Kurôzu zero aka Crows: Episode 0 (2007)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
filmofil

Re: Kurôzu zero aka Crows: Episode 0 (2007)

Post by filmofil » 27 Aug 2010, 00:51

hvala za pojašnjenje, jedva čekam da mangu malo bolje prostudiram...još hvatam ko je ko

i vidim da je najavljen crows zero 3 :? o čemu će to biti? osim ako miike totalno odbaci mangu ili napravi film o likovima poslije suzurana
This is the Zodiac speaking.

Scarface

Post by Scarface » 27 Aug 2010, 01:30

filmophil wrote:hvala za pojašnjenje, jedva čekam da mangu malo bolje prostudiram...još hvatam ko je ko

i vidim da je najavljen crows zero 3 :? o čemu će to biti? osim ako miike totalno odbaci mangu ili napravi film o likovima poslije suzurana

To kao još nije sigurno, ja san ti na američkom forumu scanlation grupe koja objavljuje mangu i tako da san s vrimenom naučija sve o Crowsu i van same mange, cili taj univerzum je i kompleksniji nego šta misliš, al povatat ćeš s vrimenom, ne brini.

Ako i bude treći film, MORAT će zać u mangu, Miike je filmove radija ka prequel jer kako je sam reka nije tija riskirat da dobije previše whinenja od fanova (u Japanu ti je Worst ka sequel Crowsa jako, jako popularan, na Zapadu već manje), mada je opet uvrstija glavne likove poput Rindamana, Bandoa i tog tria. Međutim, kako s krajem dvojke Genji i Tamao maturiraju, oni se eventualno mogu u trici pojavit ka cameo ili poput Kena (da budu yakuze il nešto sasvim malograđansko), i Bouya stupa na scenu odma iza litnjih praznika, tako da nema izbora nego da u trici bude on glavni lik. Sad, da li će Miike i tu unijet izmjene i da li će neprijatelj bit 3. generacija TFOA s Hideomijem na čelu i Bandoem ka odmetnikom, ili će se odma prijeć na arc s Housenom i Tatsuyom, ostaje pitanje. Ja bi volija da budu obje stvari, jer se stisne to bez problema u jedan film- i dakako, obavezan obračun s Rindamanom koji ovi puta ide do kraja (ionako se za Genjija uvik znalo da će izgubit, jer ti je činjenica Crowsverse-a da je Rinda najjači i da ga niko nikad nije i neće pobijedit, pa ni Bouya- prvi put su ostali izjednačeno al u drugoj borbi nažalost Bouya gubi).

Bilo bi lipo kad bi se i Worst ekranizira- i samo čekaj da dođeš do te mange, e tu ti je tek gomila likova od kojih ja ni dandanas ne znan sve jer ih je stvarno previše, a pola ih je nepotrebno i ne upamtiš ih zbog nedostatka karizme. Da ne govorin kako likovi često minjaju frizure i styling pa izgledaju doslovno ka druga osoba.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Andrej

Post by Andrej » 28 Aug 2010, 22:21

Mislim da je red da ponovo odgledam prvi deo, pre nego što se upustim u nastavak. Previše bogato likovima, ali jako zanimljivo.
We're all mad here...

filmofil

Post by filmofil » 31 Aug 2010, 01:44

ghost, daj pojasni par stvar u vezi mange i filma...kako to da su ona trojka u filmu (mako, pon, hiromi) prikazani kao novopridošlice? ak se dobro sjećam na početku crows filma chuta objašnjava genjiju da se pojavila nova trojka koja želi zauzeti suzuran...u mangi je hiromi 3. godina, a maki i pon 1. godina...e sad, pretpostavljam da je početak mange i početak školske godine tako da po tome maki i pon ne bi nikako smjeli biti u filmu

i još jedna stvar, šta je to armoured front? kolko sam shvatio bandao je bio tamo tijekom suspenzije, u mangi to nije uopće objašnjeno

Scarface

Post by Scarface » 31 Aug 2010, 02:36

Krivi su ti podaci- Hiromi NIJE 3. godina, već druga, ka i Mako i Pon, samo te možda zbunila činjenica da je on drugi razred (ono, nije A nego B odjel), i mislin da to odgovara tvoje pitanje samo po sebi. Armoured Front, tj The Front Of Armament je itekako objašnjen u mangi, i to puno bolje nego u filmu, a činjenicu da to ne znaš mogu samo potkrijepit zaključivanjem da nisi baš puno mange ni pročita, jer oni jako brzo postaju glavni neprijatelji i spominju se 4 leadera, Bandova uloga u svemu tome itd. Bando je učenik Suzurana, ali i član te motorističke bande, dok je bija suspendiran u Suzuranu, bija je samo član te bande, ali te dvi stvari su dotad uvik išle paralelno. Kasnije se vratija u školu (početak mange), ali su ga tijekom suspenzije izbacili iz TFOA-a i tu se zahuktava story arc u kojem negativce čini sam TFOA (3. generacija) pod vodstvom malog plavog ljigavca Hideomija s yakuza vezama.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 31 Aug 2010, 14:00

hvala puno :wink:

da, tek sam završio vol.1 i pola vol.2 zato što sam vol.1 čitao 3 puta :D

filmofil

Post by filmofil » 07 Sep 2010, 02:20

http://www.youtube.com/watch?v=aVoAK11czn4

likovi iz crows zero, the do nots in cinemas :lol: :lol: :lol: ovo je režirao shun oguri, genji iz filma

Andrej

Post by Andrej » 15 Sep 2010, 06:43

Konačno sam odgledao Crows Zero 2 i toliko sam pun utisaka da ne verujem da ću uspeti povezati dve prosto-proširene rečenice.
Još uvek ne mogu da oslobodim glavu od scene u kojoj se Genji sa blagim osmehom onog koji zna šta mu sledi - sam zatrčava u gomilu.
To brateeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!....Kad ti se smrt osmehne, jebi joj kevu i osmehni se i ti njoj!!!!! Izvinjavam se, skrenuo sam s teme - žuti karton.
Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što su nove generacije dobile svoj "The Warriors (1979)", samo duplo bolji, tri puta maštovitiji i uz svo poštovanje prema Old School-erima - pet puta boljom poentom.
Ovo nije nasilje radi nasilja, ovde nema udaranja dok si na zemlji, ovde nema slave u pobedi po svaku cenu. Tvoja pesnica, moja glava, udri mamu ti jebem, pa šta pre pukne.
Ovo je klasični street-rage, fuck you - give me back my freedom and pride - film, urbani muzički spot od dva sata sa istaknutim srednjim prstom prema onima koji pljuju posledicu a ne uzrok.
So fuck you motherfuckers, this is a fucking masterpiece movie, and if you don't believe that, just take a god look around.
Jedna jebeno debela 10-ka
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! :rock: :rock: :rock:

Sad ću sa zadovoljstvom da pojedem mangu. Makise Takashi rules!!!
Čovek je moj idol. Mislim....vidi koliko su ga tukli,
SpoilerShow
Image
a on se i dalje zatrčava ko nosorog...(brate, svrbeli su me ožiljci svaki put kad bi ga udarili) :lol:
SpoilerShow
PS:Ghost, stvarno hvala druže na preporuci, bez zajebavanja, ovo nije onaj film - "super je - preporučio mi ortak", ovo je stvarno jebano dobro, za pamćenje, a nema šanse da bi naleteo na njega preko nekog drugog.
Al sam se raspisao, jebo sam mu kevu....ma jebe mi se 10!!!!
We're all mad here...

filmofil

Post by filmofil » 15 Sep 2010, 14:08

slažem se sa svakom riječi :partyman:

i stoji ova usporedba - the warriors nove generacije

Scarface

Post by Scarface » 15 Sep 2010, 17:45

Nema ničeg boljeg od ovakvog oduševljenja kod ljudi kojima preporučiš nešto. :supz:

Zato mi je stvarno drago da ste se ti i filmophil hookali na ovaj univerzum. Znan jedino da je još i Ash fan i filmova i mange, al njega baš više i nema.

Ima da sad sameljete mangu, i to ne samo Crows već i Worst koja je čak i bolja jer je epskija, i za po miseca izlazi 100. chapter s prejebenom borbom. Ma, da vas sad ne zbunjujem, samo čitajte, i nema frke. :supz: :supz:

filmofil

Post by filmofil » 21 Oct 2010, 00:31

navodno je crows 3 i službeno u pripremi...vraćaju se serizawa i genji u glavnim ulogama, neće imati veze s mangom...dakle, ništa od bouye :( uglavnom će pratit većinu likova iz prva 2 dijela i osvetu housena

ne držite me za riječ, to je NAVODNO takashi miike napisao na svom blogu

Scarface

Post by Scarface » 21 Oct 2010, 18:40

filmofil wrote:navodno je crows 3 i službeno u pripremi...vraćaju se serizawa i genji u glavnim ulogama, neće imati veze s mangom...dakle, ništa od bouye :( uglavnom će pratit većinu likova iz prva 2 dijela i osvetu housena

ne držite me za riječ, to je NAVODNO takashi miike napisao na svom blogu

Ništa to. Ako se radi o onome šta san i ja naša (neki lik je to napisa na svom blogu jer je na Miikeovom to bilo samo na ograničeno vrime) onda je to debeli fake. I to s rupama u priči. 7 Bitou brothersa. :prayer: :prayer:

Decadentor

Post by Decadentor » 15 Dec 2010, 11:43

Upravo pogledah ovo savrsentvo od filma :prayer: :prayer: prekrasna prica, radnja, soundtrack ma sve :D :supz: samo sto sam malo zbunjen likovima ali to se ispravi ponavljanjima :D

10/10
Image

filmofil

Post by filmofil » 15 Dec 2010, 15:08

fuck yeah! priča prepuna emocija, a tako jednostavna! taj univerzum crowsa je sigurno meni u top 5 najboljih ikada

Decadentor

Post by Decadentor » 15 Dec 2010, 15:12

filmofil wrote:fuck yeah! priča prepuna emocija, a tako jednostavna! taj univerzum crowsa je sigurno meni u top 5 najboljih ikada
sad se prisilno suzdrzavam od nastavka, ne zelim se predozirat, ma vraga i tako nemam pametnijeg posla :D
Image

Post Reply