snimio sam na VHS. Jednom prilikom će se pogledati.Boby wrote:@cons
Znači, jučer se nije gledao "Chinatown"?
Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- john_constantine
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Michel puši karu.
- Dragonrage
john_constantine wrote:Da, jedan od najbrutalnijih negativaca u borilačkim filmovima ikad.filmophil wrote:bolojohn_constantine wrote:Enter the Dragon - baš ga jučer pogledao po tko zna koji put, vrhunski klasik s odličnim scenama tučnjave, stripovskom radnjom, odličnim negativcem, i brutalnim borcem Bolo.5/5
tiha patnja moje mladosti...on mi je uvijek bio pojam snage i moći u filmovima, najjače njegovo je onaj skok na kraju borbe na protivnika pa kad čuješ kak se lome kosti
![]()
inače, ovo mi je najbolji film bruce leeja koji sam gledao, još moram pogledat onaj di se tuče s norrisomTek onaj pogled žrtve kada lomi kičmu golim rukama. Od Boloa imaš i serijal Shootfighter gdje igra u glavnoj ulozi. U svakom slučaju, odličan borilački serijal s dosta brutalnosti.
Ne znam...meni taj films današnjeg gledišta djeluje malo zastarjelo i neatraktivno. Osobno mi je najjači bruce lee film "Fist of Fury"!! Kakve je tu scene i fajtove imao...koreografija ispred svog vremena. Ima jedna fajt kad se šora sa njih 20.ak, i u jednom kadru skine njih 8-ero...
Evo ta cijela sekvenca...
http://www.youtube.com/watch?v=mjTmSvrCM2Q
Takve stvari danas rade Tony Jaa, Statham i ostali...pa mislim da to dovoljno govori koliko je Lee bio ispred svog vremena.
Kaj se Bolo-a tiče...mnogo mi je efektniji u Bloodsportu...
- john_constantine
da, fist of fury mi je drugi najbolji film poslije Enter of dragon, najžešća mi je ona scena kada sredi ruskog hrvača, totalna brutala.... A jbg, film je zbilja zastario, ali jednostavno, kao i filmophil, obožavam taj klasik i ljubomorno čuvam dvostruko dvd kolekcionarsko izdanje i mogu ga više puta gledati, a da mi ne dosadi. Obožavam svaku scenu fajta od kojih mi je najdraža ona u podzemlju kada se bori protiv mnoštvo protivnika tamaneći ih na brojne načine, s tim izrazima lica poput neke zvijeri.
Fist of fury je također odličan film i jedan od najemotivnijih u njegovoj karijeri, s potresnim scenama gdje nema happy enda, jedan od rijetkih filmova u kojem vlastita osveta radi jedne osobe dovede ne samo do vlastitog uništenja, već i drugih... a scene borbe su i danas još uvijek brutalne i fenomalne.
Jednostavno, obožavao sam Bruce Leeja kao klinac i guštam se na slike iz Enter of dragon. Digao sam se u 4 ujutro samo da bi mogao gledati taj film i meni će to oduvijek biti jedan od najdražih kultnih borilačkih filmova.
Jep, bio je isto dobar u Bloodsport, ali ipak mi je brutalniji u Shootfighteru s scenom brutalnog loma ruke na pola, tako da mu krvava kost viri van iz ruke...
Fist of fury je također odličan film i jedan od najemotivnijih u njegovoj karijeri, s potresnim scenama gdje nema happy enda, jedan od rijetkih filmova u kojem vlastita osveta radi jedne osobe dovede ne samo do vlastitog uništenja, već i drugih... a scene borbe su i danas još uvijek brutalne i fenomalne.
Jednostavno, obožavao sam Bruce Leeja kao klinac i guštam se na slike iz Enter of dragon. Digao sam se u 4 ujutro samo da bi mogao gledati taj film i meni će to oduvijek biti jedan od najdražih kultnih borilačkih filmova.
Jep, bio je isto dobar u Bloodsport, ali ipak mi je brutalniji u Shootfighteru s scenom brutalnog loma ruke na pola, tako da mu krvava kost viri van iz ruke...
Michel puši karu.
- remike2
Straw Dogs (1971.) - izuzetno dobar film, dosta je okrutan uz dosta ironije i prikazom nasilja oko nas te da ni u vlastitoj kući čovjek ne može biti siguran. Odlična je gluma Dustina Hoffmana (meni jednog od omiljenih glumaca) te prelijepe Susan George, scena silovanja je dosta uznemirujuća, iako možda nije prikazano nešto baš specijalno, i dalje je strašna, likovi su fascinantni, upotreba glazbe je odlična te mi se sviđaju lokacije filma (od puba, do općenito prikaza Engleske), najjače mi je završnica sa par zastrašujućih scena, sa jednom bolesnom atmosferom i nepredvidivim tonom, prikazom Hoffmana koji od intelektualca i mirne osobe se pretvara u pravog junaka koji će sve napraviti za sebe i svoju ženu, no volio bih da je odnos između likova koje su upravo glumili Hoffman i George bio malo bolje prikazan, te da je barem malo ranije film krenuo življe bilo bi odlično, ovako 9/10, no opet sam baš zadovoljan sa filmom, dobro me potresao i zadivio viđenim!
Last edited by remike2 on 16 Jun 2010, 10:37, edited 1 time in total.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
harold and kumar go to white castle 3/5
solidna komedija za ubit vrijeme, al da sam se nešto posebno smijao, i nisam baš...
solidna komedija za ubit vrijeme, al da sam se nešto posebno smijao, i nisam baš...
This is the Zodiac speaking.
- boyko
She's Out of My League (2010) - baš zabavna romantična komedija... 8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Boby
"(500) Days of Summer" (2009)
Ajme, kojeg li osviježenja. Priča mi se je jako dopala kao i način na koji je scenarij, naoko, nasumice poslagan ostavljajući time dovoljno mjesta na snažnijoj emocionalizaciji glavnih junaka. Svidio mi se je i način na koji su sporedni likovi tretirani te mi ovo predstavlja savršen uzor za čitav žanr romantičnih komedija gdje bi se patetika trebala utišavat humorom dok se onaj ozbiljniji aspekt nikada ne bi smio uzeti ozbiljnije nego li što zaista jest ostavljajući gledatelju dovoljno mjesta za vlastite interpretacije umijesto prisilnog uguravanja nekog umjetno proizvedenog smisla.
Naravno, sve bi ovo upola manje vrijedilo bez neopisive Zoey Deschannel i mlade nade Josepha Gordona Levitta.
Soundtrack je isto priča za sebe te vrvi uhu ugodnim melodijama Deschannelice, Patricka Swayzea, Smithsa, Simon & Garfunkela, Feista; samo da navedemo neke.
Jedno od najlijepših filmskih iskustava iz prošle godine.
8/10
Ajme, kojeg li osviježenja. Priča mi se je jako dopala kao i način na koji je scenarij, naoko, nasumice poslagan ostavljajući time dovoljno mjesta na snažnijoj emocionalizaciji glavnih junaka. Svidio mi se je i način na koji su sporedni likovi tretirani te mi ovo predstavlja savršen uzor za čitav žanr romantičnih komedija gdje bi se patetika trebala utišavat humorom dok se onaj ozbiljniji aspekt nikada ne bi smio uzeti ozbiljnije nego li što zaista jest ostavljajući gledatelju dovoljno mjesta za vlastite interpretacije umijesto prisilnog uguravanja nekog umjetno proizvedenog smisla.
Naravno, sve bi ovo upola manje vrijedilo bez neopisive Zoey Deschannel i mlade nade Josepha Gordona Levitta.
Soundtrack je isto priča za sebe te vrvi uhu ugodnim melodijama Deschannelice, Patricka Swayzea, Smithsa, Simon & Garfunkela, Feista; samo da navedemo neke.
Jedno od najlijepših filmskih iskustava iz prošle godine.
8/10
- Scarface
Slažen se za 500 Days of Summer, genijalan pristup rom-com-u.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
The Game
odličan film
samo treba spomenuti David Fincher
10/10
odličan film
samo treba spomenuti David Fincher
10/10
- maddjuro
sinoć mi se nije spavalo pa sam imao mad max maraton-što reći za ovo osim timeless klasik
I may be an idiot, but i am no fool.
- DrugsBunny
Fear and Loathing in Las Vegas - 8/10
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- remike2
Dumb and Dumber (1994.) - kultni klasik, meni jedna od najdražih komedija svih vremena, uvijek me oduševi, genijalni i jedan jedini Jim Carrey, šta reći, savršenstvo! 10/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- Asfodel
P.S. I Love You - nakon odslušanih hvalospjeva i same pretužne teme idem kao gledat i ono skroz niš posebno
gledam gledam i mislim si aj dobro vjerojatno ću na kraju završit grcajući u suzama bit će supertužno i popravit bar malo mlaki dojam - kad ono figa. Smeta mi to što su na vedri način pristupili svemu, ja bih to obrnuto. I čitam da su dosta izmijenili knjigu. Jedino: Irskaa 

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Sammy
Iron Man 2 (2010) - meni u rangu s jedinicom, zadovoljan sam filmom. Sviđa mi se sto se film vise posvetio izgrađivanju psiholoskog profila Tonya Starka nego samoj akciji iako ima i dobre akcije. Topio sam se na svaku scenu sa Scarlet..jednostavno je pre
- 8/10

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
Police Story
nakon dugooo vremena ponovno odgledano
REMEK DJELO !!!
jackie chan je nevjerojatan stuntmen, glumac i redatelj
10/10
nakon dugooo vremena ponovno odgledano
REMEK DJELO !!!
jackie chan je nevjerojatan stuntmen, glumac i redatelj
10/10