Iako sam već sve napisao u topicu "koji ste zadnji non-horror gledali...da se ponovim i ovdje hehehe
Grindhouse: Death Proof 4,5/5 - Iako se nekako više veselim segmentu "Planet teror" moram priznati da me je i "Death Proof" oduševio. Doduše neke mi stvari nisu baš sjele, barem ne odmah nakon gledanja, a tu prvenstveno mislim na preobrat i kraj, koji me blago rečeno šokirao, ali ne u onom dobrom kontekstu. Iako, danas kad se prisjetim toga kraja, i odvrtim si sve ponovno u glavi, ispada da je kraj zapravo bio poprilično smiješan, i uopće neloš. Uglavnom...dugački, urnebesni i otkačeni dijalozi su opet tu, soundtrack je fenomenalan, u rangu sa sountrackom iz "Reservoir Dogsa" i "Pulp Fictiona", te bolji od onoga iz "Kill Billa 1 & 2" (Tarantino fakat zna izabrati izvrne stvari za soundtrackove svojih filmova) - već sam ga skinuo i preslušao par puta danas hehehe, Kurt Russel je također fenomenalan, istinski car u ovom filmu kad god se pojavi u kadru. No problem je u tome što on ima daleko manju minutažu od očekivane, te tako negdje od polovice filma pa sve negdje do pred kraj jednostavno nestane, i mi pratimo četiri žene koje stalno nešto melju i bahate se te lagano iritiraju, i zapravo ništa se ne zbiva. Zapravo koliko ja vidim, glavni problem filma je dužina. Predugačak je i nekako mi se čini da bi film bolje funkcionirao u kraćoj verziji, odnosno onako kako je zamišljen, da filma u jednome. Ovako film ima previše praznog hoda, iako daleko do toga da su dijalizi dosadni...ali hoćemo Kurta!!!

Sve u svemu..film je vraški zabavan...odlična posveta 70-im i tim pulp/trash filmovima.
Imam(o) prvog favorita za listu best off 2007 hehehe
Inače ovo su definitivno tri najjače stvari u filmu...poslušajte su
Smith-baby its you
Willy deville- its so easy
April_march-chick habit
A tek ovaj dijalog...
Pam- segment 'Death Proof': Fair enough. So what's your name, icy?
Stuntman Mike: Stuntman Mike.
Pam- segment 'Death Proof': [pause] "Stuntman Mike's" your name?
Stuntman Mike: You can ask anybody.
Pam- segment 'Death Proof': Hey Warren, who is this guy?
Warren: Stuntman Mike.
Pam- segment 'Death Proof': And who the hell is Stuntman Mike?
Warren: He's a stuntman.
Trebate ga čuti i vidjeti da bi ste zali kako urnebesno zvući