Hard Candy (2005.)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
remike2

Hard Candy (2005.)

Post by remike2 » 28 May 2010, 20:57

O filmu:
Hard Candy is a 2005 psychological thriller/drama film focusing on a confrontation between a sexual predator and a 14-year-old girl he attempts to ensnare. The film, an independent production, was directed by David Slade, written by Brian Nelson, and stars Patrick Wilson and Ellen Page, who would later rise to fame as the star of the 2007 Academy Award winning-film, Juno. It was the first feature film for Slade, who previously had worked mostly in music videos.

Glumačka postava:
Ellen Page
Patrick Wilson
Odessa Rae
Sandra Oh

Plot:
For three weeks, 14-year-old Hayley Stark has been chatting on-line with 'Lensmaster319', a 32-year old fashion photographer, named Jeff. The two agree to meet at a coffee shop called Nighthawks. They hit it off, despite the massive age difference. Hayley appears to flirt with Jeff, and Jeff generally restrains himself, even admitting that he must wait 4-years until he can be with her. But his reservations are apparently not enough to decline when Hayley all but invites herself over to his house. Once at the house, manipulation becomes the name of the game, and the pedophile seems to be on the non-traditional side of it.

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=FkOqzPfoqtU

Poster:
Image
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Sammy

Re: Hard Candy (2005.)

Post by Sammy » 28 May 2010, 23:28

e ovo sam pogledao prvih 20 minuta, al sam bio preumoran tak da sam ugasio..
frend kaze da je jebeno dobar :)
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 29 May 2010, 00:09

Evo i ja kažem da je film jebeno dobar 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

remike2

Post by remike2 » 29 May 2010, 10:14

Totalno se slažem i ja, izuzetno dobar, neobičan i impresivan film kojeg vrijedi pogledati! 8)
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Sammy

Post by Sammy » 23 Jul 2010, 15:38

Hard Candy (2005) - izgleda da sam imao prevelika očekivanja za ovaj film, svugdje su ga hvalili, ali meni je bio bas onako mlak. I očekivao sam nesto puno kontroverznije, a pogotovo me razočaralo -
SpoilerShow
kastriranje
. Međutim, likovi su tako dobro psihološki obrađeni i gluma je fascinantna, Ellen Page briljira i to diže ocjenu na - 8/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Boby

Post by Boby » 23 Jul 2010, 15:48

Mala Page diže i mnoge druge stvari.

Nego Sammy, razočaralo te je
SpoilerShow
kastriranje zbog toga što ga nije bilo ili?

dr mladjo

Post by dr mladjo » 23 Jul 2010, 15:52

pored raznih sawa i mućenja lijepo je vidjet triler koji nema toliko krvi..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

remike2

Post by remike2 » 23 Jul 2010, 17:33

Meni odlična triler-drama, pravi psihološki uznemirujuć i pametan film pun nezaboravnih scena, impresivnih dijaloga, kontroverzne tematike i prvoklasnih glumačkih nastupa, naročito već spomenute Ellen Page koja je obavila svoj posao kao teški profesionalac, no i Patrick Wilson je također fascinantno dobar.

Sammy

Post by Sammy » 24 Jul 2010, 00:43

Boby wrote:Mala Page diže i mnoge druge stvari.

SpoilerShow
možda dramatiziram previše, ali da tako nekako..

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Jul 2010, 12:31

Sammy wrote:
Boby wrote:Mala Page diže i mnoge druge stvari.

SpoilerShow
možda dramatiziram previše, ali da tako nekako..
ma druga stvar što drugi napuhuju tu scenu... Ali da je prikazan na eksplicitan način, onda bi samo prepričavali o toj sceni i zaboravili bit filma...
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 24 Jul 2010, 13:02

SpoilerShow
Da, ali valjda vam je jasno da ga ona nije kastrirala; dala mu je anestetik, uzela pribor, umrljala ga lažnom krvlju i ostavila da misli kako je to zaista učinila. Jedan od razloga zašto kastraciju nisu pokazali jest zato što je nije niti bilo ali htjeli su da gledatelji vjeruju u suprotno sve do trenutka dok se tip ne ustane, provjeri se ispod pojasa i kaže sam sebi "ovdje sam čitav".

Sammy

Post by Sammy » 24 Jul 2010, 16:01

Boby wrote:
SpoilerShow
Da, ali valjda vam je jasno da ga ona nije kastrirala; dala mu je anestetik, uzela pribor, umrljala ga lažnom krvlju i ostavila da misli kako je to zaista učinila. Jedan od razloga zašto kastraciju nisu pokazali jest zato što je nije niti bilo ali htjeli su da gledatelji vjeruju u suprotno sve do trenutka dok se tip ne ustane, provjeri se ispod pojasa i kaže sam sebi "ovdje sam čitav".
SpoilerShow
da, u pravu si, prevrtio sam si ponovno tu scenu par puta i to je jasno kada se Jeff odveže, provjeri međunožje i sa smješkom na licu kaže "ovdje sam". Ali što je onda Hayley stavila u čaše i samljela u odvodu za smeće? Kakogod, hvala ti, sad mi je malo jasnije :)

Scarface

Post by Scarface » 24 Jul 2010, 16:03

Sammy wrote:
Boby wrote:
SpoilerShow
SpoilerShow
da, u pravu si, prevrtio sam si ponovno tu scenu par puta i to je jasno kada se Jeff odveže, provjeri međunožje i sa smješkom na licu kaže "ovdje sam". Ali što je onda Hayley stavila u čaše i samljela u odvodu za smeće? Kakogod, hvala ti, sad mi je malo jasnije :)

SpoilerShow
Mislija san da je to očito. Poanta je da su strah i uvjerenje da mu se to zaista dogodilo jednako strašni ka i sam čin. It's not what it is, it's what you believe it is.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Michel

OSVETNICI BEZ RAZLOGA

Post by Michel » 08 Jul 2014, 16:37

Hard Candy (2005) - ovo je bezveze. Iritantna Ellen Page koja glumi neku ultra pametnu klinku koja se osvećuje pedofilima. Ne volime ne pametne klince u fimovima.

8====o/8==========o (4/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Jul 2014, 17:27

Ne znam kako mi je promaknuo ovaj topic pa tek sad citam ovo pod spojlerima... i vidim da sam cijelo vrijeme zivjela u zabludi xD

Inace, film predobar i mala ubila
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply