"Vi ste od svoje dece napravili ovo shto su ona danas... Ova deca koja su na vas krenula sa nozevima, to su sve vasha deca. Vi ste ih uchili tako, ja ne. Ja sam im samo pomogao da se uzdignu, da stanu na svoje noge... Vi sve to mozete baciti meni na teret, ali ja sam samo ono shto postoji u svakome od vas. Moj otac je vash sistem... Ja sam iskljuchivo ono shta ste vi od mene napravili. Ja sam vasha reflekcija, vash odraz u ogledalu." - Charles Manson -
Charles Milles Manson (rodjen 11. novembra 1934.) je osoba sa neuobichajeno jakim sposobnostima da dominira medju drugima. On je osnovao destruktivni kult "sudnjeg dana" oko sebe, koji su mediji kasnije zvali i "Familija". U jednom trenutku Familija je brojala oko 100 pripadnika koji su ziveli na Spahn Ranchu nekih 30 milja udaljenom od Los Andjelesa. Mansona su njegovi sledbenicima videli i kao "Boga" i kao "Satanu" u isto vreme. Kao guru Familije, otvoreno je tvrdio da je zapravo on reinkarnacija samog Isusa Hrista. Manson je posebno bio zabrinut zbog unishtavanja prirode i zagadjenja. Jednom prilikom je prokomentarisao : "Vasha voda umire. Vashe shume odumiru. Vash divlji svet je zatvoren po zooloshkim vrtovima. I vi sami ste zakjuchani u zooloshkim vrtovima. Ti si u zooloshom vrtu choveche, kako se osecash povodom toga ?"
Charlijeve devojke
"Mi smo sve bile nazivane Charlijeve devojke, ali Charli nam je chesto govorio, zapravo svaki dan nam je to ponavljao, "Vi, ljudi, ne pripadate meni, pripadate iskljuchivo i samo sebi." Ali ja sam lichno osecala da pripadam samo Charliju. Imao je seksualne odnose sa svima nama, sa svim devojkama. U pochetku sam bila jako ljubomorna dok nisam doshla do spoznaje da on vodi ljubav sa devojkama iskljuchivo radi same ljubavi a takodje i da bi ih vratio nazad njima samima. Mi, devojke, smo imale i medjusobne seksualne odnose. Za mene jednostavno nije postojala granica shta bih sve uradila zbog njega. Bila sam u ljubavi sa svojom reflekcijom a ta reflekcja o kojoj govorim je bio upravo Charles Manson."
Susan Atkins a.k.a. "Sadie Mae"
Sadie je zaista uzivala dok je ubijala Sharon Tate. Kasnije je tvrdila da je to bilo najuzbudljivije seksualno iskustvo u chitavom njenom zivotu. Prisecala se kako je osetila neodoljivu potrebu da pije njenu krv. "Krv je bila tako neobichno lepljiva da sam prinela svoju ruku do lica i osetila miris krvi. Stavila sa ruku u usta i olizala krv sa prstiju..."
Razmishljala je o tome da izvadi Sharonino nerodjeno dete iz utrobe i da ga odnese Charliju zamotano u peshkir. "Kako bi Charli bio ponosan da sam se pojavila sa bebom izvadjenom iz materice te zene." Takodje je razmishljala i da izvadi srce i da ga pojede, i da bebu natakne na razanj i ispeche je na vatri.

Leslie Van Houten
Leslien prijatelj koji ju je video u sudu, izjavio je : "Teshko mi je bilo da poverujem da je to zapravo ona. Poprichao sam sa njom na momenat, setila me se i bilo joj je vrlo drago shto me vidi, ali to ipak nije bila ona devojka koju sam znao tolike godine... Neshto se dramatichno promenilo... Izgledala mi je totalno psihichki neizbalansirana, nestabilna."

Patricia Krenwinkel
Katie, kako su je zvali u Familiji, je bila deo "odreda smrti" koji je poslat na Cielo Drive i u kucu porodice LaBianca u Los Felizeu. Posle ubistva Lenoa i Rosemary LaBianca, Katie, u napadu inpiracije zla, je urezala rech "WAR" na stomaku mrtvog choveka koristeci viljushku za rostilj. Kada je policija sutradan nashla telo, viljushka je i dalje visila zabodena u stomak.

Squeaky Fromme
4. septembra 1975. chlan Familije Squeaky Fromme je uspela nekako da pridje predsedniku Fordu kada je ovaj bio u poseti Sacrementu i uperi u njega pishtolj. Srecom agent Tajne Sluzbe je uspeo da je sprechi da ispali metak.
Tex Watson
Kada je Charles "Tex" Watson ushao u Cielo Drive, dom Sharon Tate i Romana Polanskog uzviknuo je : "Ja sam djavo. Doshao sam da odradim djavolji posao." I tachno je to i uradio. Sve zrtve su umrle od metaka njegovog pishtolja i vishestrukih ubodnih rana koje je upravo on naneo svojim nozem. Abigail Folger je izbodena 21 put. Voityck Frykowski je upucan jednom i izboden 51 put. Jay Seebring je upucan dva i izboden shest puta. Steven Parent je upucan sa 3 metka. Sharon Tate je izbodena 16 puta. Kad se digla prashina Tex je pobegao nazad svojoj kuci u Teksas. Tamo je uhapshen i izruchen Kaliforniji. Dok je chekao na sudjenje izgubio je dosta na kilazi i bio je nesposoban da govori i da sam uzima hranu. Dostigao je stanje akutne psihoze i poslat je u "Atascerado drzavnu bolnicu". Chim mu se stanje poboljshalo sudjeno mu je, proglashen je krivim i osudjen na SMRT.
Godinu dana kasnije Vrhovni Sud je ukinuo smrtnu kaznu u Kaliforniji i Teksovo psihichko stanje se ubzro poboljshalo skroz. On je u zatvoru pronashao Boga i posvetio svoj zivot Bozijoj sluzbi sa istim entuzijazmom sa kojim je ubijao svoje zrtve. Kao totalno nov chovek, Tex je postao propovednik, muz i otac (zahvaljujuci pravima zatvorenika na intimne odnose u okviru ustanove). Iskreno se nada da ce biti uskoro pushten na uslovnu da bi mogao da propoveda rech Boziju.

Bobbie Beausoleil
Bobbie je igrao Lucifera u filmu Kenneth Angera "Scorpio Rising". Anger, reziser ezoterichnih stremljenja, je uveo Bobbya u mrachni svet obozavanja Djavola. Lebdeci na LSDu Beausoleil je metamorfozirao iz "Usamljenog Orla" u " Andjela nepokornosti".
"Kenneth je sve to izneo na videlo. Napravio je od mene zvezdu "Luciferovog Izdizanja", i ja sam se bukvalno izdizao, i doveo me do stanja da sam ja stvarno poverovao da imam tu moc u sebi kojom zrachim... Sa svakim novim LSD tripom sve to je postajalo josh jache iskustvo totalnog unishtenja planete Zemlje. Doziveo sam i Lucifera - "ovozemaljskog andjela". Verovao sam tada da mi je Kenneth tokom tih rituala, pomagao da spoznam sebe, da je ono kako sam sebe tada dozivivljavao bilo samo iz razloga shto to zapravo i jesam bio ja."
U zatvoru, Bobbie je prekriven naci tetovazama postao deo Arijevskog Bratstva. "Ljudi i zene ove porodice, moja braca i sestre, su me pratili i bili uz mene i tokom ubistava, i u pritvoru, i po sudovima pa sve do zatvora i chekanja na izvrshenje smrtne kazne i to samo zbog ogromne ljubavi koju su gajili prema meni..."

Danny DeCarlo
Danny, chlan motociklistichke bande "Straight Satans", doshao je na ranch da popravi Charlijeve motore trotochkashe. Kao i Bobbie, i on je ostao da zivi na ranchu samo zbog prelepih devojaka. Posle popravke tih motora on je prepravio i pretvorio nekoliko automobila u pustinjske bagije (dune buggies).
Charli je zapravo zeleo da se preko Dannya pozveze sa Straight Satans-ima da bio zadrzao nepozeljne uljeze podaleko od rancha. Ipak Straight Satans nisu bash voleli Charlija i zeleli su da povrate Dannya u svoju bandu. Jednog dana su se dovezli na ranch i pretili da ce silovati i poubijati sve prisutne ako se Danny ne vrati sa njima u Venice. Charli je tada ponudio svoj zivot u zamenu da oni smesta napuste ranch. Bajkeri su bili tolko shokirani Charlijevom izjavom da nudi svoj zivot da su smesta napustili ranch bez ijedne rechi.
Dennis Wilson
Charli je planirao da zapochne svoju muzicku karijeru country pevacha uz pomoc svog prijatelja Dennis Wilsona iz Beach Boys-a. Pre selidbe na Spahn Ranch Charli je bukvalno zaposeo Dennisovu kucu u Malibuu. Kako se svakim danom pojavljivalo sve vishe i vishe ljudi u kuci koji su dolazili na Charlijev poziv, Dennis je zatrazio od Charlija da napusti kucu. Uprkos svemu, ostali su u dobrim prijateljskim odnosima. Dennis je Charlija kapirao kao vrlo talentovanog muzichara i otkupio je od njega jednu pesmu koju je Charli napravio pod nazivom "Cease to exist". Beach Boys-i su izdali tu pesmu pod imenom "Never learn not to love" na njihov albumu "20/20" i kao B stranu singla "Blue birds flew over the mountain"

Spahn Ranch
Spahn Ranch je bila jedna stara lokacija za snimanje western filmova, i Familija ju je nashla sasvim sluchajno dok su se vozili kroz okolne planine. To je bila neka vrsta "drzave" koja je reflektovala tu bandu odbachenih i neuklopljenih ljudi koje je Charli okupio u svom "crnom autobusu". Familija je iznajmila ranch besplatnop poshto je Charli poprichao sa vlasnikom, George Spahn-om, i ugovorio sa njim da devojke brinu o Georgeu. Na ranchu je Familija iskoristila sve potencijale i ponashala se kao kod svoje kuce pa je Charli postao i "glavna babica" posle pomaganja pri porodjajima gde su se rodile chak tri bebe.

Vlasnik George Spahn
sa jednom od devojaka :