The Man From Nowhere (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

The Man From Nowhere (2010)

Post by Dragonrage » 10 Jun 2010, 12:47

Korejski triler redatelja i scenarista Jeong-Beom LEE-a. Glavnu ulogu igra glumac kojeg ste već možda imali prilike gledati u filmovima "Mother" i "Taegukgi" aka "Brotherhood". Korejska premijera filma je predviđena za Kolovoz 2010. godine....

Image

Official site

TEASER

RADNJA
An ex-special agent CHA Tae-sik's only connection to the rest of the world is a little girl, So-mi, who lives nearby. So-mi's mother, Hyo-jeong smuggles drugs from a drug trafficking organization and entrusts Tae-sik with the product, without letting him know. When the traffickers find out they kidnap both Hyo-jeong and So-mi. Mistaking Tae-sik for another mule, the brothers that lead the gang promise to release Hyo-jeong and So-mi if Tae-sik makes a delivery for them. After much consideration, Tae-sik makes the decision to face the outside world in order to rescue So-mi. At the same time, Hyo-jeong's disemboweled body is discovered, and Tae-sik realizes that So-mi's life may also be in danger. In the process, he discovers that their drug ring operates around kidnapped children. Stumbling upon a factory where the brothers have children's organs removed to accommodate the drugs, Tae-sik rescues one child just before surgery and becomes enraged at the prospect So-mi may already be dead. Tae-sik prepares for a battle with Man-sik and Jong-sik, putting his own life at risk.
SLIKE
Image Image Image Image Image

Dragonrage

Re: The Man From Nowhere (2010)

Post by Dragonrage » 07 Jul 2010, 10:07

Poster i novi bad ass trailer za ovu Korejsku akcijsku triler dramu...

Image

TRAILER 2

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Aug 2010, 11:36

Hrpa postera za akcijsku dramu Man from Nowhere...

Image Image Image Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Dec 2010, 15:38

The Man from Nowhere aka This Man (2010) 4,5-5/5 - TRAILER

Image

Izvrsna korejska krimi drama koja ne nudi ništa novo i originalno u pogledu priče, ali uspijeva u tome da dirne publiku, da zainteresira publiku i zadrži interes iste do samog kraja (odnosno u ovom slučaju mene) i da ispouči emocije (i krv). Film počinje kao drama, nastavlja se kao napeti triler, a završava kao ultra nasilna i brutalna akcija. S početka, priča se vrti oko "emo" mladića sumnjive i tajanstvene prošlosti i njegovog odnosa sa djevojčicom iz susjedstva. I taman kad bi mogli pomisliti da će to biti film o emo mladiću koji je u biti pedofil i o njegovoj seksulanoj opsesiji/odnosu sa djevojčicom, film ubacuje u drugu brzinu i kao što rekoh, postaje napeti triler koji uključuje otmicu te iste djevojčice, švercere drogom, švercere ljudskih organa, izrabljivanje djece i tog istog emo mladića čija prošlost polako izlazi na površinu, i koji se postepeno "pretvara" iz povučenog emo mladića "sumnjivih seksualnih sklonosti" u anti-junaka ubojitih vještina s kojim se ne valja kačiti.
Zadnja trečina filma postaje napeta i krvava potjera i potraga koja kulminira krvavom osvetom i jednim od najboljih fajteva noževima, ikad! Kao i krvavim obračunom s glavnim negativcima bez imalo milosti. Zanimljivo je kako kosa igra veliku ulogu u karakterizaciji gl. junaka (barem sam si ja to tako protumačio). Na počektu mu ona skoro u potpunosti prekriva oči, sakriva ga, baš kao što je "sakrivena" i njegova priča. S vremenom kako se otkriva njegova pozadinska priča, a samim time razvijua i priča filma, njegove oči se sve više i više otkrivaju, da bi se na samom kraju on u potpnuosti ošišao i otkrio svoje lice u potpunosti, kao i svoj zajebani karakter, odnosno vještine.
Sam kraj možda odlazi previše u patetiku, ali čini se da kod Korejaca čak i to može proći tako da ne ubije finalni dojam, koji je u mom slučaju izvrstan. Kao što rekoh, priča ne nudi ništa novo, i u svojoj osnovi film bih mogao opisati kao spoj "Leona", "Takena" i "Man on Fire", uz žličicu "A Bittersweet Life". Ali unatoč tome, osobno mi je ovo jedan od boljih filmova koje sam gledao ove godine. Preporuka samo takva.

Scarface

Post by Scarface » 20 Dec 2010, 17:25

Dragonrage wrote:The Man from Nowhere aka This Man (2010) 4,5-5/5 - TRAILER

Image

Izvrsna korejska krimi drama koja ne nudi ništa novo i originalno u pogledu priče, ali uspijeva u tome da dirne publiku, da zainteresira publiku i zadrži interes iste do samog kraja (odnosno u ovom slučaju mene) i da ispouči emocije (i krv). Film počinje kao drama, nastavlja se kao napeti triler, a završava kao ultra nasilna i brutalna akcija. S početka, priča se vrti oko "emo" mladića sumnjive i tajanstvene prošlosti i njegovog odnosa sa djevojčicom iz susjedstva. I taman kad bi mogli pomisliti da će to biti film o emo mladiću koji je u biti pedofil i o njegovoj seksulanoj opsesiji/odnosu sa djevojčicom, film ubacuje u drugu brzinu i kao što rekoh, postaje napeti triler koji uključuje otmicu te iste djevojčice, švercere drogom, švercere ljudskih organa, izrabljivanje djece i tog istog emo mladića čija prošlost polako izlazi na površinu, i koji se postepeno "pretvara" iz povučenog emo mladića "sumnjivih seksualnih sklonosti" u anti-junaka ubojitih vještina s kojim se ne valja kačiti.
Zadnja trečina filma postaje napeta i krvava potjera i potraga koja kulminira krvavom osvetom i jednim od najboljih fajteva noževima, ikad! Kao i krvavim obračunom s glavnim negativcima bez imalo milosti. Zanimljivo je kako kosa igra veliku ulogu u karakterizaciji gl. junaka (barem sam si ja to tako protumačio). Na počektu mu ona skoro u potpunosti prekriva oči, sakriva ga, baš kao što je "sakrivena" i njegova priča. S vremenom kako se otkriva njegova pozadinska priča, a samim time razvijua i priča filma, njegove oči se sve više i više otkrivaju, da bi se na samom kraju on u potpnuosti ošišao i otkrio svoje lice u potpunosti, kao i svoj zajebani karakter, odnosno vještine.
Sam kraj možda odlazi previše u patetiku, ali čini se da kod Korejaca čak i to može proći tako da ne ubije finalni dojam, koji je u mom slučaju izvrstan. Kao što rekoh, priča ne nudi ništa novo, i u svojoj osnovi film bih mogao opisati kao spoj "Leona", "Takena" i "Man on Fire", uz žličicu "A Bittersweet Life". Ali unatoč tome, osobno mi je ovo jedan od boljih filmova koje sam gledao ove godine. Preporuka samo takva.

Taman san iša napisat svoj osvrt, i vidin tvoj s kojin se slažen 100 %. Čekiraj i Moss, Man of Vendetta, Outrage i Trouble Shooter, ako već nisi.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Dec 2010, 17:27

Scarface wrote:Taman san iša napisat svoj osvrt, i vidin tvoj s kojin se slažen 100 %. Čekiraj i Moss, Man of Vendetta, Outrage i Trouble Shooter, ako već nisi.
Outrage sam gledo ovaj vikend...ima osvrt u non-horror filmovima...OK mi je ali ne i nešto extra...a ove ostale ću pogledat. Thanks...

Andrej

Post by Andrej » 22 Sep 2012, 07:37

Koliko god se Korejci drže šablona priče, uvek je osveženje odgledati ovakav film. Prosto mi je uživanje gledati njihove forme "slika govori više od hiljadu reči". Nisam fan akcionih filmova ali taj njihov dodatak teške drame koja prati akciju je odličan. Žestoko sam se bacio na gledanje azijskih filmova jer koiko god bio zaluđenik za Holivud, ovo što sada izbaciju već počinje da grize mozak.
We're all mad here...

Post Reply