Lost

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Asfodel

Re: Lost

Post by Asfodel » 30 Jul 2010, 15:12

callac wrote:
Ghostface wrote:A zamislite kako je bilo pratit ju nekih 5 godina. Bila je među prvim serijama koje san počeja strastveno pratit, taman san ima nekih 15 godina, onda je tu bija i 24 i uskoro se pridružija i Prison Break. Bilo je to "Sveto Trojstvo" za mene (ne računajući ostale serije koje mi tada nisu bile toliko drage). Na kraju, jedino je PB završija zadovoljavajuće mada se i on u 3. sezoni iskvarija, te ga je 4. izvukla. Lost mi je u zadnje 2 godine praćenja posta jasan, i samo san se pribojava da se ne završi baš onako kako jest- mlako, pederski, jadno, kukavički- nazovite to kako oćete. Jednostavno, nije jednako nešto pratit godinama i pogledat to u par tjedana. Vrime je jak element, neke stvari ti nemjerljivo bolje legnu kad imaš toliko vrimena za razmišljanje o teorijama, stapanje s likovima, i doslovno proživljavanje novoizlazećih sezona. Sad, na kraju, da nije bilo tako, ne bi bilo nikako. Jer, da san bija u poziciji ka i vi, i da nisan dosad Lost gleda, dozna bi priko raznih sajtova da je serija završila bez pola jebenih odgovora, ostavljajući te ka blesana i tjerajući te da budeš zadovoljan s nekim zaokruživanjem emocionalnih stanja likova i njihovih odnosa- yea right, da san to tija gleda bi jebeni Grey's Anatomy. Da, siguran san u to, da ju nisan gleda sve ove godine, ne bi ju sad ni započeja.
Meni je opet baš drago što sam seriju ovako pogledala, nisam tip osobe koji može čekati, živce sam izgubila sa Harper's Islandom koji je imao samo 13 epizoda a kamoli da šest godina čekam na kraj! Kužim tvoju frustraciju, pogotovo jer kažeš da si doslovno odrastao uz tu seriju što je i u mom slučaju ključni faktor budući da sam od tebe starija osam godina i sigurno je da sve oko sebe pa uključujući i tu seriju gledam drugim očima. Ta je serija mogla svakako završiti na drugačiji način , pusti ljude koji pričaju da je ovo jedini mogući kraj, ali opet bi bilo nezadovoljnih gledatelja pa bi sad tu pisao neki drugi ljutiti forumaš dok bi ju ti možda branio. I opet se moram nadovezati na godine- ja sam svoje tinejđžerske dane provela na drugačiji način, svakako nisam gledala serije do neke 23. godine (mislim na tempo kojim sada gledam, uvijek se našlo mjesta za klasike i ono na što naletiš na tv-u, nije bilo dostupno skidanje a i količina je bila puuuno manja) što ne govori o tebi kao papku nego o vremenu u kojem živimo. Uzevši čak samo to kao faktor, ti i ja nikako nismo u ravnopravnoj poziciji kao sugovornici i nije ni čudo da nam se mišljenja u velikoj većini slučajeva razilaze.
Slažem se s dosta toga napisanoga callac, ali i ja sam počela gledati prije sto godina pa nemam isto mišljenje kao Ghost, tak da je to individualno(!)
Potpisujem što kaže one and only da kakav god kraj bio - svejedno isplativo pogledat jednu takvu seriju :wink: (u moru prosječnih stvari koje se danas nude, a koje zaboraviš u roku od odmah)
SpoilerShow
Kao što sam rekla, nisam baš obožavatelj svega ponuđenog na pladnju i ne mogu zamisliti kako bi izgledalo da su pred kraj išli objašnjavati doslovno svaki misterij pojedinačno. Onaj tko se u današnje vrijeme žali da mu je sve nejasno bi morao imati sposobnosti poput Kelly Bundy. Em što nije teško mućnuti glavom, em što postoji internet da razjasniš sve u što sumnjaš.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Post by Scarface » 30 Jul 2010, 16:53

Asfodel,
SpoilerShow
otkad to nečije teorije po internetu daju konkretan odgovor? To su samo TEORIJE! Ko je reka da je meni teško mućnit glavom, kao da nisan sve stvari poveza u glavi, ali to su sve i dalje samo TEORIJE!!! Serija je izgrađena na pitanjima, pokupila je horde fanova SAMO zbog toga (i ne govori sad da je to individualno jer nije, ova serija se gledala kod velike većine baš zbog toga). Mogli su ostavit par rupa, pa nema serije koja nije, ali sve šta su oni učinili je da su se prisrali pred kraj jer su naišli na dvosjekli mač- postavili su toliko pitanja, napalili brojne fanove koji su smislili sve moguće teorije i tako zablokirali scenariste da ičim iznenade ikoga. E, ali prijatelju, ne ide se tako, jer baš takav pristup je ono šta je finale dovelo do dna. Smotali su sami sebe, to su čak indirektno i priznali u par intervjua. I nije mene briga za vaše dojmove niti ih napadan, zato nema potrebe da spominješ razilaženje u mišljenjima, callac. Ja san samo tija naglasit zašto ovako doživljavan seriju. I Asfodel, opet nismo u istom košu, jer si ti seriju tek sad dovršila, očito ju nisi pratila epizodu za epizodom svaki tjedan. Al i da jesi, opet kažen, ne napadan vaše dojmove, samo objašnjavan svoje.

Požanji šta posiješ, to je moje pravilo, i mrzin kad svaki film ili serija il knjiga il strip il bilofakinšta nema dostojan kraj. I pazi, ne računan ode namjerno ostavljene "prazne" krajeve koji su dvosmisleni ili trosmisleni, jer tu se vidi namjera. Ode se radi o čistom izbjegavanju i ogromnim rupama. I zato mi ne govori da bi ja triba čitat teorije nekih blesana po netu koje su ili lošije ili jednako dobre ka one koje san i sam smislija, jer ionako ništa od toga nije konačan odgovor. Može neko bit s tim zadovoljan, al meni je to ravno čitanju fan fiction-a.

Zaključak i više neću trošit živce na ovom topicu: Lost je nadprosječna serija, doista nešto novo i orignalno, fenomen koji je otvorija nova vrata i inspirira mnoge nove serije, ALI je isto tako pojela samu sebe na kraju, recimo da je postala prevelika čak i za sebe samu. I dalje kažen, na kraju svega, ipak mislin da nije bila vrijedna praćenja sve ove godine, ostavila mi je jako gorak okus, i neću nikad na nju gledat s pozitivnim dojmom. Over and out.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 30 Jul 2010, 17:45

Ghostface wrote:Asfodel,
SpoilerShow
otkad to nečije teorije po internetu daju konkretan odgovor? To su samo TEORIJE! Ko je reka da je meni teško mućnit glavom, kao da nisan sve stvari poveza u glavi, ali to su sve i dalje samo TEORIJE!!! Serija je izgrađena na pitanjima, pokupila je horde fanova SAMO zbog toga (i ne govori sad da je to individualno jer nije, ova serija se gledala kod velike većine baš zbog toga). Mogli su ostavit par rupa, pa nema serije koja nije, ali sve šta su oni učinili je da su se prisrali pred kraj jer su naišli na dvosjekli mač- postavili su toliko pitanja, napalili brojne fanove koji su smislili sve moguće teorije i tako zablokirali scenariste da ičim iznenade ikoga. E, ali prijatelju, ne ide se tako, jer baš takav pristup je ono šta je finale dovelo do dna. Smotali su sami sebe, to su čak indirektno i priznali u par intervjua. I nije mene briga za vaše dojmove niti ih napadan, zato nema potrebe da spominješ razilaženje u mišljenjima, callac. Ja san samo tija naglasit zašto ovako doživljavan seriju. I Asfodel, opet nismo u istom košu, jer si ti seriju tek sad dovršila, očito ju nisi pratila epizodu za epizodom svaki tjedan. Al i da jesi, opet kažen, ne napadan vaše dojmove, samo objašnjavan svoje.

Požanji šta posiješ, to je moje pravilo, i mrzin kad svaki film ili serija il knjiga il strip il bilofakinšta nema dostojan kraj. I pazi, ne računan ode namjerno ostavljene "prazne" krajeve koji su dvosmisleni ili trosmisleni, jer tu se vidi namjera. Ode se radi o čistom izbjegavanju i ogromnim rupama. I zato mi ne govori da bi ja triba čitat teorije nekih blesana po netu koje su ili lošije ili jednako dobre ka one koje san i sam smislija, jer ionako ništa od toga nije konačan odgovor. Može neko bit s tim zadovoljan, al meni je to ravno čitanju fan fiction-a.

Zaključak i više neću trošit živce na ovom topicu: Lost je nadprosječna serija, doista nešto novo i orignalno, fenomen koji je otvorija nova vrata i inspirira mnoge nove serije, ALI je isto tako pojela samu sebe na kraju, recimo da je postala prevelika čak i za sebe samu. I dalje kažen, na kraju svega, ipak mislin da nije bila vrijedna praćenja sve ove godine, ostavila mi je jako gorak okus, i neću nikad na nju gledat s pozitivnim dojmom. Over and out.
Je - individualno je.
Znam kako je to čekati svaki tjedan jednu epizodu, jer sam tim načinom odgledala malo više od pola serije. Tako da je to dovoljno da steknem uvid i u jedan i u drugi način praćenja (drugi način, recimo 1 ep na dan). No to uopće nije bitno.
Nisam se tebi skroz izravno obraćala, nego svima kao što ti cvile, pa i samoj sebi, jer si me nekim opetovano izrečenim stvarima potaknuo da kažem nešto što sam nakon gledanja u prvi mah ili zaboravila ili nedovoljno razjasnila.
SpoilerShow
Tebi su teorije nula, meni su korisne ili čak zabavne. Uživam u prisjećanju stvari tim putem i slaganju slagalice. OPET individualna stvar.

Dobro, nije te briga za naše dojmove, ne napadaš ih, ali je zamjetno da si ne jednom, ne dvaput, ne triput napisao obrazloženje zašto ti je fuj i zašto je ne bi nikad ni počeo gledat. Pa ok, fuj ti je iz tih i tih razloga, mi nemamo amneziju, skužili smo to iz prvog puta kad si napisao.

Scarface

Post by Scarface » 30 Jul 2010, 17:59

Je li, znači ja cvilim jer mi je serija ispala sranje, a vi kojima je dobra ste good guys? Ma znaš šta, uopće ne znan šta se tebi i obraćan, budala li san.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 30 Jul 2010, 18:08

Ghostface wrote:Je li, znači ja cvilim jer mi je serija ispala sranje, a vi kojima je dobra ste good guys? Ma znaš šta, uopće ne znan šta se tebi i obraćan, budala li san.
Ovo je samo izraz, kojeg si očito krivo shvatio :facepalm: i od cijelog teksta se primio za tu bezazlenu riječ, umjesto da obratiš pozornost na, recimo, kraj.
Ni ja ne znam čemu mi se obraćaš kad te ništa nisam pitala :kokicarenje: naprotiv, dovoljno sam se načitala tvojih opetovanih osvrta i objašnjenja :)

Scarface

Post by Scarface » 30 Jul 2010, 18:17

Obratila si mi se indirektno, prozivajući me među onima koji cvile i koji bi mogli malo i mućnit glavom. I to šta se nisan obazira na ostale dijelove tvog posta (i kraj) je samo zato šta san danas odlučija bit dobar dečko i ne govorit ružne stvari curama.

Asfodel

Post by Asfodel » 30 Jul 2010, 18:27

Ghostface wrote:Obratila si mi se indirektno, prozivajući me među onima koji cvile i koji bi mogli malo i mućnit glavom. I to šta se nisan obazira na ostale dijelove tvog posta (i kraj) je samo zato šta san danas odlučija bit dobar dečko i ne govorit ružne stvari curama.
Lijepo od tebe

A sad me ispričaj, prebivat ću na ovom topicu da podijelim dojmove ili oduševljenje s nekim.

Jandra

Post by Jandra » 07 Aug 2010, 21:10

ImageImage

Tek po glasu sam skužio :o

EDIT: Napokon se nešto počelo događat, ipak, tek u 18. epizodi, ali obećava.

one and only

Post by one and only » 08 Aug 2010, 11:49

Odgledao prvu sezonu i odusevljen sam idemo dalje....

Wendigo

Post by Wendigo » 08 Aug 2010, 15:30

jbt, ne sjećam se na kojoj epizodi sam stao.. :mrgreen: :facepalm:

boyko

Post by boyko » 08 Aug 2010, 16:34

upravo pogledal prvu epku..idemo dalje..
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Jandra

Post by Jandra » 08 Aug 2010, 23:38

Sezona 2 gotova. Kako odmiče prema sredini postaje dosadnjikava (pogotovo sa Sun i Jinom), al onda se opet počne događat.
Sad pauza do preksutra, moram počet 3. sezonu True Blooda :mrgreen:

Wendigo

Post by Wendigo » 10 Aug 2010, 14:44

Jandra wrote:Sezona 2 gotova. Kako odmiče prema sredini postaje dosadnjikava (pogotovo sa Sun i Jinom), al onda se opet počne događat.
Sad pauza do preksutra, moram počet 3. sezonu True Blooda :mrgreen:
tako je meni 3. sezona bila malo dosadnjikava do cca 10. epizode. sad je puno interesantnije. :)
SpoilerShow
eh da.. claire sa dužom crnom kosom (flashbacks) izgleda prefakin jebeno! :shock:

Jandra

Post by Jandra » 14 Aug 2010, 23:45

Hm. 1. epizoda 3. sezone puno obećava...
SpoilerShow
Kak je Sawyer poljubio Kate :rock:

Jandra

Post by Jandra » 16 Aug 2010, 01:31

Trenutno na 7. epizodi. Čak sam morao preskakat onu kratku uvodnu špicu di piše Lost kolko je bilo napeto.

Post Reply