Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by john_constantine » 18 Sep 2010, 13:16

Ludi Harakam/Otrovna strijela/Zagorov trik - malo sporiji uvod, ali dobra i zanimljiva epizoda s još jednim zanimljivim negativcem, iako se puno takvih pojavilo s sličnim motivima poput Lešinara ili Ben Stevena. A i bilo mi je žao tog glavnog negativca s obzirom na tragediju koju je doživio. A fora ta ideja s smanjenim glavama. :) Koliko znam, ima i neki horor s glavosječom u gradu...

Crna kula/Velika urota/U kandžama zla/Na ivici ponora/Kuća fantoma - izvrsna, kreativna i odlična epizoda s zabavnim scenama, forama s zviždaljkom i "govorom iz trbuha", nindža, ideja s vibracijom, scene u zatvoru, humor, uzbudljive scene i napeta završnica, a tek sama radnja i ideja o "Krojaču". Šteta što je druga i posljednja pojava krojača nakon tolikih godina ispala mlako bez obzira što je čak surađivao i s Mortimerom...

Paklena jazbina/Troglava aždaja/Pećinski ljudi - volim te maštovite epizode poput onih iz serijala Posljednji viking ili opasne vode s fantastičnim bićima i jezovitim stvorenjima, s dobrim završetkom, a i uvodom. Chicov restoran, he. :mrgreen:
Michel puši karu.

cactus

Post by cactus » 19 Sep 2010, 09:33

john_constantine wrote:Ludi Harakam/Otrovna strijela/Zagorov trik - malo sporiji uvod, ali dobra i zanimljiva epizoda s još jednim zanimljivim negativcem, iako se puno takvih pojavilo s sličnim motivima poput Lešinara ili Ben Stevena. A i bilo mi je žao tog glavnog negativca s obzirom na tragediju koju je doživio. A fora ta ideja s smanjenim glavama. :) Koliko znam, ima i neki horor s glavosječom u gradu...

Crna kula/Velika urota/U kandžama zla/Na ivici ponora/Kuća fantoma - izvrsna, kreativna i odlična epizoda s zabavnim scenama, forama s zviždaljkom i "govorom iz trbuha", nindža, ideja s vibracijom, scene u zatvoru, humor, uzbudljive scene i napeta završnica, a tek sama radnja i ideja o "Krojaču". Šteta što je druga i posljednja pojava krojača nakon tolikih godina ispala mlako bez obzira što je čak surađivao i s Mortimerom...

Paklena jazbina/Troglava aždaja/Pećinski ljudi - volim te maštovite epizode poput onih iz serijala Posljednji viking ili opasne vode s fantastičnim bićima i jezovitim stvorenjima, s dobrim završetkom, a i uvodom. Chicov restoran, he. :mrgreen:
Moslim da se krojač ipak pojavljuje 3 puta :D
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

Scarface

Post by Scarface » 19 Sep 2010, 15:23

cactus wrote:
john_constantine wrote:Ludi Harakam/Otrovna strijela/Zagorov trik - malo sporiji uvod, ali dobra i zanimljiva epizoda s još jednim zanimljivim negativcem, iako se puno takvih pojavilo s sličnim motivima poput Lešinara ili Ben Stevena. A i bilo mi je žao tog glavnog negativca s obzirom na tragediju koju je doživio. A fora ta ideja s smanjenim glavama. :) Koliko znam, ima i neki horor s glavosječom u gradu...

Moslim da se krojač ipak pojavljuje 3 puta :D

Krivo misliš.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Andrej

Post by Andrej » 20 Sep 2010, 02:34

Izvinite zbog offtopica, ali sam uzbuđen kao dete -
SpoilerShow
29. Oktobar je jako bitan dan.
MANGA – Bušido u japanskom stripu Lone Wolf & Cub – na beogradskom sajmu.

Subota, 31. Oktobar
Istraživači natprirodnog : Marti Misterija, Dilan Dog, Hellboy...

gost - DŽEJMI DELANO

E, sad, da me neko pita što sam ja ovo napisao.... :facepalm:

EDIT:
Darkwood ce imati štand na samom kraju hale u centralnom delu, blize levoj strani(računajuci kada se dolazi iz hale 1 i ide ka izlazu) blizu izlaza i inspektorijata hale 4.
Tu su u blizini i System Comics, Graf-Art-Veseli četvrtak a negde na polovini hale i Marketprint.
We're all mad here...

Sammy

Post by Sammy » 21 Sep 2010, 10:43

Dylan Dog - Čudnovati Klijent - prvi mi strip od Doga ikad procitan, tako da necu sad previse pametovat kakav je jer neznam kakvi su ostali, al meni je ovo bilo dobro uz ok obrat na kraju.
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Sep 2010, 17:33

Sammy wrote:Dylan Dog - Čudnovati Klijent - prvi mi strip od Doga ikad procitan, tako da necu sad previse pametovat kakav je jer neznam kakvi su ostali, al meni je ovo bilo dobro uz ok obrat na kraju.
samo mi se jedino gadi taj lik Johna Lennona.. Ništa više od običnog psihopata.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Sep 2010, 20:46

Tvrdokrilac/Jednooki Jack/Obračun - eh, kako sam se veselio povratku jednookog Jacka. Meni je to baš bio uvijek dobar negativac, a ovdje je riječ o solidnoj epizodi koja ne uspijeva nadmašiti drugu vrhunsku pojavu koja se događala u utvrdi s dezerterima. Preduga epizoda..

Rendal mutant/Velika pljačka/Zlatna udica - zanimljiv negativac, ali nekako mi se čini da je slabo iskorišten. Da se moglo napraviti više od njega s obzirom na njegove moći. A ideja o krađi novca iz banke je pomalo naivna, ali dobra epizoda, pomalo razvučena. Samo je nekako naivna ideja ta njegova slaba točka...

Put straha/Nepoznati svijet/Ukleta zemlja - kao što rekoh, volim te epizode koje se događaju u tim nadnaravnim svijetovima prepunih maštovitih jezovitih bića. Dobar početak s uvodom što nas očekuje u drugoj epizodi, dok je završetak cijele epizode nekako razočaranje. A predvidljivo je tko je zapravo "pljačkaš" + bilo mi je žao lika u pustinji. :(
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Sep 2010, 22:00

Gordon Link - Godzilla - posljednji nastavak u ovoj trash zabavi koja se kasnije jednostavno pogoršala i krenula u dosadu. A ovo je jedna od najglupljih epizoda u serijalu. Ništa čudno što je strip propao...
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 29 Sep 2010, 21:55

Dylan Dog - Sablast u Noći - e ovo je puno bolje! Bas sam se dobro zabavio citajuci ga, jeben negativac, dobra ubojstva i bas je nekako mracna epizoda. :supz:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 10 Oct 2010, 12:58

Gea #1: Zaštitnica
http://www.horrorhr.com/gea-1-zastitnica/

Dylan Dog VČ #30: Veliko đubre
http://www.horrorhr.com/dylan-dog-vc-30-veliko-dubre/

Dylan Dog #114: Tko je ubio Djeda Božićnjaka
http://www.horrorhr.com/dylan-dog-114-t ... ozicnjaka/

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Oct 2010, 20:37

The great and secret show - Clive Barker - nakon drugog čitanja mi je odlično sjelo tih 12 epizoda u prvoj knjizi o "umjetnosti". Odličan crtež, zanimljivi likovi, mlaka doza seksa i nasilja, čudovišta i zamršena priča. Zamišljena kao trilogija, ali treća knjiga nikad nije napravljena.
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 14 Oct 2010, 15:54

Dylan Dog - Tko Je Ubio Djeda Božičnjaka - očekivao sam nesto sasvim drugacije, ali u globalu ok epizoda. Sviđa mi se manijakalni negativac, radnja se dobro kreće, jedino mi je kraj nekako sav zbrzan i nezanimljiv.

Scarface

Post by Scarface » 14 Oct 2010, 16:35

Meni se jako svidija taj novi Dylan Dog, snježna atmosfera i smještaj radnje u mali gradić uvik pale kod mene, a moran priznat i da me prilično dirnula Roaldova priča, i sve je na kraju kako triba bit. Šupci koji su to i zaslužili su ispod zemlje.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Oct 2010, 19:27

Kakav je Marvel 1602? I da li je potrebno poznavati marvelov univerzum da bi se mogao čitati taj strip?
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 18 Oct 2010, 20:20

john_constantine wrote:Kakav je Marvel 1602? I da li je potrebno poznavati marvelov univerzum da bi se mogao čitati taj strip?

Dobar. Ne.

Post Reply