The Expendables (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
john_constantine

Re: The Expendables (2010)

Post by john_constantine » 22 Aug 2010, 18:38

Expendables - to je filmčina. Hrpa akcijskih glumaca 80 - tih, ali i kratke pojave isto oduševljavaju. Bruce Willis je baš cool, ali Arnold Schwarzeneger... Samo pet minuta, ali ta njegova karizma, izraz lica, gluma, dijalozi... sve me to podsjetilo na njegove omiljene filmove i kako ga sada najviše cijenim. A tek Slyester Stallone - njegove geste s rukama, poznati izraz lica od rođenja, dijalozi, ta njegova dobrota i karizma... Akcijske scene su fenomalne, ali da, prebrzi kadrovi i krupna kamera. No, zato te bolje nabrijava na film, naročito spektakularna završnica. Naročito završne scene s Painom. Nenadjebivo. A tek scena s avionom. A sada, netko je pričao kako neki imaju male uloge kao Jet Lee. Tu se ne bi složio, s obzirom da je uvijek glumio te male azijate koji većinom šute i mlate, s povremenim duhovitim forama. Jao, želim opet gledati taj film, jedva čekam dvd izdanje. A tek karizmatični Mickey Rourke. He, ima koristi od boksa, droge i plastičnih operacija. Mislio sam staviti 4,5, ali jbt, ona muzika na kraju... Born of Bayou od Credence Clearwater revival... Dajem 5/5
Michel puši karu.

Andrej

Post by Andrej » 22 Aug 2010, 23:50

Pored svih "big bang" sekvenci kojima film obiluje, meni su ipak autohumorne sitnice "To" što čini film motherfucking zabavnim.
Priča Randy "The Natural" Coutura o svom zgužvanom uvetu je "The moment of the day" :lol: :lol: :lol:
Ha ha ha, kakva legenda!
We're all mad here...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Aug 2010, 09:55

Andrej wrote:Pored svih "big bang" sekvenci kojima film obiluje, meni su ipak autohumorne sitnice "To" što čini film motherfucking zabavnim.
Priča Randy "The Natural" Coutura o svom zgužvanom uvetu je "The moment of the day" :lol: :lol: :lol:
Ha ha ha, kakva legenda!
Meni to upravo bio najslabiji dio filma. ONo..WTF on trabunja...kod zanima to!! A nit je bilo zabavano nit je bilo zanimljivo...

On mi je fakat bio naslabiji po svemu...ja bih ga izbacio iz nastavka...

Andrej

Post by Andrej » 23 Aug 2010, 11:12

Dragonrage wrote:
Andrej wrote:Pored svih "big bang" sekvenci kojima film obiluje, meni su ipak autohumorne sitnice "To" što čini film motherfucking zabavnim.
Ha ha ha, kakva legenda!
Meni to upravo bio najslabiji dio filma. ONo..WTF on trabunja...kod zanima to!! A nit je bilo zabavano nit je bilo zanimljivo...

Čovek je najveća živa legenda UFC-a svih vremena i najverovatnije ima više fanova nego većina evropskih država - stanovnika. Nažalost nije glumac već pravi borac, a film ga je na neki način komercijalno zloupotrebio.
Meni je bilo ekstremno smešno jer sam dugo, dugooo pratio UFC. Najverovatnije je zamišljen kao neka vrsta "comedy relief" momenta, po uzoru na stare filmove.
We're all mad here...

Bub

Post by Bub » 23 Aug 2010, 11:48

E dosadni ste više :zubifale: :zubifale: :zubifale: ma dobro to samo moja ljubomora izlazi na vidjelo pošto kod nas u jebenom Osijeku još se nezna kad će doći u kina!! :chainsaw:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Aug 2010, 11:55

Andrej wrote:
Dragonrage wrote:
Ha ha ha, kakva legenda!

Čovek je najveća živa legenda UFC-a svih vremena i najverovatnije ima više fanova nego većina evropskih država - stanovnika. Nažalost nije glumac već pravi borac, a film ga je na neki način komercijalno zloupotrebio.
Meni je bilo ekstremno smešno jer sam dugo, dugooo pratio UFC. Najverovatnije je zamišljen kao neka vrsta "comedy relief" momenta, po uzoru na stare filmove.
Sve ja to znam...ali ta njegova pričica u filmu je IMO bila skroz fulana!! Nitko, ali baš nitko u kinu se nije nasmijao na to...plus, način na koji je to ispričao je bio loš....

Andrej

Post by Andrej » 23 Aug 2010, 12:12

He he :lol: Ok, meni je bio simpatičan skroz. Bitno da je film u globalu :supz:
We're all mad here...

elrania

Post by elrania » 23 Aug 2010, 19:39

Dragonrage wrote:Meksički poster...na posteru je inače slika koju Dolph ima tetoviranu na desnoj ruci u filmu...

Image
odličan!

ot: sve sam se premišljala dal da išta uopće kažem u ovom topicu, al ajd budem reda radi, jer se ipak pogledao film, no dojmovi mi nisu previše u dosadašnjem duhu pa imam osjećam ko da samo kvarim ovaj lijepi niz komentara :lol:
da sam ga gledala kad sam prvi put čula tko tu sve glumi, pod čijim je vodstvom film i osjećala tu ushićenost ko tada, mislim da bih cvala od sreće jučer nakon što su se svjetla upalila, ali bilo je sasvim drugačije.
bojim se da će mi netko ovdje doć i reć da su moji dojmovi takvi, jer sam žensko (zbog čega me isto vuklo da rađe niš ne pišem i izbjegnem tu idiotariju, no eto) pa možda i je u tome problem, ali s obzirom na to koliko obožavam dobar dio faca koji se pojavio u ovom filmu i što gajim veliku ljubav prema ovom žanru ne bih rekla da sam zakinuta za 'shvaćanje' filma, nego prije da sam taj dan ustala na lijevu nogu. odbijam prihvatiti da mi je ovakav film bio loš i vjerojatno ću ga uskoro pogledati i ovaj put bez tepmerature, maramica, šmrcanja i kašljanja po kinu koji me nisu uspjeli ni zadržati u krevetu koliko sam se ovome veselila.
grozno mi je što mi je rambo 4 bio apsolutno prejeben i prezabavan i 2x ga se gledalo u kinu u kratkom roku, a nakon ovog se filma tak jalavo osjećam.

pozitivne stvari su apsolutno sve scene borbi, dobar dio killova , svidjela mi se čak i stathamova ljubavna aferica (čisto zato jer je izazvala još premlaćivanja :lol:), humor je na razini za ovakav tip filma i kad to sve sumiram, nemam zapravo pijma što mi točno ne paše, jer film ima sve ono što treba imati i što sam očekivala, a na kraju mi je ipak bio prejednostavan. :?

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 23 Aug 2010, 19:42

elrania wrote:
Dragonrage wrote:Meksički poster...na posteru je inače slika koju Dolph ima tetoviranu na desnoj ruci u filmu...

Image
odličan!

ot: sve sam se premišljala dal da išta uopće kažem u ovom topicu, al ajd budem reda radi, jer se ipak pogledao film, no dojmovi mi nisu previše u dosadašnjem duhu pa imam osjećam ko da samo kvarim ovaj lijepi niz komentara :lol:
da sam ga gledala kad sam prvi put čula tko tu sve glumi, pod čijim je vodstvom film i osjećala tu ushićenost ko tada, mislim da bih cvala od sreće jučer nakon što su se svjetla upalila, ali bilo je sasvim drugačije.
bojim se da će mi netko ovdje doć i reć da su moji dojmovi takvi, jer sam žensko (zbog čega me isto vuklo da rađe niš ne pišem i izbjegnem tu idiotariju, no eto) pa možda i je u tome problem, ali s obzirom na to koliko obožavam dobar dio faca koji se pojavio u ovom filmu i što gajim veliku ljubav prema ovom žanru ne bih rekla da sam zakinuta za 'shvaćanje' filma, nego prije da sam taj dan ustala na lijevu nogu. odbijam prihvatiti da mi je ovakav film bio loš i vjerojatno ću ga uskoro pogledati i ovaj put bez tepmerature, maramica, šmrcanja i kašljanja po kinu koji me nisu uspjeli ni zadržati u krevetu koliko sam se ovome veselila.
grozno mi je što mi je rambo 4 bio apsolutno prejeben i prezabavan i 2x ga se gledalo u kinu u kratkom roku, a nakon ovog se filma tak jalavo osjećam.

pozitivne stvari su apsolutno sve scene borbi, dobar dio killova , svidjela mi se čak i stathamova ljubavna aferica (čisto zato jer je izazvala još premlaćivanja :lol:), humor je na razini za ovakav tip filma i kad to sve sumiram, nemam zapravo pijma što mi točno ne paše, jer film ima sve ono što treba imati i što sam očekivala, a na kraju mi je ipak bio prejednostavan. :?

čim si rekla da ti je rambo 4 super .... prihvačam komentar :zubifale:
:supz: :supz:

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 23 Aug 2010, 19:43

Wheel Smith wrote:
elrania wrote:

Image
odličan!

čim si rekla da ti je rambo 4 super .... prihvaćam komentar :zubifale:

elrania

Post by elrania » 23 Aug 2010, 19:53

ma :(

e da, zaboravila sam reć da sam tokom filma svjedočila najjadnijem kino-prijevodu na koji sam ikada naišla. jbt kino od 5 zvjezdica s ovakvim nečim ko da su dali google translatoru da im napravi cijeli posao i sve idiome i doskočice sjebe do kraja. :?

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Aug 2010, 19:58

gdje je nestao moj post?

Hm, baš sam naveo da je prijevod stvarno loš. A vidim da nisam jedini.
Michel puši karu.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 23 Aug 2010, 20:29

elrania wrote:ma :(

e da, zaboravila sam reć da sam tokom filma svjedočila najjadnijem kino-prijevodu na koji sam ikada naišla. jbt kino od 5 zvjezdica s ovakvim nečim ko da su dali google translatoru da im napravi cijeli posao i sve idiome i doskočice sjebe do kraja. :?
odvratan prijevod sreća , da znam engleski al bas sam radi znatiželje pratio kako će sta prevesti.... očaj , plus , u nekim trenutcima nije ni bilo prijevoda ili je letio po ekranu

Asfodel

Post by Asfodel » 23 Aug 2010, 21:43

Ja se nadam da će meni ovo biti bolje i zabavnije od zadnjeg Ramba :? ...zapravo je gotovo nemoguće da ne bude, s obzirom na sve likove i popcorn zabavu koju obećava :D
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Post by Scarface » 24 Aug 2010, 00:56

elrania wrote:ma :(

Da, tako je bilo i u Broadwayu, tipa ovaj kaže "Loosen up" a prijevod je "Slušaj", zar nemaju neki transkript jer ovo je očiti prijevid u samom slušanju. :roll:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Post Reply