HARRYHAUSEN VS. CGI

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
old school fan

HARRYHAUSEN VS. CGI

Post by old school fan » 18 Jul 2007, 21:07

Image

-vaše osobno mišljenje- stop-motion animacija(pogotoyo Ray i njegova čudovišta) protiv kompjutorskih efekata :D

- za mene pobijeđuje stara škola :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Jul 2007, 21:24

Ah, Jason and Argonauti. :D Hm, evil dead 3 - oni kosturi su najjači. :prayer: A sada tim uporabom CGI efekata koji je uzeo sve više zamaha, sve se više bahate i stvaraju razna nemaštovita stvorenja. :roll: A sva ona čudovišta, evil dead 2 ili 3, ono totalno maštovito, bez CGI efekata, i realniji za razliku od ovih, ne vidi se da su kompjutorski, kao što je slučaj za Silent hill, što je zasmetalo horroru, sudeći po recenziji. :wink: Meni je još uvijek draži lutkarski Yoda, nego onaj dizajniran kompjutorom. Dobre scene mačevanja, ali jednostavno to nije to. Kao da Alf bude CGI lik, a ne patuljak u kostimu.
Michel puši karu.

old school fan

Post by old school fan » 18 Jul 2007, 21:49

pa stop-pokret animacija je prilično napredovala do osamdesetih, sa nekim lijepim uratcima... :P

da su još malo poradili na usavršavanju kompjutor ne bi ni dolazio u igru :D

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Jul 2007, 23:04

sa guštom pogledam stare načine i divim se boljoj kvaliteti od kompjuteriziranih filmića. ok CGI u mainstream big budget filmovima može biti stvarno jeben (lotr, minrity report i svi slični), ali u filmovima koje ja gledam nema baš toga ;)

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 23 Jul 2007, 00:38

CGI zna biti dobar u nekim filmovima, ali je još daleko od toga da bude onako živahan kao stop-motion animacija...
Ja glasam za stop-motion animaciju...

p.s. - ma pogledajte samo "Stvora" ili "Amerikog Vukodlaka u Londonu" ili "Exorcista" ili "Aliens" svi spec. efekti su bezvremeni i tuču preko 85% današnjih CGI efekata
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 23 Jul 2007, 03:18

A tek Cronenbergov Fly...
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Jul 2007, 13:30

Ja sam za kombinaciju...sa kombinacijom minijatura, live footagea i CGI-a se može napraviti čudo...posebice u low budžet produkciji...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 23 Jul 2007, 15:27

Dragonrage wrote:Ja sam za kombinaciju...sa kombinacijom minijatura, live footagea i CGI-a se može napraviti čudo...posebice u low budžet produkciji...

I sa ovim se slažem 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Jul 2007, 15:53

dr_gonzo wrote:
Dragonrage wrote:Ja sam za kombinaciju...sa kombinacijom minijatura, live footagea i CGI-a se može napraviti čudo...posebice u low budžet produkciji...

I sa ovim se slažem 8)
E da...zaboravio sam još nadodati...problem je jedino u tome što se današnji redatelji i producenti previše isfuravaju na CGI...nije to zato loša tehnika, samo ju ljudi ne znaju pametno rabiti...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 23 Jul 2007, 17:28

Ako se pažljivo gleda onda se na nekim djelovima baš primjeti da fizonomija CGI efekata šlepa...

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 24 Jul 2007, 12:31

dr_gonzo wrote:Ako se pažljivo gleda onda se na nekim djelovima baš primjeti da fizonomija CGI efekata šlepa...
Gdi...na šta si točno mislio??

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jul 2007, 18:38

A baš sam se sjetio Van helsing - film je pravi primjer bacanja novca na hrpu nepotrebnih CGI scena. :wink:
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Jul 2007, 19:32

john_constantine wrote:A baš sam se sjetio Van helsing - film je pravi primjer bacanja novca na hrpu nepotrebnih CGI scena. :wink:
I je i nije...kako gdi...ali u tom filmu nisu glavni problem toliki CGI efekti...već nekaj drugo, ritam, priča, pa čak pomalo i gluma (recimo lik koji Draculu glumi )...hmmm...vidiš, vidiš...baš sam sam dobio neku želju da ga ponovno pogledam hehe...

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jul 2007, 19:42

Dragonrage wrote:
john_constantine wrote:A baš sam se sjetio Van helsing - film je pravi primjer bacanja novca na hrpu nepotrebnih CGI scena. :wink:
I je i nije...kako gdi...ali u tom filmu nisu glavni problem toliki CGI efekti...već nekaj drugo, ritam, priča, pa čak pomalo i gluma (recimo lik koji Draculu glumi )...hmmm...vidiš, vidiš...baš sam sam dobio neku želju da ga ponovno pogledam hehe...
Pa recimo vampirice - one divovske čeljusti više ispadaju smiješno, nego jezovito. :wink: A glavni glumac koji glumi drakulu, ma uvijek se upišam od smijeha kada izgovori predstavljam vam Van helsinga pred vampirima. Taj naglasak, i sama scena. :rotflmao:
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Jul 2007, 19:47

john_constantine wrote:
Dragonrage wrote:
Pa recimo vampirice - one divovske čeljusti više ispadaju smiješno, nego jezovito. :wink: A glavni glumac koji glumi drakulu, ma uvijek se upišam od smijeha kada izgovori predstavljam vam Van helsinga pred vampirima. Taj naglasak, i sama scena. :rotflmao:
Ma mislim da taj film nije niti imao namjeru da bude jezovit već zabavan...i svojevrsni homage filmovima o Frankenstainu, Draculi i Vukodlaku iz 30ih ili 40ih...tak da kao takav funkcionira...samo je mjestimično malo prespor...ritam ga jebe neko najviše...uz naravno priču...

Post Reply