Bloodsport (1988)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
john_constantine

Bloodsport (1988)

Post by john_constantine » 04 Jul 2010, 11:53

Image

Trailer

Movieworld recenzija

Redatelj: Newt Arnold
Scenarij: Christopher Cosby, Mel Friedman
Godina:1988
Žanr: akcijski/biografski/sport
Država: USA
Glumi: Jean-Claude Van Damme, Forest Whitaker, Bolo Yeung, Donald Gibb…
Frank Dux is an American martial artist. His former teacher in the martial arts, gives him an invitation to "The Kumite", the secret martial arts tournament where only the world's best fighters are invited. Frank shows up in Hong Kong for the tournament, but his CO's in the US Army are right on his tail. Frank wins match after match, and shows promise that he may be the first person from the Western Hemisphere to win the tournament, until the defending champion gets his hands on Frank's friend, Jackson, and injures him in the Quarter Finals. Now Frank faces an uphill climb. His friend is hurt, the US Army is on his tail, and he is on the verge of making martial arts history. The question is, will he?
Nakrcan odličnim borilačkim scenama, film predstavlja pravu popcorn zabavu s podosta krvavih scena, odličnog soundtracka, zanimljivih boraca i komičnih agenata. Jedan od najboljih njegovih filmova u filmografiji.
Michel puši karu.

Wendigo

Re: Bloodsport (1988)

Post by Wendigo » 05 Jul 2010, 10:00

ah, film mog djetinstva..
šteta što je RL frank dux običan prevarant koji naivcima prodaje kao "izvorni" ninjutsu koji je sve samo ne ninjutsu... :roll:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 05 Jul 2010, 10:30

Klasik žanra...bez pogovora...

remike2

Post by remike2 » 05 Jul 2010, 10:34

Slažem se, stvarno odličan film.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Wendigo

Post by Wendigo » 05 Jul 2010, 10:38

Dragonrage wrote:Klasik žanra...bez pogovora...
to i kickboxer sam gledao skoro svaki dan dok sam imao cca 10-11 godina.. :D

Dragonrage

Post by Dragonrage » 05 Jul 2010, 10:45

Wendigo wrote:

Same here...zbog tih filmova, i Lionhearta također, sam i zavolio Van Dammea te sam fan i još dan danas...unatoč svim pizdarijama i glupostima koje lik izvodi...

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Jul 2010, 18:12

Wendigo wrote:
kickboxer mi je uvijek bio previše trash. :mrgreen: Tako da mi je Bloodsport sto puta bolji. A kakav je onaj njegov prvi borilački "No Retreat, No Surrender "?
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 05 Jul 2010, 21:32

john_constantine wrote:
Wendigo wrote:
kickboxer mi je uvijek bio previše trash. :mrgreen: Tako da mi je Bloodsport sto puta bolji. A kakav je onaj njegov prvi borilački "No Retreat, No Surrender "?
E to je trash...u ponom smislu te riječi :mrgreen: . Kickboxer nije ništa više trash nego i Bloodsport, što će reči, nije. To je proizvod 80-ih, ali ne i trash...

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Jul 2010, 21:49

a čuj, tu bar nema borca koji golim nogama razbija zidove. :mrgreen: Ma ionako obožavam te borilačke akciće 80 - tih. A poslije serijala Bloodsport, mogao bi nastaviti dalje gledati njegove filmove. Ionako nikad nisam gledao Legionara. :oops:
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 06 Jul 2010, 10:37

jbt, koja glupost... po čemu je to kickboxer veći trash od bloodsporta? :roll:
nije valjda zbog scene u kojoj tong po udara nogom u zid i pri tome otpada žbuka?

dobro istrenirani i fizički snažni muay thai borci itekako mogu izvoditi takve stvari. njihovi udarci trgaju sve živo.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Jul 2010, 18:16

Wendigo wrote:jbt, koja glupost... po čemu je to kickboxer veći trash od bloodsporta? :roll:
nije valjda zbog scene u kojoj tong po udara nogom u zid i pri tome otpada žbuka?

dobro istrenirani i fizički snažni muay thai borci itekako mogu izvoditi takve stvari. njihovi udarci trgaju sve živo.
ma što se pjeniš? :mrgreen: Ako je neki film trash, to samo povećava njegovu vrijednost, a ne u smislu da je loš film. Samo ga se jednostavno ne može staviti u kategoriju ozbiljnih borilačkih filmova.

http://www.zuti-titl.com/k-l-m-n-o/kickboxer-1989.html + još ovo što ovaj recent govori.
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 07 Jul 2010, 00:08

john_constantine wrote:
Wendigo wrote:jbt, koja glupost... po čemu je to kickboxer veći trash od bloodsporta? :roll:

ma što se pjeniš? :mrgreen: Ako je neki film trash, to samo povećava njegovu vrijednost, a ne u smislu da je loš film. Samo ga se jednostavno ne može staviti u kategoriju ozbiljnih borilačkih filmova.

http://www.zuti-titl.com/k-l-m-n-o/kickboxer-1989.html + još ovo što ovaj recent govori.
huh, ja trash ne gledam kao nešto loše. zna se da takvi filmovi imaju jedinstvenu vrijednost koju razumiju jedino ljubitelji istih, al mi je lol ta usporedba sa kickboxerom. :)

mislim.. i u bloodsportu ima "nemogućih" i trash scena/situacija na bacanje.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Jul 2010, 05:54

Wendigo wrote:
john_constantine wrote:

huh, ja trash ne gledam kao nešto loše. zna se da takvi filmovi imaju jedinstvenu vrijednost koju razumiju jedino ljubitelji istih, al mi je lol ta usporedba sa kickboxerom. :)

mislim.. i u bloodsportu ima "nemogućih" i trash scena/situacija na bacanje.
pa nisam niti rekao da je bloodsport ozbiljan film. :wink: Ali s obzirom da sam oba dva filma gledao dvaputa, bloodsport će mi i dalje biti najbolji film kada bi morao birati između njih dva. Ona scena na kraju I love you. :mrgreen: Ali baš zato i volim takve filmove... Borilačke sekvence su druga priča - recimo, drugi dio je prepun akcije već u prvoj minuti, ali ne toliko dobro režirano kao za J. C.V.D. - om. Nikako mi ne sjeda taj glumac iz ostala tri nastavka...
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 07 Jul 2010, 10:16

ja sam pogledao još kickboxer 2 i to mi je bilo dovoljno da odlučim ne gledati 3,4 i 5. :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Jul 2010, 16:32

Wendigo wrote:ja sam pogledao još kickboxer 2 i to mi je bilo dovoljno da odlučim ne gledati 3,4 i 5. :lol:
ma ja planiram pogledati sve. :rock: :rock:
Michel puši karu.

Post Reply