Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
chatterer

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by chatterer » 08 Jul 2010, 12:45

DrugsBunny wrote: Eyes Wide Shut (1999) - 5/10... obožavam Kubricka, njegovi filmovi su mi izvrsni, ali ne znam što mu se dogodilo ovdje. Eyes Wide Shut ne nudi mnogo osim pretjerane patetike, događaja koji nemaju prevelikog smisla i Toma Cruisea kojeg nimalo ne volim. Filmu kao da fali duša, ne znam što bih rekao.. :(

šteta što taj film nije godinu ranije izbačen, sigurno bi kod mene imao prednost nad tek nešto slabijim The Big Lebowski, ovako se pomalo i izgubio u moru izvrsnih filmova 1999. g.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Jul 2010, 14:10

Prince of Persia: The Sands of Time (2010) 3/5 - TRAILER

Zabavno, raskošno, vizulano bogato...sve su svemu tipičan Bruckenhaimerovski PG-13 summer bluckbuster. Ali opet, film ko film niš posebno, već viđeno, predvidljivo i lako zaboravljivo štivo.
Pohvalno je to što film uistinu izgleda kao igra i imao mnogo sličnosti sa izvornim materijalom. A i Alfred Molina je bio izvrstan, najzabavniji lik u cijelom filmu. Jake Gyllenhaal se pokazao kao jako dobar izbor jer ima tu neku zajebantsku crtu koja krasi i princa iz igre. Iako, gluma općenito svih aktera filma, niš posebo. Također, i režijiski film malo pati, posebice kad su u pitanju akcijske sekvence koje su na momente malo nepregledne., a ima tu i još nekih drugih nepotrebnih elemenata.
Uglavnom, kao što rekoh...za jednom pogleda i to je to...

Asfodel

Post by Asfodel » 08 Jul 2010, 15:16

Mr. Bakmilo wrote:rane 9/10
odlično. totalno buđenje nostalgije. sjećam se još vremena kada sam to gledao ko klinac i kad su mi oni ful starije djelovali :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=1tWS4aoG ... re=related

novčaniceeeeeeee
Zar samo meni ovaj film ne valja? :lol:

Alice in Wonderland - ne znam koliko sam pogledala (manje od sat vremena), ali sam ugasila. Not my thing.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Boby

Post by Boby » 08 Jul 2010, 15:18

Kada smo kad Alice, ovo jednostavno moram postati za one koji nisu gledali najnovije nastavke South Parka:

http://www.youtube.com/watch?v=XVVYLKmnDPg

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 08 Jul 2010, 17:29

Alica je smeće, nažalost :(

True Romance (1993) - 8/10
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Jul 2010, 05:55

American ninja 5 - i tako sam završio s serijalom. Najgori, najgluplji i najdebilniji nastavak u serijalu. David Bradley mi nije sjeo u trojci dok je bio podnošljiv u četvorci radi Hoffmana. Ali ovo... taj njegov odnos između dječaka i njega, loša gluma, bezvezne šarene nindže, bezvezni glavni negativac, loše borbe, idiotski soundtrack, loša režija, najgore filmske nindže ikad i sve ostalo... jednostavno smeće od nastavka. 1/5
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 09 Jul 2010, 10:37

Predators (2010) 3,5/5 - TRAILER

Hmm, nije loš film, ali nije ni zvrstan te zapravo ne nudi ništa novo. Kako to uvijek biva, ima dobrih i loših elemenata, samo sto tih loših, ako se mene pita ima mrvicu više i previše. Ali ajmo prvo početi od ovih dobrih.
Rezija je izvrsna. Nimród Antal je dobro obavio svoj posao ovdje. Uspio je postići onu napetost i atmosferu koja je krasila prvi film, posebice u prvoj polovici filma dok još akcija ne krene punom parom. A kad već spominjem akciju, onda moram reći da akcijske sekvence izgledaju veoma dobro i atraktivno. Takoder, jedan od dobrih elemenata filma je i originalna muzika koja svemu skupa daje jedan old school stih. Što se glumaca tiče, nitko ne ostavlja neki posebni dojam, ali IMO Brody je uvjerljiv u ulozi bad ass plaćenika, te tu ulogu igra u nekakvoj kvazi Clint Eastwood maniri, sa sto je manje rečenica moguce, izgovarajući ih sa što više gorčine i gađenja.
E, a sad ovi loši elementi. Glavni problem lezi u priči i pojedinim likovima koji su nepotrebni, tj. njihovim odlukama koje djeluju besmisleno, kao i u činjenici da s obzirom da je ovo nastavak, a ne nekakav remake ili rebooth (pa čak se i spominju događaji iz prvog filma u jednom momentu), sve skupa puno previse izgleda kao izvornik, uz tek neke sitne preinake (umjesto zemlje tu je drugi planet, ali koji izgleda ko zemlja, umjesto jednog Predatora tu su tri, a umjesto skupine vojnika tu je skupina kriminalaca i plaćenika).
Recimo, lik kojeg igra Laurence Fishburne je skoro pa nepotreban na ovakav način na koji je iskorišten u filmu, i uopće ne razumijem zbog čega je ta uloga u biti svedena samo na cameo, jer bi taj lik sa više minutaže imao daleko veći smisao u cijeloj priči. A opet, isto tako, nije da se radi o cameo ulozi nekog od velikih faca iz prethodnika (Arnie ili Glover) pa je samim time smisao ovog camea je još manji.
Zatim, lik kojeg igra Topher Grace, vjerojatno i najzanimljiviji lik u cijelom filmu, najtajanstveniji, ali karakterni preokret na kraju bez imalo smisla je bio skorz nepotreban, a da ne kažem i glup. Zatim, bilo je tu još nekliko nepotrebnih ili pretjeranih gluposti, kao recimo, u jednoj skevenci dvije ručne granate uspiju ubiti Predatora i proizvesti ogromnu eksploziju koja se zatim proširi kroz nekoliko prostorija, a kasnije desetak ručnih granata iz gotovo iste udaljenosti ne uspiju čak ni raniti Predatora a eksplozija je 5 x manja. Bilo je takvih sličnih sitnica još, ali da ne nabrajam sad.
E da, uz sve to, film je lažno reklamiran. Sjećate se onog kadra iz trailera kad se na Brodyu pojavi 10-ak lasera. E pa, u filmu se pojavi samo jedna, jer niti nema dovoljno Predatora da bi se pojavilo toliko lasera- pih!

Sve u svemu OK film,i prvi i drugi Predator za sada ostaju nenadmašeni, iako, ljubitelji obaju filmova, kao i ljubitelji AvP serijala ne bi trebali ostati razočarani. BTW, vidio sam neke komentare na netu da su Predatori ako ništa drugo bolji od AvP serijala...ne znam, možda i jesu, ali na kraju kreajeva meni osobno sve to dođe na isto, svi nude iste stvari, bezkarakterne likove, hrpu Predatora i krvi.

remike2

Post by remike2 » 09 Jul 2010, 10:41

Mortal Kombat (1995.) - 10/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Mr. Bakmilo

Post by Mr. Bakmilo » 09 Jul 2010, 14:23

Asfodel wrote:
Mr. Bakmilo wrote:rane 9/10
odlično. totalno buđenje nostalgije. sjećam se još vremena kada sam to gledao ko klinac i kad su mi oni ful starije djelovali :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=1tWS4aoG ... re=related

novčaniceeeeeeee
Zar samo meni ovaj film ne valja? :lol:

Alice in Wonderland - ne znam koliko sam pogledala (manje od sat vremena), ali sam ugasila. Not my thing.
ne znam,vjerovatno :mrgreen:
film mi je bio baš zakon svojevremeno, a sad mi je zakon me puca nostalgija kad ga gledam :mrgreen:

remike2

Post by remike2 » 09 Jul 2010, 17:24

Glengarry Glen Ross (1992.) - uistinu odličan film, pametan, dirljiv i u dosta situacija smiješan o četvorici agenata nekretnine koji su u poslovnom smislu na dnu, totalni luzeri, posao im ovisi o svakom potezu jer u suprotnom dobit će otkaz, ubijaju se da prežive i nahrane svoju obitelj te se guraju na svaki mogući način da ugrabe priliku da ipak uspiju i ostanu na svom radnom mjestu i prvenstveno povrate svoju reputaciju i status kojeg su imali prije. Sviđa mi se scenarij, neizmjerno je dirljiv i pametan, dijalog je jako dobro napisan i savršen, svatko ima po nekoliko scena jakog dijaloga za pamćenje, likovi su svi redom odlični i zanimljivi, gluma je stvarno odlična (svi redom su briljantni) te film sadrži nekoliko preokreta, prikaza kako je život nemilosrdan, da se treba boriti, kako posao agenata nekretnina funkcionira: i u uredu, te na ulici te je zanimljivo vidjeti kako film završava i šta se tu sve do samog kraja dogodi. 10/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jul 2010, 11:43

The godfather - ma vrhunsko remek djelo. Odlične epske scene ubojstva, prikaz mafijaškog života, časti, posla i osvete, sjajni likovi i glumci, odlična radnja, epska krvava završnica, poneke mučne scene poput prebijanja Connie ili izvrsna završna scena s Santoniom. Jedna od najboljih scena u Kumu. I fenomalni Marlon Brando s pamtljivim dijalozima. Film je još bolji nakon pročitane knjige. Remek djelo koje se može puno puta gledati s užitkom. 5/5
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jul 2010, 16:48

Godzilla vs SpaceGodzilla - čak dobar nastavak usprkos blesavoj ideji o nastanku SpaceGodzille. Za ljubitelje Godzile viđene stvari od uništavanja do sličnih scena (Godzilla čak izgleda kao da se udebljao). A novi neprijatelj, zapravo neka vrsta Godzillinog klona je dosta zanimljiv + odlične i atraktivne scene okršaja. 3/5

P.S.
Ostalo mi je još osam filmova i iz toga još jedan film iz Heisei razdoblja, pa se prelazi na posljednje razdoblje Millenium. Vjerojatno će to biti i najgore u serijalu...
Michel puši karu.

remike2

Post by remike2 » 10 Jul 2010, 17:04

Scarface (1983.) - odličan film i još bolji Al Pacino, 10/10.

Jandra

Post by Jandra » 10 Jul 2010, 21:54

Sherlock Holmes (2009) - 10/10 po drugi put

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jul 2010, 22:57

The A team - Uzbudljiv, napeti i prezabavan film prepun humora, eksplozija, vratolomne akcije, suludih scena, zabavnih dijaloga, odlične glumačke ekipe, nabrijane akcije od prve minute do kraja filma, s odličnim sekvencama objašnjavanja, s prejakim forama za nasmijati se. Preodličan film kojemu zamjeram par sitnica - prekrupna kamera tijekom scena tučnjave i nekih pretjeranih sitnica, ali to im opraštam. Preludi film u kojem mašta nema granice, već dugo se nije gledala tako odlična akcijska komedija. Odlična posveta kultnoj seriji A - team. Nadam se da će bar biti nastavak ili bar serija... Ljubitelji akcije, nećete požaliti ako pogledate ovaj film 5/5

P.S.
Režiser Joe Carnahan je inače poznat po genijalnom Smokin Aces, ali vidim da u planskoj listi ima na popisu Preacher. Ako je riječ o Vertigovom stripu, onda se sigurno nalazi u odličnim rukama. :rock: :rock:
Michel puši karu.

Post Reply