Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Andrej

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Andrej » 19 Oct 2010, 00:12

The Blind Side (2009)
Lep film.
We're all mad here...

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Oct 2010, 21:11

Nip/tuck season 2 - baš bizarna, zarazna i zabavna serija prepuna ludih situacija, odličnih preokreta, dosta dobrih tema za razmišljanje od ljepote do seksa na jednu noć, zanimljive likove i napetu završnicu. A sjajno kako je Sean napokon pukao i napravio veliki preokret u svom životu. Scene operacija su i dalje gadne za gledati, ali zanimljivi su mi psihološki profili likova, razlozi zašto to žele i njihove "tajne." 4/5
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 19 Oct 2010, 21:21

Red - 3/5

jeba

Post by jeba » 20 Oct 2010, 08:41

The Rainmaker sinoć na tv-u. Meni dobar.

Andrej

Post by Andrej » 20 Oct 2010, 14:34

Gallipoli (1981)
10/10
:shock: Kakav film....
Da ga odgledaš, ućutiš i bude te sramota što si razmaženo govno koje misli da je život sranje.
Pa ti moj Hemingveju, zapali tompus, sipaj viski, zavali guzicu u fotelju, ogrebanu šrapnelom dok si razvozio čokoladu po frontu i piši o slavi rata...
We're all mad here...

sikeone

Post by sikeone » 20 Oct 2010, 19:48

Iron men 2 4/5-definitivno među najboljim ekranizacijama Marvellovih junaka sa odličnom akcijom i odličnim glumcima, možda malo slabiji od jedinice
J...š film u kojem nema tuče

chatterer

Post by chatterer » 20 Oct 2010, 20:54

Winter's Bone - 7/10, više u temi

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Oct 2010, 21:40

Godzilla vs. Megaguirus - Godzilla protiv prehistorijskog vilin konjića. :prayer: :prayer: Ali kakva epska borba, preodlično napravljeno. A tek scene s CGI kukcima protiv Godzille, fantastično. Priča je solidna, glumačka ekipa također ništa posebno za razliku od prošlog filma. Ali odličan film baš samo radi tog novog (a izgleda i jedinog novog čudovišta koji će se pojaviti) čudovišta s par neočekivano krvavih scena napada kukca na ljude. Šteta što je samo jedna s obzirom da je odlično i efektno napravljeno. Jedino zamara tih zadnjih 10 minuta filma... 4/5

Još samo 4 filma. :( A vidim da sljedeći nastavak ima lošu priču. Godzilla kao duša mrtvih japanaca iz Pacifičkog rata? :facepalm: :facepalm:
Michel puši karu.

Studeni

Post by Studeni » 20 Oct 2010, 23:42

Andrej wrote:Gallipoli (1981)
10/10
:shock: Kakav film....
Da ga odgledaš, ućutiš i bude te sramota što si razmaženo govno koje misli da je život sranje.
Pa ti moj Hemingveju, zapali tompus, sipaj viski, zavali guzicu u fotelju, ogrebanu šrapnelom dok si razvozio čokoladu po frontu i piši o slavi rata...

uvijek sam ga volio! film i po!
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

Asfodel

Post by Asfodel » 21 Oct 2010, 01:13

Tokyo Decadence - uvijek me zanimalo zašto ovaj film ima kultni status i nisam ga htjela pogledati dok nakon dugo vremena nisam našla uncut verziju (a na svakoj skoro piše uncut :lol: ) Uglavnom, puno vike nizašto. I za film općenito i za eksplicitne scene. Možda još eventualno bacim pogled na onaj "nastavak" The Slave. Pink filmovi me inače ne zanimaju, nego ajd kao zbog bdsm predznaka kojeg nosi.
5/10
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Andrej

Post by Andrej » 21 Oct 2010, 13:07

Machete (2010)
:zubifale:
We're all mad here...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Oct 2010, 15:54

Šuma Summarum (2010) 5/5 - TRAILER

Pas Mater!! Koji film!!

Ne znam kada sam se (ako sam se ikada) toliko zabavio i iskreno nasmijao gledajući neki hrvatski film! Prezabavno od prve do zadnje minute, i mislim da mogu bez ikakve zadrške reči da je ovo možda i najbolji hrvatski film unazad 10-20 godina (Iako to i nije bilo ni teško postići s obzirom na ponudu). Trailer je film prikazao kao mnogo ozbiljnijim, orijetniranim više na akciju i horror. Ali unatoč nekim horror elementima, i unatoč nekim akcijskim momentima, te koketiranju s trashom, film ponajprije igra na kartu humora kojeg ima mnogo. I još k tome pametnog humora koji je zaista smiješan. Ovakav film definitivno ne postoji u krugovima hrvatske kinematografije, ako se naravno izuzme domaća amaterska/trash scena koja je iznjedrila sličnih zabavnih filmova (iako u usporedbi sa drugim kinematografijama, "Šuma Summarum" stilski i sadržajno nije ništa novo).
Ima tu pregršt bizarnih, ali u ovom slučaju istovremeno i morbidno presmješnih momenata kao npr. klistiranje s usisivačem i mljevenim košticama od maslina, sex s drvetom, pokušaj nekrofilije, sodomiju (u naznakama), pokušaj incesta, pedofilsku reklamu, ultra gadno dupe Gorana Navojeca u prvom planu, sex na stolu, sex na TV-u, fore na račun bosanaca, ubojstvo novorođenčeta itd. U svakom slučaju, nije za svačiji želudac, i možda ovako nabrojano ne djeluje smiješno, ali vjerujte mi, je...barem 80% toga.

Sve u svemu prezabavan hrvatski film, i kao što rekoh, netipičan i u potpunosti politički nekorektan. Ali hvala Bogu da je netko napokon dobio muda da snimi i takav film. Tko se želi zgražati na njime, neka se zgraža, ali ostali bi se svakako trebali zabaviti. Ja sam se svakako zabavio, kao i 80% publike u kinu Europa ako je suditi po smijehu i rekacijama tijekom projekcije!

Više u pripadajućem topicu...

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Oct 2010, 20:18

Asfodel wrote:Tokyo Decadence - uvijek me zanimalo zašto ovaj film ima kultni status i nisam ga htjela pogledati dok nakon dugo vremena nisam našla uncut verziju (a na svakoj skoro piše uncut :lol: ) Uglavnom, puno vike nizašto. I za film općenito i za eksplicitne scene. Možda još eventualno bacim pogled na onaj "nastavak" The Slave. Pink filmovi me inače ne zanimaju, nego ajd kao zbog bdsm predznaka kojeg nosi.
5/10
ah, kada su pink eiga zapravo softcore - samo je jedna stvar važna. Genitalije moraju biti prekrivene, a sve ostalo je dopušteno - od silovanja do incesta. Znači da mogu ubaciti sve što žele, samo bitno da ima puno seksa. :zubifale: Ako se to može reći za Japance kod kojih se seks svodi na skvičanje i "prisilni" seks...

Pink violence (ne miješati za pink eiga) ne sadržava seks, već eksplicitno nasilje nad ženama (većinom) u kojem su žene glavni likovi koji doživljavaju torturu i ponižavanja od strane muškaraca, ali zato ih to samo učini jačim i spremnim za okrutnu osvetu.

Ako hoćeš odličan pink eiga s sadomazohizmom, obavezno pogledaj Carstvo čula (Ai no korîda aka In the Realm of the Senses). Jedan od predivnih i romantičnih pink eigu filmova s dozom sadomazohizma i opsesije po istinitom događaju.
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 21 Oct 2010, 20:32

john_constantine wrote:
Asfodel wrote:Tokyo Decadence - uvijek me zanimalo zašto ovaj film ima kultni status i nisam ga htjela pogledati dok nakon dugo vremena nisam našla uncut verziju (a na svakoj skoro piše uncut :lol: ) Uglavnom, puno vike nizašto. I za film općenito i za eksplicitne scene. Možda još eventualno bacim pogled na onaj "nastavak" The Slave. Pink filmovi me inače ne zanimaju, nego ajd kao zbog bdsm predznaka kojeg nosi.
5/10
Ako hoćeš odličan pink eiga s sadomazohizmom, obavezno pogledaj Carstvo čula (Ai no korîda aka In the Realm of the Senses). Jedan od predivnih i romantičnih pink eigu filmova s dozom sadomazohizma i opsesije po istinitom događaju.
Ovaj je isključivo bio sadomazohistički. Od prve do zadnje minute. Znam da je pink soft, ali kad kažem da je moglo bit bolje/eksplicitnije pritom mislim na maštovitost i nadobudnost :o

I tnx na savjetu, ovaj koji kažeš bih mogla baciti pogled :) (samo me smeta da ima doza toga, ja bih da je cijeli takav)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Oct 2010, 20:56

Asfodel wrote:
john_constantine wrote:
5/10
Ovaj je isključivo bio sadomazohistički. Od prve do zadnje minute. Znam da je pink soft, ali kad kažem da je moglo bit bolje/eksplicitnije pritom mislim na maštovitost i nadobudnost :o

I tnx na savjetu, ovaj koji kažeš bih mogla baciti pogled :) (samo me smeta da ima doza toga, ja bih da je cijeli takav)
Ma kužim... A nisam siguran, ali mislim da Beautiful girl hunter (1979) ima eksplicitne sadomazo scene... Eksplicitna priča o studentu koji kreće očevim stopama, pa otima žene i muči ih u podrumu. Znam da sam imao u planu gledati Blind beast (1969) koji smatraju jednim od najimpresivnijih pink eigu - o slijepom muškarcu koji uz pomoč majke otme žensku, odreže joj udove, a ona se još i zaljubi u njega...

Ali film koji me najviše interesira je "Freeze me" (2000) o ženi koja je prije pet godina bila grupno silovana i onda se cijela prošlost ponavlja kada ju trojac opet pronalazi i uništava njezin život, zaruke i posao. Ali ona to više neće tolerirati. Rape & revenge movie.

Znaš, ima čak i pink eigu guro s slasher elementima (guro znači "ružni ljudi", odnosno, pogrdan naziv za nakaze) u obliku trilogije Guts of virgin, Guts of beauty girl i Rusted Body. Samo nema sadomazohizma...

E to Carstvo čula - ma cijeli film je zapravo sadomazohistički, ali s naglašenim ljubavnim elementima i drame o opsesivnoj ljubavi između dvoje nesuđenih ljudi i njihovog neobičnog odnosa. Ali bez brige, ima doista odličnih scena sadomazohizma i to eksplicitno, ali ne uključuje bičevanje, lizanje pišaline s pločica i slično kao ova prva dva Blind beast i beautiful girl hunter, nego neke stvari poput gušenja tijekom seksa.

no, probati ću naći neki dobar japanski S&M movie, sigurno ima puno boljih od tog Tokyo decadence.
Michel puši karu.

Post Reply