Vidim da te je uvrijedilo to što film sliči na Harry Pottera. Mene nije jer su to dva potpuno različita filma, iako je Harry Potter kompleksniji po radnji i likovima naravno, pa po glumačkoj postavi, efektima i sl.
Meni je ovaj film sjeo i koliko god on tebi bio sranje meni je i dalje odličan. Ja se baš ne smije na svakakve filmove (u zadnjih par godina sam se uspio nasmijati jedino na Mamurluk, Superbad i Jacuzzi Express), ali ovdje sam se baš ismijao na par scena (recimo kada Dave uči raditi plazmene lopte) a to ipak meni nešto znači. Likovi nisu neštra ekstra no zabavni su, jer ovaj film smatram čistom pop corn zabavom i on je za mene ona vrsta filma kojeg ću uvijek pogledati tu i tamo ako bude n TV-u ili ću ga sam od gušta pogledati na DVD-u s vremena na vrijeme pa iako nikad neće upasti među najbolje filmove koje sam gledao mnogo mnogo puta i koji su mi nemjerljivo draži od ovog filma.
Fantasy je unatoč LOTR i Harry Potter serijalu na jako lošim granama i po meni su osim ovih spomenutih serijala ispali odlični samo:
Stardust (2007)
The Spiderwick Chronicles (2008)
The Sorcerer's Apprentice (2010)
skoro pa odlični su ali im ipak fali ono nešto:
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)
The Chronicles of Narnia
a ogavna govna od filmova:
Dungeons & Dragons (2000)
Eragon (2006)
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)
The Seeker: The Dark Is Rising (2007)
p.s.
Što se tiče Harry Pottera, pa volim ga gledati i jako je ugodan serijal (kao recimo Star Wars, Indiana Jones, James Bond) no nikad mi nije do kraja prirasao srcu (kao i ovi ostali nabrojani serijali u zagradi) kao recimo Mad Max, Superman, Batman, LOTR ili Star Trek serije.
Problem kod Harrya je taj što je on kao He Man sve mu je na pladnju i što se kroz filmove i knjige jako dobro potencira to što je on najjači najmoćniji i da mu unatoč svemu Vandermort može puvati ma što on god učinio (kao što može Skeletor He Manu), tako da možeš jedino strahovati za druge glavne ili sporedne likove (kao i u He Manu) koji mogu jedini najebati. Najveći problem je taj što je Harry Potter pisan prvenstveno za djecu od 9 - 14, 15 godina (djecu poput Gooniesa ili one iz "IT") te da se boji prikazati ono što recimo ima jedan Batman (sad ne gledam žanr nego samo uspoređujem kako je nešto rađeno) koji izgleda kao nepobjediv ali jebeš ga on je ipak samo čovjek sa svim svojim manama greškama i zato ga ljudi vole jer će možda izgubiti borbu a nikada neće pokleknuti i izgubiti bitku. Uvijek sam volio likove koji se znaju dignuti kad završe u prašini koji su bili na dnu, ali se uvijek poput Jasona vraćaju.
Ima stvari kod Harrya što ne mogu baš provariti...recimo scena kad se bori protiv Baziliska...ali kad god je na TV-u obavezno ga pogledam. Ali i tu postoje kriteriji....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -