Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by john_constantine » 20 Oct 2010, 21:57

E serijal Tajna povijest - razmišljam o kupnji kolekcije s obzirom da prodaju komplet s pet nastavaka (znači, fali još par + integral) za samo 180 kn. Ali koliko ima zapravo epizoda i da li imaju namjeru izdati preostale nastavke?
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 20 Oct 2010, 21:59

john_constantine wrote:E serijal Tajna povijest - razmišljam o kupnji kolekcije s obzirom da prodaju komplet s pet nastavaka (znači, fali još par + integral) za samo 180 kn. Ali koliko ima zapravo epizoda i da li imaju namjeru izdati preostale nastavke?
Bookglobe je izda 7 nastavaka, a Algoritam ti je nastavija izdavanje, i to u obliku integrala sa po 3 nastavka. Izaša je zasad prvi, dakle sve skupa 10 nastavaka je objavljeno. Kad će sljedeći Algoritmov integral, ne znan, možda idu jednom il dvaput godišnje.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Oct 2010, 22:01

Scarface wrote:
john_constantine wrote:E serijal Tajna povijest - razmišljam o kupnji kolekcije s obzirom da prodaju komplet s pet nastavaka (znači, fali još par + integral) za samo 180 kn. Ali koliko ima zapravo epizoda i da li imaju namjeru izdati preostale nastavke?
Bookglobe je izda 7 nastavaka, a Algoritam ti je nastavija izdavanje, i to u obliku integrala sa po 3 nastavka. Izaša je zasad prvi, dakle sve skupa 10 nastavaka je objavljeno. Kad će sljedeći Algoritmov integral, ne znan, možda idu jednom il dvaput godišnje.
Da, i zato gledam, kako u stripovi na kvadrat ima komplet za 180 kn, pa ne želim propustiti tu priliku. Uz to dodam i ovih par knjiga što mi fale u kompletu, a integral može čekati. Ionako obožavam povijest, a ovaj integral me natjerao da više pročitam o tim likovima koji se spominju u stripu.

Da, jedanput godišnje sigurno, kao za Kulu tmine. Jedino me nervira što nikako da izađe nastavak dječje fantastike Tunela...

P.S.
Mislim, pitam koliko ima zapravo originalnih nastavaka tog stripa?
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 20 Oct 2010, 22:07

E ne znan, ima par francuskih sajtova di se to može provjerit, al nisu mi u bookmarksima, i neman pojma kako se zovu. probaj upisat originalni naziv serijala u google pa će ti vljda izbacit nešto. Kolko se ja doduše sićan, mislin da smo objavili sve šta je dosad izašlo, jer i inače francusko-beligjski albumi nemaju neki brz ritam, pa su recimo izdanja poput ovog, Lincolna ili Blacksada (kojeg ti srdačno preporučan ako ga nisi čita), izdana u potpunosti u nas, i još su ongoing.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Oct 2010, 22:10

Scarface wrote:E ne znan, ima par francuskih sajtova di se to može provjerit, al nisu mi u bookmarksima, i neman pojma kako se zovu. probaj upisat originalni naziv serijala u google pa će ti vljda izbacit nešto. Kolko se ja doduše sićan, mislin da smo objavili sve šta je dosad izašlo, jer i inače francusko-beligjski albumi nemaju neki brz ritam, pa su recimo izdanja poput ovog, Lincolna ili Blacksada (kojeg ti srdačno preporučan ako ga nisi čita), izdana u potpunosti u nas, i još su ongoing.
je, zato i pitam jer mi je problem naći strip izvana. Ali hvala na odgovoru i preporuci za lincolna i blacksada. Čim mi sjedne lova, onda naručujem Tajnu povijest i nova dva nastavka Dampyra. :supz:
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 20 Oct 2010, 22:12

Da, obavezno ih pročitaj. Lincoln je izvrstan crnohumorni western a Blacksad jedan od svjetskih najkvalitetnijih stripova, s prelijepim crtežom i majstorski konstruiranom radnjom. Lincoln ima 6, a Blacksad 3 albuma + knjigu s akvarel i raznim drugim ilustracijama. I naravno, piče i dalje.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Nov 2010, 17:57

Baš sam neki dan sjetio Lazarusa Ledda i u razmišljanju došao do epizode "Znak zmije" gdje se prvi put pojavljuje Samuel Sand... Meni je baš bio cool i zabavan lik, pa se pitam zašto nikad nije izdan kod nas. Vidim da nije baš najbolje prošao s obzirom da je izdano samo 7 epizoda...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 04 Nov 2010, 19:20

john_constantine wrote:Baš sam neki dan sjetio Lazarusa Ledda i u razmišljanju došao do epizode "Znak zmije" gdje se prvi put pojavljuje Samuel Sand... Meni je baš bio cool i zabavan lik, pa se pitam zašto nikad nije izdan kod nas. Vidim da nije baš najbolje prošao s obzirom da je izdano samo 7 epizoda...

Ma to je zapravo bija mini projekt Ade Caponea, LL je i dalje bija glavni i služija mu je više ka side projekt i nadopuna univerzuma. Nije izdan u nas jer je i LL ugašen jako brzo i niko ga više ne želi izdat. Evo imaš more luksuznih Libellusovih knjiga Nathana, Texa, Mister Noa i Martina Mysterea i koječega, pa hrpu Ludensovih kiosk izdanja, raznih novih junaka koji su počeli izlazit u Srtbiji (Julia, Caravan, Gea, najavljeni Greystorm ako se ne varan i Sighma), pa luksuzna reprint izdanja Trapera Kerija i Tarzana- nakon svega nabrojenog ne mogu virovat da niko ne želi izdat i Larryja. Sram ih ima bit, jej nije tu stvar u maloj publici, nju nema ni većina gore nabrojanih junaka, već je stvar u tome šta ga ne vole. Kolko san puta nagovara vlasnike Libellusa da s njim učine šta i s Nick Raiderom i Nathanom, dakle da izdaju par knjiga godišnje s po 3 broja u svakoj knjizi, s tim da jedna ide od početka, a ostale nastavljaju di je Ludens sta- ali ne, ni čut. Ne znan oće li iko u Srbiji to uzet pod svoje okrilje, ali sumnjan, budući da s eu njih on nikad nije izdava, a i sad su popularni ovi miniserijali poput Gee, Caravana, Greystorma, pa i Julie ka novog junaka kojem još nema kraja u Italiji. Sramotno, jer mi je to nakon Zagora najdraži junak, pun kvalitetnih priča, akcije, raznih žanrova i kontinuiteta.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Nov 2010, 20:05

Da. Baš sam nabavio sve brojeve izdane kod nas, samo mi fali "Čast i mač". Ma baš odličan serijal s sjajnim crtanim akcijskim scenama, pričama, kompleksnom radnjom, likovima i šokatnom preokretom u kasnijim epizodama. A tek njegova povijest u ekipi Kobre. Ma izdali su još neka izdanja koja su bar odgovorila na neka pitanja, ali opet su neka ostala nerazjašnjena kao smrt Eye Jacka, s obzirom da su preskočili nekoliko epizoda. :(
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Nov 2010, 21:04

Batman: killing joke - a što reći o Alanu Mooreu nego da je jedan od najgenijalnih strip stvaraoca u povijesti... Odličan strip sjajna crteža i radnje koja obrađuje psihološki taj odnos između Batmana i Jokera s sjajnom završnicom.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Nov 2010, 22:49

Vidim da je Libellus izdao Sherlock Holmes & Londonski vampiri. Jao, zvuči predobro, a i ljubitelj sam vampira i Sherlocka Holmesa, tako da to ću to obavezno nabaviti.

E na interliberu taj strip košta 70 kn. Da li ima netko tko bi mi učinio uslugu ako ide na interliber i nabavio mi taj strip, pa da mi pošalje. :kokicarenje:
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Nov 2010, 10:16

john_constantine wrote:Batman: killing joke - a što reći o Alanu Mooreu nego da je jedan od najgenijalnih strip stvaraoca u povijesti... Odličan strip sjajna crteža i radnje koja obrađuje psihološki taj odnos između Batmana i Jokera s sjajnom završnicom.
ovo ću morati nabaviti u papirnatom izdanju. jeben strip...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Nov 2010, 10:37

31. DD VEC 31 Dylan Dog Ukronija
32. DD VEC 32 Dylan Dog Ksabara
33. DD VEC 33 Dylan Dog U ime oca
34. DD VEC 34 Dylan Dog Ubica je među nama

sva četiri su mi dobra, svaki na svoj način...

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Nov 2010, 16:56

Wendigo wrote:
john_constantine wrote:Batman: killing joke - a što reći o Alanu Mooreu nego da je jedan od najgenijalnih strip stvaraoca u povijesti... Odličan strip sjajna crteža i radnje koja obrađuje psihološki taj odnos između Batmana i Jokera s sjajnom završnicom.
ovo ću morati nabaviti u papirnatom izdanju. jeben strip...
prejeben.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 14 Nov 2010, 18:55

MM LIB - Beskrajni rat - sredina

Post Reply