Machete (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

Re: Machete (2010)

Post by Dragonrage » 16 Jan 2011, 13:49

chatterer wrote:
Dragonrage wrote: Stari moj...nema kod mene baš nikakvog filozofiranja i traženja mana. Ako pročitaš moje postove s početka ovog topica, vidio bi da sam se ja ovom filmu neizmjerno veselio, i da recimo znaš u kakvim sve filmovima uživam, uvjerio bi se da meni zaista ne treba mnogo za zabavu, i od ovog filma sam očekivao upravo to...zabavu u obliku krvoločnog meksikanca koji jebe mater svima koji mu stanu na put...ali to jednostavno nisam dobio...čak ni u tragovima... :(
evo vidiš, to pokušavam i reći, ja sam recimo dobio što sam tražio i zato sam zadovoljan.
Ako si uživao gledati Grindhouse, onda shvaćaš moj dojam o Machete;
mogu razumjeti da nisi zadovoljan, možda čak i osjećaš ono što ja osjećam nakon Expendablesa, u tom slučaju mi je sve jasno.
Da...ali Grindhouse...odnosno Planet Terror i Machete su nebo i zemlja...kao da su ih režirali dva različita redatelja. Sve ono zbog čega je Terror IMO genijalan film, sve to Machete jednostavno nema. Prvih 3 minute filma i uvodna špica su u rangu sa Terrorom, genijalni, i da je takav bio cijeli film...ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu. Ali ovako imam osjećaj kao je te 3 minute režirao Rodriguez a sve ostalo taj neki lik koji je bio ko-redatelj...
A kaj se Expendablesa tiče...oni su meni ispunili aposlutno sve očekivano i "obećano"...uživao sam u svakoj minuti tog filma, vratio me skroz u djetinstvo, zabavio...ma nemam prigovora...očekivao sam slično i od Machetea...ali ne mogu Expendablese nikako uspređivati s ovim razočaranjem...

Scarface

Post by Scarface » 16 Jan 2011, 18:56

Slažen se u potpunosti s Dragonrageom, jer kužin kolko je malo onih kojima je ovaj film baš loš, jednostavno je film zaboravija da nemoš ić radit trash i bit ozbiljan. Imaš jebenog Treja, pa taj lik je stvoren za pizdarije koje su prikazane u fake traileru, ali umisto toga film ima takav ton da sve te scene iz fake trailera djeluju nasilu ubačene u njega.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

chatterer

Post by chatterer » 21 Jan 2011, 15:12

u redu, cijenim tuđe mišljenje iako se ne slažem, nadam se da je cijenjeno i moje mišljenje...

Vama dvojici je to promašaj, meni je film super stoga teško da ćemo jedni drugima "otvoriti oči" jer znamo što smo vidjeli i kako nas se dojmilo

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Jan 2011, 15:25

chatterer wrote:u redu, cijenim tuđe mišljenje iako se ne slažem, nadam se da je cijenjeno i moje mišljenje...

Vama dvojici je to promašaj, meni je film super stoga teško da ćemo jedni drugima "otvoriti oči" jer znamo što smo vidjeli i kako nas se dojmilo

Ma sve je to OK...nemoj misliti da te sad podcjenjujem ili nešto. Svatko ima svoje i to je OK...

Samo ono što mene, ajmo reći mući u ovom slučaju, je to što meni nikako nije jasno (i mislim da mi nikada neče biti jasno) što je to konkretno dobro ljudima u ovom filmu ( a ima ih na moje veeeliko iznenađenje mnogo kojima je dobar) kad to uopće nije onaj film koji je najavljivan u trailerima (kako u onom fake, tako i u ovim official...). Nije cool, nije ultra krvav (sve krvave scene a ima ih ono - sad karikiram, ali nisam ni daleko -tri, su viđene u trailerima - ono s crijevima je trebala biti samo kap u moru a ne kak ti highlight nasilja u filmu), a nije ni zabavan jer (barem mene) ubija u pojam sa tim imigrantima dok mene samo zanima kako će Trejo pobiti sve oko sebe i na kraju osvetiti smrt svoje žene...ali čak se ni to ne dogodi. Umjesto toga Seagal mu sam učini uslugu i ubije se jer ovaj nije ni njega uspio ubiti kak se spada...

Ali dobro...nije ni važno. Kao što kažeš...ionako nečemo jedni drugima otvoriti uoči i uvjeriti se da je to tako i tako. U ostalom, nije ovaj film ni vrijedan neke daljnje i dublje rasprave...

Asfodel

Post by Asfodel » 21 Jan 2011, 15:31

Nije bed, raspravljat ćemo mi koji ga volimo..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Jan 2011, 15:33

Nemojte...al zbilja... :mrgreen:

Asfodel

Post by Asfodel » 21 Jan 2011, 15:39

Pa malo za promjenu :lol:
Vi negativni ste se napostali, konstruktivno obrazložili sve uzduž i poprijeko, jasno i glasno. Jel potrebno još 19 postova da ponovite opet što ste rekli? Ne, sad mi :twisted:

Ovo pričam dok sam na povišenom, uzdignutog prsta, ovo je glas za sve ugnjetavane...

(a malo da se nasmijemo) :lol: :lol: :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Jan 2011, 15:51

Asfodel wrote:Pa malo za promjenu :lol:
Vi negativni ste se napostali, konstruktivno obrazložili sve uzduž i poprijeko, jasno i glasno. Jel potrebno još 19 postova da ponovite opet što ste rekli? Ne, sad mi :twisted:

Ovo pričam dok sam na povišenom, uzdignutog prsta, ovo je glas za sve ugnjetavane...

(a malo da se nasmijemo) :lol: :lol: :lol:
A čuj...ako treba...mogu i eseje ispitati o tome zašto ne valja haha :mrgreen:

chatterer

Post by chatterer » 21 Jan 2011, 18:50

U ostalom, nije ovaj film ni vrijedan neke daljnje i dublje rasprave...
u tome je stvar, prihvati da se drugima film svidio :kokicarenje:
Vi negativni ste se napostali, konstruktivno obrazložili sve uzduž i poprijeko, jasno i glasno. Jel potrebno još 19 postova da ponovite opet što ste rekli? Ne, sad mi
upravo ovo, lijepo što su se dečki potrudili izjasniti, ali nije potrebno stalno ponavljanja jer iskreno, iritira
Nemojte...al zbilja...
nemoj čitati jednostavno :lol:
A čuj...ako treba...mogu i eseje ispitati o tome zašto ne valja haha
nepotrebno, živi i pusti živjeti odnosno pusti da uživaju u raspravljanju i iznošenju svojih mišljenja bez kontriranja i ponavljanja :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Jan 2011, 19:26

ma jednostavno.... film je razočarao one koji su očekivali grindhouse akciju, a oduševio hejtere Expendablesa jer nema besmislene akcije, nego je pretvoren u crnohumorni akcijski krimić s galerijom glumaca B kategorije. Više je napravljen kao slabiji nastavak Bilo jednom u Meksiku, nego kao Planet terror....
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 21 Jan 2011, 21:06

john_constantine wrote:ma jednostavno.... film je razočarao one koji su očekivali grindhouse akciju, a oduševio hejtere Expendablesa jer nema besmislene akcije, nego je pretvoren u crnohumorni akcijski krimić s galerijom glumaca B kategorije. Više je napravljen kao slabiji nastavak Bilo jednom u Meksiku, nego kao Planet terror....
meni odličan kombo, to sam i očekivao od filma. ja stvarno ne vidim što tu fali i zašto ga se baca van grindhouse kategorije... :?
mislim da sam se već izjasnio o političkom aspektu filma. inače, ja sam prvi koji će frktati na politiku i sl. pogotovo u ovakvom filmu, ali tu mi nije ni najmanje smetala, niti bola u oči. ne znam... ja sam je doživio kao neku nenametljivu, backstory nit vodilju filma. brutalnosti, akcije, "sira", B glumaca i eksplozija nije falilo niti malo (ako i je, ona scena sa prozorom i crijevima boostala cijeli film što se toga tiče :lol: ), i po meni je samim time zadovoljio sve standarde grindhousea.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Jan 2011, 21:33

ma teško je reći da baš spada u standarde grindhouse filmova. Više bi spadalo u tipične Rodriguezove filmove kao trilogija Desperados. A jbg, po fake traileru koji je bio ubačen među Grindhouse, fanovi su očekivali baš akcijski film s nasiljem, ženskama, klanjem i slično, bez puno filozofiije i slično, kao što je to bio planet terror, gdje je akcija prštala na sve strane, dok je Machete malo usporeniji film...
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 24 Jan 2011, 10:03

chatterer wrote:
U ostalom, nije ovaj film ni vrijedan neke daljnje i dublje rasprave...
u tome je stvar, prihvati da se drugima film svidio :kokicarenje:
Ne mogu stari moj...veoma rado bih ali ne mogu, i nikada neču shvatiti kako se tako velikom broju svidio tako jebeno looš film. Jebe me to, tim više je rsam imao veeeelika očekivanja od tog filma (čitaj očekivao sam mnooogo zabavan i blesav film). Vjerojatno moji negativni dojmovi i razočarenje i ne bi bili tako "naglašeni" da film na moje iznenađenje nije doživio uspjeh. Nisam to očekivao nakon odgledanog i prvotnih kritika koje nisu bile baš obečavajuće...
Wendigo wrote:meni odličan kombo, to sam i očekivao od filma. ja stvarno ne vidim što tu fali i zašto ga se baca van grindhouse kategorije... :?
mislim da sam se već izjasnio o političkom aspektu filma. inače, ja sam prvi koji će frktati na politiku i sl. pogotovo u ovakvom filmu, ali tu mi nije ni najmanje smetala, niti bola u oči. ne znam... ja sam je doživio kao neku nenametljivu, backstory nit vodilju filma. brutalnosti, akcije, "sira", B glumaca i eksplozija nije falilo niti malo (ako i je, ona scena sa prozorom i crijevima boostala cijeli film što se toga tiče :lol: ), i po meni je samim time zadovoljio sve standarde grindhousea.
E vidiš, ja smatram da je baš suprotno, i to je meni najviše uništilo film. To je glavna priča filma, tako je bila tretirana i "forsirana", dok je priča o Macheteu gotovo pa sporedna, baš kao što je i on gotovo pa sporedan lik u cijelom filmu. Da su ga nazvali, šta ja znam, Hose, i film preimenovali u Immigrants, razlike IMO ne bi bilo...

Scarface

Post by Scarface » 24 Jan 2011, 10:42

To je istina, mada meni i ne smeta sama politika. Jednostavno je sve to skupa mlako.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Aryx

Post by Aryx » 24 Jan 2011, 13:43

evo da se i ja podruzim haterima ovog filma :D . Film mi je jednom rijecju bio meh
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Post Reply