kaj više rec??

zbog lose glume, kamere itd mu nemogu dati vise nego 4.5/10

Ašow

Post by Ašow » 18 Mar 2011, 15:30

Frankenfish - 3/10

jebem ti led :lol:
--------
Last.fm

Post Reply