Teorije o mamurluku
-
GreenHornet
Teorije o mamurluku
Vec par godina s ekipom pricam na tu temu,i nikako ne mozemo naci odgovor...Znaci,koja je vasa teorija oko toga da sa 15,16,17,18,19 godina koliko god bi popili bi dan iza bili normalni;nista mantanje,povracanje,glavobolja...Oko i poslije 20te godine je sasvim druga prica...Ja sam prvi mamurluk imao sa 15,5 a drugi sa 19,5 godina!Jbt-e sa 18 bi za zagrijavanje uzimao 1,5 litru bijelog vina(teske kemije) i sutra bi bio normala totalna,a sad mi se nakon litre kvalitetnog (kroz cijelu noc) ne da zivjeti sutra...Je li to zato sto smo kao mladi mislili da je cijeli svijet nas?!Je li godine polako cine svoje?Mozda jer smo tad bili bezbrizni,a sad milijun briga i pitanja po glavi?!Ili je sve stvar psihe?
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
-
filmofil
Re: Teorije o mamurluku
zanimljivo pitanje
ja sam mislio da sam jedini kojeg kao klinca nikad nije bolila glava poslije cuganja...možda je stvar u metabolizmu koji je neokaljan i čist kad si klinjo od 15god, a onda ga kreneš nagrizat alkoholom i s vremenom izgubiš 'imunitet'
baš to što kažeš, prije par godina sam popio 2 litre onog lošeg vina za 10kn, napio se taman, zabavio, odspavao 6-7 sati i bio ujutro ko nov, a danas popim litru pive ili bambusa i već me ubija glava, a ujutro se zaklinjem da više nikada neću pit alkohol kolko mi bude loše
baš to što kažeš, prije par godina sam popio 2 litre onog lošeg vina za 10kn, napio se taman, zabavio, odspavao 6-7 sati i bio ujutro ko nov, a danas popim litru pive ili bambusa i već me ubija glava, a ujutro se zaklinjem da više nikada neću pit alkohol kolko mi bude loše
This is the Zodiac speaking.
- john_constantine
ma više ovisi o tome da li piješ na prazan ili pun želudac.
Ja sam iz iskustva naučio da se gemišt nikad ne ispija brzo, odnosno, na iskap. I još nekoliko čaši na prazan želudac.
A mamurluk... jedina posljedica koju sam imao je nepravilno držanje i pad na jednu djevojku na trash festivalu. 
Ja nikad nisam bio mamuran, pa ne znam kakav je to osjećaj.
Ja nikad nisam bio mamuran, pa ne znam kakav je to osjećaj.
Michel puši karu.
- Bub
Također isto takve manifestacije imam, doduše ja bih još nadodao kako sam kao adolescent mogao čak i piti po 3, 4 dana za redom, a sad sam poslije jednog dana pijanstva 3, 4 dana "bolestan".
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- Asfodel
Ovo apsolutno ne stoji kod mene. Ja imam mamurluk cijeli svoj život.GreenHornet wrote:Vec par godina s ekipom pricam na tu temu,i nikako ne mozemo naci odgovor...Znaci,koja je vasa teorija oko toga da sa 15,16,17,18,19 godina koliko god bi popili bi dan iza bili normalni;nista mantanje,povracanje,glavobolja...Oko i poslije 20te godine je sasvim druga prica...Ja sam prvi mamurluk imao sa 15,5 a drugi sa 19,5 godina!Jbt-e sa 18 bi za zagrijavanje uzimao 1,5 litru bijelog vina(teske kemije) i sutra bi bio normala totalna,a sad mi se nakon litre kvalitetnog (kroz cijelu noc) ne da zivjeti sutra...Je li to zato sto smo kao mladi mislili da je cijeli svijet nas?!Je li godine polako cine svoje?Mozda jer smo tad bili bezbrizni,a sad milijun briga i pitanja po glavi?!Ili je sve stvar psihe?
Kod alkohola jedina gora stvar od mamurluka mi je blackout.
Prvi predstavlja fizičke bolove, drugi je psihička bol.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- elrania
ovisi sigurno o nekom općem stanju organizma. unosimo stalno hrpu smeća u sebe, neki puše, neki se loše hrane, previše loše piju itd. i nije čudo da "propadamo".filmofil wrote:možda je stvar u metabolizmu koji je neokaljan i čist kad si klinjo od 15god, a onda ga kreneš nagrizat alkoholom i s vremenom izgubiš 'imunitet'
meni je tolerancija uvijek bila dosta slaba i zna se i sad dogoditi da čak kad manje popijem i uopće me ne uhvati ni neko ekstra blago stanje opijenosti, sljedeći dan već nastupaju glavobolja i malaksalost.
tak da uglavnom ni ne pijem već neko vrijeme ništa ekstra, tu i tamo koje kvalitetnije pivo za gušt ili koktel i sl.
- Bub
Znači nikad ne znaš ako te netko iskoristioAsfodel wrote:Kod alkohola jedina gora stvar od mamurluka mi je blackout.
Samo da još nadodam, kad sam bio u toj dobi sam više povraćao dok sad i više se popije čak i mješa, ali ne pamtim kad sam zadnji put povraćao.
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- Asfodel
Meni je fascinantno kako neki ljudi ne vjeruju u blackoutove
samo zato što se njima nisu dogodili. Kao, mi to izmišljamo
Jedan frend je imao prvi s 22 god i nije mogao doć sebi sljedećih par dana kako je to grozno, a mačak
Sad se ne sjećam točno, al brijem da je on bio jedan od tih nevjernih Toma. Muahahaha 
Jedan frend je imao prvi s 22 god i nije mogao doć sebi sljedećih par dana kako je to grozno, a mačak
- Bub
Draga nisam ja rekao da ne vjerujem u njih i da su izmišljeni, nego da mi nisu jasni, pošto ih nikad nisam imao.
Uff kako se ja odmah...kad si opasna.
Uff kako se ja odmah...kad si opasna.
- Asfodel
Dragi, ja ne govorim o tebi!! Bože!
(po tko zna koji put)
(po tko zna koji put)
- nihil
moj recept protiv mamurluka - pij sto vise i sto raznovrsnije ali pod uvijetom da imas zeludac za to..i naravno,para
dolor nil finis
-
GreenHornet
Sad cete se smijati,kao i 90% ljudi kojima ispricam,ali-ja mamuran doslovce imam fobiju od voznje u punom busu...
Radije bi pjeske,makar par kilometara...Bice mi ostala trauma od prije 4-5 god kad je do mene mamurnog u busu sjela zena koja je toliko smrdila da sam izasao na iducoj stanici i povracao... 
- Josef K
Ja nikad nisam imao neki pretjerani mamurluk.
Samo se ne sječam dosta toga
-
GreenHornet
A koliko god imas?Zadro wrote:Ja nikad nisam imao neki pretjerani mamurluk.
- Decadentor
nema veze s godinama ja to garantiram
nekad se ubijem ko kreten i nista, a nekad me samo malo omami i cjeli me dan poslje ubija glava tako da vise ovisi sta pijes i u kakvoj si kondiciji
nekad se ubijem ko kreten i nista, a nekad me samo malo omami i cjeli me dan poslje ubija glava tako da vise ovisi sta pijes i u kakvoj si kondiciji