Stari moj...slažemo se da se ne slažemo...ali ono...totalno. Meni je ovo top 5 spagheti westerna...a i ja sam ih pogledao mnogo...filmofil wrote:ma ne znam, pogledao sam puno špagetija i ovaj je među lošijima...ja inače volim castellarija (pogotovo njegov high crime i street law), ali ovdje mi je sve to izgledalo ko pokušaj nečega, ali na pokušaju je i ostalo...baš to što su improvizirali sa scenarijem je vjerojatno i najveći problem jer se film ne može tako snimati na brzinu, druga stvar je neiskorišteni franco nero, pogledao sam mu veliki dio opusa i gdje god se pojavi karizma mu pršti iz ekrana, ali ovdje je bio smiješan u ulozi nekog indijanca koji cijeli film trči amo tamo ko muha bez glave, a u isto vrijeme nema ravnopravnog protivnika i to je još jedan minus, u westernima volim vidjeti da glavni protagonist ima neku protutežu s druge straneDragonrage wrote:Ma ovo je jedna pregenijalan SP. Maestralan film, fenomenalan...zaista pravo remek-djelo žanra koje zaslužuje svoje mjesto odmah pred Leoneovih filmova. Film u cjelini djeluje poput nekog izgubljenog filma Sama Packinpaha i Sergia Leonea, jer ga krasi ona epičnost i grandioznost Leoneovih filmova te izvrsna vizualnost i spektakularnost Packinpahovih filmova. A zapravo je film režirao Enzo G. Castellari poznat po još nekim kultnim naslovima - "Inglorious Bastards", "Go Kill and Come Back" itd.
Da stvar bude još bolja, cijeli film je snimljen bez poštenog scenarija. Naime samo dva dana prije početka snimanja, redatelj Castellari i gl. zvijezda filma Franco Nero su zaključili da scenarij ne valja i odlučili su ga odbaciti. Kako je ostalo premalo vremena za razradu nove priče a kamo li pisanje scenarija, odlučili su se snimiti film bez njega, smišljajući sekvence dan za danom na licu mjesta...i napravili su fenomenalan film. Poseban naglasak ide na izvrsnu kameru, neobične ali cool kadrove, nadrealnu atmosferu, fenomenalne slow mo sekvence, izvrsnu koreografiju akcijskih sekvenci, jednako izvrsnu muzika u izvedbi Guido i Maurizio De Angelisa koja narativno/komentatorski prati film pa sve djeluje poput neke western folk opere, duboko profiliran gl. lik u izvrsnoj izvedbi Franca Nera (možda njegova najbolja uloga)...jednom riječju sve je - Maestralno! Preporučam film svim filmoljupcima!
slow motion sekvence (koje su btw umetnute u svaki obračun revolverima) su jednostavno pretjerane čak i za to doba, ama baš svaki lik kojeg pogodi metak u slow motionu pada na zemlju ko da je dobio aperkat u bradu i poletio 2m u zrak pa tek onda počne padat na pod...i scene koje bi trebale biti kao emotivne su baš fail, ko da gledam parodiju, npr ube mu posvojitelja i on se u slow motionu zaleti na ubojicu u onoj indijanskoj obleci s perikom koja leti na sve strane (i koja mu ne stoji!)
podsjetio me na reyonlda u navajo joe, jako slična uloga...superindijanac kojeg glumi bijelac i trči cijeli film iz grada, pa se vrati u grad, pa se vrati u pustinju, pa se vrati u grad i onda na kraju pobije sve bad guyse...nula napetosti, nula ozbiljnosti, nula 'kulnosti'![]()
čak mi je i goodbye, texas bio zanimljiviji od ovog jer nije imao tako ekscentrične i pretjerane likove nego su profurali od početka do kraja priču koja je držala vodu i ozbiljnost da ti čak i smiješni dijalozi ne smetaju...a btw, adio, texas mi je jedan od dosadnijih westerna koje sam gledao
al nije sve ni tako loše, sviđali su mi se ono troje braće, samo što su i oni ostali neiskorišteni, a onaj caldwell je valjda najgori negativac u povijesti filmova, kao lik je nikakav, nerazrađen, bezopasan, glup, itd
i još jedan plus je muzika, al to je već postalo normalno da filmovi talijanske produkcije (giallo, polizzioti i spaghetti pogotovo) razaraju glazbom
Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Dragonrage
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Ašow
Fight Club - 10/10
Mislim da je svaka riječ suvišna.
Poslije American History X ovo je nortonova najbolja uloga.
Vecina bi se slozila da je najbolja, ali... moć u AHX... jednostavno je to prevagnulo.
Mislim da je svaka riječ suvišna.

Poslije American History X ovo je nortonova najbolja uloga.
Vecina bi se slozila da je najbolja, ali... moć u AHX... jednostavno je to prevagnulo.

- Andrej
- Pigmix
Dune (1984)
8/10
Prilično dobar film. Priča prati originalnu priču iz knjige sasvim osim u trenutcima gdje se priča ubrzava i narator prepričava što se dogodilo u međuvremenu. Sve u svemu dobar film.
8/10
Prilično dobar film. Priča prati originalnu priču iz knjige sasvim osim u trenutcima gdje se priča ubrzava i narator prepričava što se dogodilo u međuvremenu. Sve u svemu dobar film.
- Ašow
Scott Pilgrim vs. the World - 4/10
SpoilerShow
...
da manje ima tih nintendo fajtova bilo bi mozda i ok,.
da manje ima tih nintendo fajtova bilo bi mozda i ok,.
- Muniesa
Pocetkom 90ih sam igrao igricu a tek naknadno gledao film pa sam se razocarao.Pigmix wrote:Dune (1984)
8/10
Sotona 3/10
- remike2
The Third Man (1949) - 10/10
The Professionals (1966) - 7/10
The Professionals (1966) - 7/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- john_constantine
Zatoichi on the Road - najemotivniji do sada u serijalu. Zanimljiva i ljubavna radnja (Zatoichi se zaklinje starcu na samrti da će spasiti djevojku u koju se zaljubi), odlična završnica koja po običaju uključuje borbu klanova i odlične borbe, nekoliko napetih sekvenci i komična scena s breskvom. 4/5
Michel puši karu.
- metallicat
- Asfodel
La Pianiste - koonačno..Twisted Santa Haneke + Elfriede Jelinek. Kako nisam čitala knjigu nisam znala što će biti i sve je izgledalo baš po mom ukusu
dok se pred sam kraj filma nije malo izvitoperilo, recimo
..no to pričam samo za radnju, tehnički je sve na mjestu, zaslužuje sve epitete koje sam čula za film, daje pouku i definitivno je za pamćenje. Preporuka čudacima. Odoh biti opčinjena ovim.
A što se tiče Isabelle Huppert

A što se tiče Isabelle Huppert
SpoilerShow
osobno, ako mi je tko na ovom svijetu antipatičan - to je ona. Zrači odbojnošću cijelom svojom osobom, a faca joj je mješavina bezličnosti i strogoće gdje god da se pojavila. I to je bilo odlično za ovaj film
kao naručeno. I priznajem joj odličnost u glumačkom poslu inače. I u ovom konkretnom filmu. Malo gdje sam vidjela ovoliko erotičnosti i kemije između glumaca u scenama bez 0 % seksa. Benoit 

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- hitman_4
- remike2
Rio Grande (1950) - 6/10
She's All That (1999) - 10/10
Hannah and Her Sisters (1986) - 8/10
She's All That (1999) - 10/10
Hannah and Her Sisters (1986) - 8/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- Ašow
True that.hitman_4 wrote:A Crime (2006) - solidan triler
6.5/10
Baš mi je dobro pasao jučer. Solidan triler što jest jest, zajeban, malo neshvatljiv
+
SpoilerShow
super scena ubojstva 

- Josef K
The Prestige - 9/10
Znao sam da nemre bit bolje od Inceptiona

- metallicat
ti je bolji taj ili iluzionist?Zadro wrote:The Prestige - 9/10