Razgovori ugodni o horor temama
-
cbv
electric_eye wrote:alecto wrote:Doghouse 10/10
Dead End - zadnjih pol sata mi je bilo super, al ovo prije...

Gledao sam Doghouse prije jedno godinu i malo vise dana bio mi je malo poglup i dosadan nakon pola fima sam se dvoumio bil ga ugasio i pred kraj neki 15 min sam to i ucinio...Iako su mi zombie filmovi omiljeni u horror zanru pregledao sam ih mali milion ovaj mi je bio barem tada zivi uzas.Po meni je ispod prosjeka mozda ga opet pogledam mozda mu se i digne ocjena ,al nikako 10/10 ???
Dead End-apsolutno se slazem sa tobom...Po meni film ima samo vrhunsku atmosferu i zbog toga ce mi ostati u sjecanju ,a radnja i sve ostalo su ono srednja zalost...
Ne znam zasto ostali daju tako visoke ocjene za mene je 6/10
Slazem se za Doghouse, nisam jedini!

-
Asfodel
-
Mogla bih probati Doghouse zbog zombija, totalno sam zaboravila na njega, jer sam ga "eliminirala" zbog tog humora... Vidjet ćemo.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
remike2
-
A Stranger Is Watching (1982) - 8/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
john_constantine
Asfodel wrote:Mogla bih probati Doghouse zbog zombija, totalno sam zaboravila na njega, jer sam ga "eliminirala" zbog tog humora... Vidjet ćemo.
i meni se baš gleda doghouse... pamtim ga kao solidnu i razočaravajuću komediju, ali baš ih opet želim pogledati samo radi tih "zombija" koji to zapravo nisu. Nisu li u pitanju zapravo bili više "mutanti"?
Michel puši karu.
-
elrania
meni je film dobro sjeo.
nasmijao me nekoliko puta i slažem se s alecto oko nekih stvari i baš je ok.
-
Malteras
"Les yeux sans visage (1960)"
Iako ga mnogi svrstavaju u zanr horora (najvjerovatnije je u to vrijeme to i predstavljao), ja bih ga prije opisao kao dramu. Solidan film, jednostavan, sa lijepim i efektnim (iako ocekivanim) krajem i bolesnom i prelijepom (barem meni) zavrsnom scenom... Ocjena 7/10
The Last Exorcism (2010)
Nisam mnogo ocekivao, nisam mnogo ni dobio. Tipican miks vec hiljadu puta eksploatisanih scena i prica iz proslavljenih horor klasika, sa krajem ravnim crtanim filmovima. Dakle, neubjedljivo. Cak nema ni onih scena, tipicnih za mnoge danasnje horor filmove, na koje ce se covjek trznuti bar na trenutak, pa ce makar tako ostaviti kratkotrajan utisak na gledaoce...
Ocjena 5/10
-
Decadentor
Skunk64 wrote:Beggotten (1990) - neznam koju ocjenu film zasluzuje jer neznam po kojim da ga kriterijima ocjenim..ako bi ga ocjenjivao po provokativnosti, dao bih mu 10/10
radi se o crno/bijelom eksperimentalnom djelu, bez ikakvog dijaloga, sa uzasnim horor scenama i sa lsd/bad trip kinda zvukom u pozadini kroz cijeli film koji je tesko objasnit, skoro pa nemoguce..neke scene, pogotovo prva scena, sadrze uzasne i bolesne stvari koje nikad nisam mogao ni zamisliti..begotten nije zabavan niti smijesan, nego je vrlo neugodan, bizaran i provokativan..nakon kaj sam ga pogledao, blejao sam u prazan ekran 5 minuta, pokusavajuci doci k sebi i mislim da je to film koji se gleda jednom u zivotu..ja ga sigurno necu vise gledat..neki ce ga dozivijeti uzasno, ja sam ga dozivio kao psihodelicno, abstraktno, nezaboravno i jednistveno djelo..
navodno film ima neko dublje znacenje i nemoze ga se skuzit od prve (tako su mi rekli)

-
elrania
Decadentor wrote:
navodno film ima neko dublje znacenje i nemoze ga se skuzit od prve (tako su mi rekli)

ima mislim i na wiki razrada motiva. ak ne tamo, da se lako nać objašnjenje svakog simbola.
onaj dio na početku sa osobom na stolici aludira na stvaranje/rađanje isusa npr.
-
Asfodel
-
john_constantine wrote:Asfodel wrote:Mogla bih probati Doghouse zbog zombija, totalno sam zaboravila na njega, jer sam ga "eliminirala" zbog tog humora... Vidjet ćemo.
i meni se baš gleda doghouse... pamtim ga kao
solidnu i razočaravajuću komediju, ali baš ih opet želim pogledati samo radi tih "zombija" koji to zapravo nisu. Nisu li u pitanju zapravo bili više "mutanti"?
Ovo mi je zbunjujuće, al nema veze aj.
Pročitala sam pripadajući topic (+ ovaj tvoj komentar) i nisam baš očarana, ide na listu čekanja..
-
john_constantine
Asfodel wrote:john_constantine wrote:Asfodel wrote:Mogla bih probati Doghouse zbog zombija, totalno sam zaboravila na njega, jer sam ga "eliminirala" zbog tog humora... Vidjet ćemo.
i meni se baš gleda doghouse... pamtim ga kao
solidnu i razočaravajuću komediju, ali baš ih opet želim pogledati samo radi tih "zombija" koji to zapravo nisu. Nisu li u pitanju zapravo bili više "mutanti"?
Ovo mi je zbunjujuće, al nema veze aj.
Pročitala sam pripadajući topic (+ ovaj tvoj komentar) i nisam baš očarana, ide na listu čekanja..
Da. Ma mislim, vjerujem da je većina gledatelja očekivala puno zabavniji film nego što je ispao... A ono, ispadne čisto solidno ostvarenje za jednom pogledati, ali niti do koljena drugim sličnim horor komedijama. Ali vrijedi pogledati radi odličnih kostima i specijalnih efekata.
Michel puši karu.
-
dr_gonzo
-
@Asfodel - nemoj se samo razočarati...jer film stvarno nije nešto bajno...ali su barem efekti i maska odlični
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
-
Decadentor
elrania wrote:Decadentor wrote:

ima mislim i na wiki razrada motiva. ak ne tamo, da se lako nać objašnjenje svakog simbola.
onaj dio na početku sa osobom na stolici aludira na stvaranje/rađanje isusa npr.
a nisam pogledo tako da mi ovo ne znaci bas puno

bio sam malo na preskokce i cinio mi se dosadan....neznam, odvazit cu se uskoro na ovaj podvig
-
Asfodel
-
dr_gonzo wrote:@Asfodel - nemoj se samo razočarati...jer film stvarno nije nešto bajno...ali su barem efekti i maska odlični
To mi je najmanje važna stvar u životu
Ravenous - ispravljanje pogrešaka i to tako

Baš sam zadovoljna i nije dosadno ni u jednom trenutku. Surovost divljine i snijega je općenito lijep ugođaj za mjesto radnje. Prema samoj temi imam duboko ukorjenjenu odbojnost i odlično je funkcionirala (preispitivanje, jel bih ja tako i sl.

) A i inače Robert Carlyle ftw!

-
john_constantine
He, sjećam se kada sam prvi put bio razočaran jer sam očekivao ono, indijansko kanibalsko pleme koje su postali ljudožderi radi duge zime i nedostatka životinja koje su doseljenici istrijebili. Pa opsada te utvrde... Ali usprkos tome, odlična crna komedija s originalnim soundtrackom.
Michel puši karu.
-
john_constantine
Club Dread - vrlo zabavna slasher komedija s dosta mrtvih, zabavnih fora, odličnih likova, slasher stereotipa, puno sisa i krvi, s zabavnim scenama ubojstava, karizmatičnih likova i ludom završnicom. 4/5
Michel puši karu.