Ženski kutak

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
John_Ryder

Re: Ženski kutak

Post by John_Ryder » 17 Sep 2010, 15:55

:pointlaugh: :prayer:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Sep 2010, 03:28

Kad smo već kod depilacije. Mislite da Rambo ne bi propjevao kad bi ga umjesto da ga muče rezanjem nožem po prsima, da mu čupaju dlake sa jaja jednu po jednu pincetom?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Sep 2010, 04:22

Andrej wrote:"Makar sam sam sa svakom devojkom odmah iskren, pa joj u startu kažem da ne podnosim dlake dole(bolje rečeno - jezivo mi se gade), pa ako voli nek izvoli :partyman:

Onda ti je ovo horor nad hororima :D
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Scarface

Post by Scarface » 18 Sep 2010, 04:42

Zna san šta me čeka i opet san iša vidit šta je. Užas! Zgadija mi se život!
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Sep 2010, 04:46

Sjetih se Mrak filma... :zubifale:

- Charles Bukowski -

Andrej

Post by Andrej » 18 Sep 2010, 04:47

dr_gonzo wrote:
Andrej wrote:"Makar sam sam sa svakom devojkom odmah iskren, pa joj u startu kažem da ne podnosim dlake dole(bolje rečeno - jezivo mi se gade), pa ako voli nek izvoli :partyman:
Onda ti je ovo horor nad hororima :D
SpoilerShow
Image
:lol: :lol: :lol:
Upravo si mi ubio libido za narednih nedelju dana...
Nemoj Gonzo više molim te. Evo, imam neke pare kod sebe, nešto zlata i dve kartice..... :jawbreaker:
We're all mad here...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Sep 2010, 05:07

Jel koja od cura zna napraviti kakav kolač?

Ja danas idem do frendice na voćnu tortu...pa me zanima kakve vi curke specijalitete imate u svojim rukavima...il vam je lakše kupit u slastičarnici?

- Charles Bukowski -

callac

Re:

Post by callac » 18 Sep 2010, 11:09

dr_gonzo wrote:Jel koja od cura zna napraviti kakav kolač?

Ja danas idem do frendice na voćnu tortu...pa me zanima kakve vi curke specijalitete imate u svojim rukavima...il vam je lakše kupit u slastičarnici?
Ne kupujem kolače, prvi razlog je što ih baš ne volim (iako obožavam slatko), a drugi jer mi je najmanji problem napraviti kolač, naučila sam to još dok sam bila klinka. Moja mama za svaki blagdan pravi po petnaest vrsta pa sam joj uvijek pomagala.
Pogotovo ne volim voćnu tortu, izuzetak je švarcvaldica i svaki drugi kolač koji u sebi sadrži višnje...
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 18 Sep 2010, 11:19

višnjee!! njam :D

ne radim kolače, znala sam tu i tamo pomagati, al nikad toliko da bi neš ostalo.
aaali, imam u planu uhvatiti se žešćeg posla jednog dana kad nabavim peć, aparaturu i novac :lol: , jer su mi kolači i torte nešto super primamljivo, iako ja pak nisam fan slatkog. :D

callac

Post by callac » 18 Sep 2010, 11:26

elrania wrote:višnjee!! njam :D

ne radim kolače, znala sam tu i tamo pomagati, al nikad toliko da bi neš ostalo.
aaali, imam u planu uhvatiti se žešćeg posla jednog dana kad nabavim peć, aparaturu i novac :lol: , jer su mi kolači i torte nešto super primamljivo, iako ja pak nisam fan slatkog. :D
imam ti ja recept za švarcvald tortu koja ne zahtjeva pećnicu, ide kupovni tamni biskvit, treba ti samo mikser i šporet da skuhaš fil sa višnjama.. i to mi je uz mamine švarcvald kocke najfiniji kolač/torta ever!!!!
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 18 Sep 2010, 11:37

budeš mi dala pa ću to onda jednom doma u ka probati.
u zgu da idem radit nitko neće jest, jer svi okreću nosove na te višnje. :P

callac

Post by callac » 18 Sep 2010, 11:46

SpoilerShow
Sastojci:
gotova tamna biskvitna podloga
2 žlice Gussnela
3 žlice šećera
5 dl soka od višanja
1 staklenka ocijeđenih višanja
1 žlica rakije od višanja–višnjevače
sok od 1 limuna
cimet
5 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
2 kremfixa

Priprema.

1. Ocijedite višnje iz kompota, a soku od višanja dodajte toliko vode koliko je potrebno da dobijete 5 dl soka, i od toga odvojite 0,25 dl za vlaženje torte.
2. Malo tekućine ostavite i za razmućivanje Gussnela i šećera, a ostalo stavite kuhati s malo cimeta.
3. Kad prokuha dodajte Gussnel i šećer i kuhajte 5 minuta. Potom dodajte ocijeđene višnje i ostavite da i one prokuhaju, oprezno miješajući da se ne raspadnu.
4. Dodajte sok od limuna i višnjevaču, pa ostavite da se hladi povremeno miješajući.
5. Slatko vrhnje istucite s vanilin šećerom i kremfixom. Biskvitnu podlogu položite na tanjur za tortu i oko nje namjestite obruč kalupa za torte pa ju poprskajte pripremljenim sokom.
6. Tučeno slatko vrhnje stavite u vrećicu za štrcanje s tuljkom okrugla otvora. Iscrtajte tri kruga od tučenoga slatkog vrhnja, od kojih jedan uz sam rub obruča oblika za tortu, a prostor između krugova popunite nadjevom od višanja.
7. Prekrijte srednjim slojem biskvitne podloge, lagano pritisnite i poprskajte sokom
8. Iscrtajte ponovno tri kruga od tučenoga slatkog vrhnja i prostor između popunite nadjevom od višanja.
9. Prekrijte trećom biskvitnom podlogom i poprskajte sokom.

Posluživanje:

Tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem pripremljenim s kremfixom. Gornju površinu torte ukrasite kandiranim višnjama i struganom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Image

Uploaded with ImageShack.us
:D
If one of them is dead.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Sep 2010, 12:14

callac wrote:
dr_gonzo wrote:Jel koja od cura zna napraviti kakav kolač?

Ne kupujem kolače, prvi razlog je što ih baš ne volim (iako obožavam slatko), a drugi jer mi je najmanji problem napraviti kolač, naučila sam to još dok sam bila klinka. Moja mama za svaki blagdan pravi po petnaest vrsta pa sam joj uvijek pomagala.
Pogotovo ne volim voćnu tortu, izuzetak je švarcvaldica i svaki drugi kolač koji u sebi sadrži višnje...

Tvoja i moja mama bi se odlično slagale. Moja uvijek pravi neki kolač (evo upravo počela raditi pitu od jabuka), a kad je blagdan ima ih ko pljeve (barem 5-6 vrsta ako ne i više kad je Božić ili slično)..

- Charles Bukowski -

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 18 Sep 2010, 12:53

I moja baba spada u tu bagru.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Asfodel

Post by Asfodel » 18 Sep 2010, 13:11

Kako sam već napomenula, kolači i torte su mi omiljena hrana :tonqe: :tonqe: :partyman: bog ih blagoslovio :prayer: :partyman:

Cijeli život sam pravila s mamom svašta na tu temu, no to je potpuno nebitno.. uz recept svaki tupson može napraviti kolač i to nije nikakva atomska fizika. Eventualno trebaš asistenta ako je nešto komplicirano i dugotrajno u pitanju.
Ono što samostalno češće radim su razne pite (na savijanje), jer su lakše za napraviti, proces kratko traje i tih sastojaka uvijek ima doma. :tonqe:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply