Machete (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Bub

Re: Machete (2010)

Post by Bub » 13 Sep 2010, 20:30

john_constantine wrote:
HorrorHR wrote:
filmophil wrote:uff šta fali death proofu? meni taj tarantinov dio ima više duha starih explotation filmova nego planet terror
pa ono, ako pod duhom starih eksploatacijskih filmova misliš na 80 minuta ultra dosadne priče i 5 minuta spektakularno dobre makljaze onda ok 8)
usro sam se od dosade... onu auto scenu sam pogledao 20 puta sa guštom, ali sve drugo ... baš mogu reći da mrzim taj film :lol:
Slažem se. Ma film po meni spašava Kurt Russel, ali dobar mi je drugi dio filma s kaskaderkama. A ionako, Tarantinove filmove jedanput pogledam i većinom samo ponovim akcijske scene, ali cijeli film rijetko...
Ne znam...meni ti dijalozi baš pašu npr. gadovi ili psi, pa i death proof. Toliko su mi dobri da prolete, a u većini filmova budu dosadni i nebulozni da bi najrađe ugasio film. Da i four room zadnji segment.

remike2

Post by remike2 » 14 Sep 2010, 10:20

john_constantine wrote:
HorrorHR wrote:
filmophil wrote:uff šta fali death proofu? meni taj tarantinov dio ima više duha starih explotation filmova nego planet terror
pa ono, ako pod duhom starih eksploatacijskih filmova misliš na 80 minuta ultra dosadne priče i 5 minuta spektakularno dobre makljaze onda ok 8)
usro sam se od dosade... onu auto scenu sam pogledao 20 puta sa guštom, ali sve drugo ... baš mogu reći da mrzim taj film :lol:
Slažem se. Ma film po meni spašava Kurt Russel, ali dobar mi je drugi dio filma s kaskaderkama. A ionako, Tarantinove filmove jedanput pogledam i većinom samo ponovim akcijske scene, ali cijeli film rijetko...
Potpis!
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Sep 2010, 17:07

Za Machete ne mogu reći da me razočarao toliko kao GI Joe: rise of cobra, ali nije niti toliko odličan kako sam mislio da će biti. Njegove poznate fore koje je već koristio iz Desperados. Ok, zaboravio sam da se Steven Seagal udebljao, ali ovo... :zubifale: Već se zna da nema ono glumačke "karizme", ali ovdje je baš djelovao kao da protiv volje glumi u filmu. A i nije mi se baš dopala završnica s njim. Dobar dijalog, ali očekivao sam trash spektakl od završne borbe. A Tom Savini se nikako ne uklapa u taj film, djeluje previše komičan lik. Uloga policajca mu je odlično pasala u planet terror, tako da cijenim njegovu ulogu u tom navedenom filmu, ali ovdje... mah. Ali kao akcijski film, i više nego dobar s dosta nasilja, akcijskih scena, crnog humora, zabavnih dijaloga i par scena za pamćenje. No, biti ću zloban i reći da fake trailer pruža veću dozu zabavu nego cjelovečerni film... :kokicarenje: Da se manje bavio kritikom ilegalaca i posvetio više akciji, sigurno bi bio više bolji.
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 14 Sep 2010, 20:11

znao sam da će netko od najvećih pobornika Expandeblesa biti razočaran, ne pitajte zašto :D

Ašow

Post by Ašow » 14 Sep 2010, 22:14

john_constantine wrote: Da se manje bavio kritikom ilegalaca i posvetio više akciji, sigurno bi bio više bolji.
Definitivno.
--------
Last.fm

Scarface

Post by Scarface » 16 Sep 2010, 01:06

Blago razočaranje, i definitivno ne ispunjava dojam koji je fake trailer ostavija. Sve scene iz trailera djeluju nasilu ubačene, samo da budu tu, sama priča samu sebe na kraju ujeda za rep jer se vrlo lako izgubi i zamasti pustim preseravanjem. Ne, ovo nije dobro koliko i Planet terror, zapravo, ni blizu. Moj dojam, naravno, ali ka neko ko zbilja cijeni trash, kul linere i Treja, mislin da ipak nosi određenu težinu. De Niro je zbilja smiješan u filmu, bolje reć jadan, zbilja ne kužin šta mu je ovo tribalo. Savini upadne eksplozivno i ode ka pičkica- loše. Fahey je kolko tolko stabilan do samog kraja, kad je opet bezveze sređen. Lohan je tu izgleda samo zbog scene golotinje jer joj je lik u filmu ubi Bože, nema veze s mozgom. Alba je ajde jedina solidna, mada ima svojih boljki. Cheech Marin je kul, i sviđa mi se šta su učinili s njegovim likom. Trejo je pak lošiji nego inače. Više mu pašu uloge side razbijača nego nositelja filma.

Ma, da ne duljin, ipak jest to na kraju solidan grindhouse film, međutim, ovoliko razočaranje je tu samo zbog svijesti da je moga ispast puno, puno, puuuuno bolji. I taj neispunjeni potencijal je ono šta me žalosti.

Ocjena: 6/10
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2010, 05:59

Slažem se s napisanim. Baš sam i ja stekao takav dojam na kraju...
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 16 Sep 2010, 16:55

A kme... Valjda će meni biti mrvicu zabavniji (treba se nacugat tijekom gledanja :lol: )
Očekivala sam cijelo ovo vrijeme nešto u rangu P.Terror, a ne ispod :? ..no, bumo vidli.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

chatterer

Post by chatterer » 16 Sep 2010, 18:38

ghostface skoro sve suprotno od mog dojma, još nisam to doživio na ovom forumu.
Asfodel wrote:A kme... Valjda će meni biti mrvicu zabavniji (treba se nacugat tijekom gledanja :lol: )
Očekivala sam cijelo ovo vrijeme nešto u rangu P.Terror, a ne ispod :? ..no, bumo vidli.
meni jest u rangu Planet Terrora, filmovi koje mogu uvijek pogledati i nanovo se zabaviti svime što sadrži... A dal će ti se svidjeti, to je naravno na tebi, ali zasad tko voli Expandables, nije baš ljubitelj Machete i obratno :lol:

Scarface

Post by Scarface » 16 Sep 2010, 19:04

chatterer wrote:ghostface skoro sve suprotno od mog dojma, još nisam to doživio na ovom forumu.
Shame on me.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2010, 19:09

chatterer wrote:ghostface skoro sve suprotno od mog dojma, još nisam to doživio na ovom forumu.
Asfodel wrote:A kme... Valjda će meni biti mrvicu zabavniji (treba se nacugat tijekom gledanja :lol: )
meni jest u rangu Planet Terrora, filmovi koje mogu uvijek pogledati i nanovo se zabaviti svime što sadrži... A dal će ti se svidjeti, to je naravno na tebi, ali zasad tko voli Expandables, nije baš ljubitelj Machete i obratno :lol:
Ma da, ovisi o tome što očekuješ... U smislu grindhouse filmova, napravio je dobar posao. Hrpa poznatih filmskih glumaca za svaki svojom trash ulogom, naročito Lindsay Lohan kao posveta nekom grindhouse filmu. Hrpa brutalnog nasilja što je inače zaštitni znak takvih filmova, i to još odličnog. Od uvodne scene do zabijanja vadičepa (mislim da je bio vadičep, ne znam) u oko ili scena s štiklama. Baš to, nasilje je i više nego zabavno za gledanje, samo je problem što smo skoro sve vidjeli u fake/red band traileru. Jedini je problem što kada počne s politikom, onda mu to uguši film kao u "Once Upon a Time in Mexico" - ima nekoliko trash akcijskih scena kao slijepi revolveraš. Ono, očekujete odličan revolveraški obračun, a na kraju dobijete nešto drukčije nego ste očekivali + prekomplicirana radnja koja na kraju gubi smisao.

Robert Rodriguez, kao i slučaju Quentina Tarantina, nisu akcijski režiseri. Obadvojica znaju napraviti akcijske scene za pamćenje i karizmatične likove, ali njihovi filmovi su opet specifični, mješavina svega i svačega, zbog čega je normalno da povremene situacije razočaraju gledatelje jer su očekivali nešto drugo. A na kraju ispadne crnohumorna/trash scena kao završnica s Stevenom Seagalom. Sam film je baš mješavina akcije, nasilja, zabave, golotinje, štemera, zgodnih cura, različitih oružja, otkidanja glave, poveza preko oka, trash likova i što sve. Ali akcijski film kao expendables? Nikako...

Ma pogledati će se još par puta kada izađe kvalitetno izdanje, onda će ostaviti bolji dojam kao crnohumorni akcijski triler s hrpom suludih scena i presmiješnih scena smrti koje nikako ne očekujete. Normalno, nakon onakvog fake trailera sam očekivao ono akcijski film kakav je bio prikazan u fake traileru, pa dobio nešto drugačije nego sam očekivao...
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 16 Sep 2010, 22:18

vidim da se spominje te trailere, srećom ja ih baš i ne gledam, tu i tamo ako mi puhne pa ajd da pogledam.
Od Machete kao i od Expandablesa sam očekivao slično, vrhunsku zabavu sa jakom postavom i filmovi koji bi mi kandidirali za najbolje ove godine. Recimo nisam očekivao "isti" film nakon što sam vidio podatke o glumcima i redateljima jer trailere i druge slične stvari nisam pratio. Na Machete sam gledao kao konkurenciju Planetu, dok Expandables sam mislio da će biti duži i u štihu recimo Commandosa... To sve je i ispalo tako ali problem što mi se Machete svidio kao i Planet, a Expandables mi je nekako brzo prošao a da se nisam zabavio, naravno ima scena koje su mi dobre ali okvirno je ostao nekakav slabiji dojam. Gledat ću ga sigurno bar još jednom pa se možda u meni nešto i promijeni pa zavolim Expandables kao i neke druge filmove koji mi nisu "sjeli" iz prvog gledanja. Živi bili pa vidjeli

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2010, 22:24

e istini za volju, ja ne vidim nikakvu usporedbu s Expendables i Machete... :mrgreen: Osim što oba dva imaju kolekciju poznatih i danas zaboravljenih glumaca 80 - tih. :kokicarenje: I jedno i drugo su potpuno različita ostvarenja. Expendables je sirovi akcijski film s poznatim stereotipima i hommage akcijskim filmovima 80 - tih dok je Machete crnohumorni akcijski triler u grindhouse stilu. :kokicarenje:
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 16 Sep 2010, 22:33

pa ne uspoređujem ih :D
jedino ih spominjem jer su 2010. g. i što oba sadrže žanr Action jel :lol:. Potpuno različito bi mi bilo da sam neku dramu uvukao u ovo sve, a ovdje sam isto očekivao - vrhunsku zabavu kao što rekoh :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2010, 22:35

chatterer wrote:pa ne uspoređujem ih :D
jedino ih spominjem jer su 2010. g. i što oba sadrže žanr Action jel :lol:. Potpuno različito bi mi bilo da sam neku dramu uvukao u ovo sve, a ovdje sam isto očekivao - vrhunsku zabavu kao što rekoh :wink:
a, kužim. :kokicarenje: Ma nije da se nisam zabavio, ali samo sam očekivao ono drugačiji film nego je ispao. Ma držim se ja i dalje planet terrora. :mrgreen:
Michel puši karu.

Post Reply