Kako je započela vaša ljubav prema filmovima?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
john_constantine

Kako je započela vaša ljubav prema filmovima?

Post by john_constantine » 05 Nov 2006, 14:43

Je, sjećam se kako sam kao klinac izrezivao one slike iz filmove, glumce, scene, zvijezde i sve to. A uz onaj Globus, kada su imali kratke recenzije za slikom na desnoj stranici, onda sam to izrezivao i skupljao recenzije koje su zadržavale tekst koji te primami na film, kratki sadržaj filma i razlog zbog kojega ga treba pogledati. Ne znam koliko ih imam, ali dosta, i svaku napisanu recenziju sam zapamtio. Naslov filma, na engleskom, naš prijevod, glumce, radnje.... I onda je tada počela ljubav prema filmovima, pa ovi vhs filmovi koje sam počeo skupljati, swarci, stallone, bruce willis, harrison ford, videoteka, pisanje romana i priča (misliti ćete da to nema veze, ali tada su mi priče imale onaj filmski štih...), pa onda ti divix filmovi i eto....

A vi?
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 05 Nov 2006, 15:16

Ja znam da sam jos od malena kad sam tek krenuo u osnovnu skolu gledao masovno filmove... ono znao sam tjedno posuditi do 7 filmova i to uglavnom horrore... uvjek su me pivlacili horrori to mi je bilo nesto kao zabranjeno ono stuff for older people.. znam da sam se najvise prepao renimatora dok sam ga gledao kao mali ... nista nisam kuzio ali me bilo tako strah one glave koje prica ishh .... :D , i jos sam se bojao evil deada ( ne bi vjerovali ali bilo ih je u mojoj videoteci ), e da jos sam se zasrao The Howlinga ko picica :) , joj kada se sam osjetim ono gledam film nista ne kuzim a tamo neki vukodlak a ovima ispadne metak hehe
filmovi koji su me najvise ocarali kao klinca su bili oni cupavci .. ona mala furby stvorenja koja te pojedu i ispucavaju neke strelice hehe ,
film koji sam definitivno pogledao najvise od svih su bili Killer Klowns From Outer Space to mi je bio favorit :D , to sam posudio xxx puta hehe
onda me negdje u 4 razredu osnovne pustilo te me opet pocelo u gimn te ta faza traje do sada kada studiram :D :twisted: :twisted:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

A$H

Post by A$H » 05 Nov 2006, 15:57

Ahh u osnovnjaku kao i kod večine,sa ~10 filmova tjedno iz videoteke,bilo je dosta tjedana kad sam išao 5-6 puta u kino preko tjedna..Nakon što sam pogledao Evil Dead 2 je počelo moja "karijera" sakupljanje filmova...i još traje..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 05 Nov 2006, 16:17

Moj cale je voleo westerne i ratne, i ucinio je sve da mi presadi tu ljubav. Da me cale nije terao da gledam Johna Waynea i tome sl., verovatno sada ne bih bio na ovom forumu.

Sto se horrora tice, navukao sam se preko Twilight Zonea. RTS u ono vreme nije pustao nista od horrora, sem te serije, ali su krajem 80tih konacno popustili i poceli pustati nesto svakog petka. Secam se jako dobro da je prvi horror koji sam video na TVu bio Altered States od Kena Russella - kasnije sam tokom jednog letnjeg raspusta gledao The Thing na moru, i eto, idemo odatle.

maddjuro

Post by maddjuro » 05 Nov 2006, 17:29

BILO MI JE DOSTA AMERIČKE PROPAGANDE U FILMOVIMA, pa sam prešo na onaj žarn di te propagande praktički da i nema
I may be an idiot, but i am no fool.

Donnie Darko

Post by Donnie Darko » 05 Nov 2006, 17:58

mda kad si bio mali šonjo (4-5 god.) volio sam se bojat....i to je sve počelo x-filesima.J a i baka(baka rules) smo to gledali ona je voljela krimi dio a ja horror dio....da.....i onda kad sam posto malo veći šonjo usudio sam se i sam gedat.....i do danas kad sam relativno velki šonjo gledam horrore.....

FilmTV

Post by FilmTV » 05 Nov 2006, 17:59

Kako mi je stari bio snimatelj, još davne 1985-te je u kuću stigao prvi video rekorder. Snimao sam dok je kamera praktički bila veća od mene, ljubav na prvi pogled :D

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 05 Nov 2006, 18:15

Pogledao sam Gremline kad sam imao 5 godina i imao sam noćne more mjesec dana. Nakon toga sam vidio Deep star six i zaključio sam da mrzim horror. Onda sam, dosta kasnije, pogledao Hellraiser i sve se promijenilo.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

maddjuro

Post by maddjuro » 05 Nov 2006, 18:17

Zombiemachine wrote:Pogledao sam Gremline kad sam imao 5 godina i imao sam noćne more mjesec dana. Nakon toga sam vidio Deep star six i zaključio sam da mrzim horror. Onda sam, dosta kasnije, pogledao Hellraiser i sve se promijenilo.
ja sam imo slično iskustvo s startrekovima, prvo su mi bili jadni, al kad sam pogledo par epizoda niasm mirovao dok ih nisam nabavio, i pogledao sve.
I may be an idiot, but i am no fool.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 06 Nov 2006, 11:55

Bio sam mali, šta sam imao...nekih 5-6 godina. Bratić nabavio video i ja došao k njemu a on mi pustio, sječam se još i dan danas "Kickboxera" sa Van Dammeom, te nakon toga "Bloodsport". Ja osto paf!!! I ona je počelo, svki put kad bih došao k njemu, pogledali bi po 2-3 filma, i to večinom borilački...ono, Van Damme, Bruce Lee, Chuck Norris, Jackie Chan, pa neki kineski i šta ja znam, uglavnom navukao sam se na taj žanr. Zatim je usljedio Arni, Stallone, Willis, Clin Eastwood...pa neki B naslovi kao npr. "Lunarni policajca" i sl....uglavnom sve i svašta. U međuvremenu je i moj frend iz razreda nabavio video...ja ga još uvijek nisam imao, te smo ubrzo nas dvojca svaki vikend odlazili u videteku i podizali po 5-6 filmova, te se je to gledalo kod njega cijeli vikend. Uz to, moj stari je isto obožavao wesetrne i Clinta, pa sam se i na to ubrzo navukao....uživao sam u tim filmovima. Sječam se kad sam prvi puta gledao "High Noon"....čovječe, kako sam ostao zatečen i oduševljen.
Sječam se isto kako sam popizdio kad nam nije radila VHS-ica "Jurskog parka" koji je tada bio ogroman hit, a frend ga je več bio pogledao i napričao mi sve naj o njemu, pa sam ja bio totalno nabrijan.
Horrore baš i nisam volio...zapravo, ne da ih nisam volio, volio sam ih gledat, zanimali su me, ali sam se užasno bojao...nisam mogao spavati nakon toga, a kako sa još k tome na putu od frenda do kuće morao prolaziti pored šume, i to dobrih 1 km., nigdje nikakve kuće u blizini...nije mi bilo baš sve jedno. Sječam se jedne anegdote koja me danas uvijek nasmije, ali ono totalno...naime gledali smo ja i frend, naravno, kod njega "Total Recall" od Arnija. Naravno, to nije horror, ali je imao kojekavih čudnih likova unutra...i gledamo tako mi, ono, sve je ok, no kad se je pojavio onaj mali onom tipu iz trbuha, ja sam skočio, pogledao na sat, skužio da film neče završiti prije mraka, te doslovno pobjegao kući uz neku glupu izliku da mi je mama rekla da moram doći u toliko i toliko sati doma hahaha :oops: :lol:
Nakon što sam krenuo u srednju, skužio sam da postoji u videotekama mogućnost trajne posudbe, odnosno da si mogu kupiti filmove. I tako mi je na pamet pala ideja da si pokupujem sve fimove od Van Dammea, kojeg sam tada, ali i danas obožavao kaj se akc. junaka tiče. Kad sam skupio od njega sve što se skupit dalo, krenuo sam na Arnija, pa na Stallonea...onda mi je sinulo...pa zašto kupovati samo filmove meni dragih glumaca, zašto ne bih kupovao sve filmove koji su mi dobri...i tako je počelo gomilanje moje osobne kolekcije koja do danas sadrži oko 1160 naslova...sve originali, što VHS, što DVD. Ooo kako je bio gušt pronači neki stari film koji je nemoguće nabaviti...
S vremenom je moja ljubav rasla sve više i to do te mjere da sam odlučio da ću se i sam baviti filmom...prvo sam završio scenografiju u Primjenjenoj, a zatim sam upisao Animirani film na Likovnoj akademiji. Neko vrijeme sam si razmišlajo da sam fulao fax, te da bi bilo bolje da sam išao na Režiju na ADU, no s vremenom sa shvati da nisam nimalo pogriješio...dapače. Na ALU sam načio i kako se radi animirani film, ono...od početka, ideje, preko skica pa do scenarioj i režije, ali i kako se radi igrani film...kadrovi, kamera, montaža, povijest filma, režija, speijalni efekti, te sam u prednosti ipred redatelja sa ADU...
Kao što več neki i znaju, jedan dio tog znanja sam pokušao primjeniti u praksi, snimivši svoj film..."Dragonrage", kojima sam unatoč mnoštvu grešaka bio iznimno zadovoljan. I ne samo ja, več i ekipa koja ga je pogledala. Sad trenutačno pripremam dav nova dugometražna projekta, i nadam se da ću ih uspijeti finalizirati.

Eto, tako je to počelo kod mene, a gdje će završiti....tko zna :)

Wendigo

Post by Wendigo » 20 Dec 2006, 13:56

bio sam klinjo od kojih 7-8 godina. došao prvi video player doma, i trk u videoteku. mislim da je jedan od prvih posuđenih filmova bio Conan the Barbarian. 8)
Sestra je volila tu i tamo pogledati horrore pa sam ubrzo pogledao i Dawn of the Dead, Hellraiser 1 i 2, Critterse i the Thing i to je bilo više nego dovoljno da se navučem :D . Uglavnom, iz videoteke bi izlazio sa horrorima, SF-om i raznim fantasy/adventure kazetama, a ti žanrovi su mi dan danas :finga: :prayer: . horror / fiction 4 life! :mrgreen:

metallicat

Post by metallicat » 23 Aug 2007, 18:52

vrlo kratko :D mama me navukla :lol: i sad žali :rotflmao:
Image

elrania

Post by elrania » 23 Aug 2007, 19:06

ko mala sam jako cesto provodila vrijeme sama doma, jer je mama radila po cijele dane. imah tada kojih 6-7 god i jako dobar tv s kojim se sprijateljih. onda sam nedugo nakon toga trazila video za rodendan, dobila clanstvo u videoteci, jako cesto se druzila s braticem koji je nabavljao dosta filmova itd itd
sve je poceo s crticima, pa akcijskim filmovima i nedugo nakon toga, bijah dijete koje je s veseljem ocekivao sljedeci horror na tvu
sad me cak i hvata nostalgija za svim tim nocima kad sam s mackom sama bila doma i sjedila pred ekranom, a skola ujutro
aaah...
onda je bila neka faza stagnacije, no jako se brzo vratih starim navikama
i onda se dokopah dsla cim su ga uveli u hrvatsku
sad cekam da se dograbim neke fine zarade i da lagano krenem u kolekcionarske vode, jer patim na lijepe covere i original izdanja
moji doma nisu nikada bili nesto previse zaineresirani za filmove i nitko nije utjecao na mene sto se tih movie ineresa tice... sjecam se jos dobro kad sam ko mala gledala a nightmare on elm street: the dream child i mama mi je iskljucila tv jer takve stvari nisu za cure :twisted:
odrasla sam na friday the 13th, freddyu, tales from the crypt, crittersima, bila veliki fan zombija, te sam postala ovo sto jesam i jako mi je lijepo :mrgreen:

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Aug 2007, 19:09

i zato imaš tolikih bračnih ponuda od nas :wink:
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 23 Aug 2007, 19:10

john_constantine wrote:i zato imaš tolikih bračnih ponuda od nas :wink:
i sve vas jako jako volim :mrgreen:

Post Reply