Shutter Island (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
filmofil

Re: Shutter Island (2009)

Post by filmofil » 01 Apr 2010, 00:25

Ghostface wrote:Istina, kraj uopće nije dan na raspravu, prilično je jasno šta je istina.
SpoilerShow
I sad kad se sitin kako me jedan prijatelj uvjerava kako je glavni lik ustvari uistinu detektiv Teddy Daniels i da ga je ludnica isprala, i da su ga od onih pustih lijekova uvjerili da je ubija ženu i bla bla. Mora san se složit samo da umukne. :mrgreen:
:lol:
SpoilerShow
mislim da je čak poslije izgovaranja zadnje rečenice "chucka" oslovio sa doktor, al morat ću još jednom film pogledati

i zanimljivo je što se dosta ljudi žali na predvidljivost filma...istina je da kad si netko krene razmatrat teorije, jedna od tih teorija mu sigurno bude da je leo ustvari pacijent na otoku...to meni nije nijednom proletilo kroz glavu, ne znam jesam ja posebno tup pa ne kontam takve stvari :mrgreen: tek mi se doslovno na odjavnoj špici sve spojilo u jasnu cjelinu...tipa kad žena stavlja nevidljivu čašu na stol, to mi je bilo wtf...pa sam na netu čitao zanimljivo opažanje kada "chuck" nije mogao izvaditi pištolj, to je zato što ga nikada ni ne koristi jer nije murjak nego doktor, itd itd...kako god, film mi ispada sve bolji i bolji što više razmišljam o njemu

ne pada mi na pamet puno filmova di su tako uspješno obrnuli negativce u skroz pozitivnu pojavu...a i cijela priča oko glavnog lika je tako tužna...ma moram ovo opet gledat
This is the Zodiac speaking.

kraykulla

Post by kraykulla » 06 Apr 2010, 08:21

meni je bio okej i napet iako sam prilično rano skužio kaj bi moglo biti.
super mi je to da je pruženo mnogo teorija meni kao gledatelju na izbor a ne samo jedna.sve u svemu prilično visoka ocjena 8/10.

metallicat

Post by metallicat » 09 Apr 2010, 14:07

filmophil wrote:
SpoilerShow
mislim da je čak poslije izgovaranja zadnje rečenice "chucka" oslovio sa doktor, al morat ću još jednom film pogledati

i zanimljivo je što se dosta ljudi žali na predvidljivost filma...istina je da kad si netko krene razmatrat teorije, jedna od tih teorija mu sigurno bude da je leo ustvari pacijent na otoku...to meni nije nijednom proletilo kroz glavu, ne znam jesam ja posebno tup pa ne kontam takve stvari :mrgreen: tek mi se doslovno na odjavnoj špici sve spojilo u jasnu cjelinu...tipa kad žena stavlja nevidljivu čašu na stol, to mi je bilo wtf...pa sam na netu čitao zanimljivo opažanje kada "chuck" nije mogao izvaditi pištolj, to je zato što ga nikada ni ne koristi jer nije murjak nego doktor, itd itd...kako god, film mi ispada sve bolji i bolji što više razmišljam o njemu

ne pada mi na pamet puno filmova di su tako uspješno obrnuli negativce u skroz pozitivnu pojavu...a i cijela priča oko glavnog lika je tako tužna...ma moram ovo opet gledat
SpoilerShow
možda samo malo :lol: šala :mrgreen: meni je to odmah palo na pamet, samo sam se nadala da ipak možda neće tako biti. nažalost, valjda od cerekanja nisam skužila da stavlja na stol nevidljivu času. kad je chuch vadio pištolj, samo sam se nasmijala. nisam ni pomislila da je to zato što nema pojma :lol: .film mi je nekako čudno dobar. neznam još što bi mislila o njemu ali slažem se s tvojom zadnjom rečenicom. mislim da ću ga i ja još jednom morat pogledat. kraj može biti dvosmislen, tako da on u biti govori istinu..ah neznam :mrgreen:
Image

boyko

Post by boyko » 13 Apr 2010, 01:13

odličan. 9/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 May 2010, 20:53

Shutter Island's worldwide gross has reached $294 million, making it the top-grossing picture of director Martin Scorsese's career. Mr. Scorsese's previous high was his last feature, The Departed, which made $290 million.

The split for Shutter Island is $127.3 million domestic and $166.5 million overseas. Domestically, The Departed remains Mr. Scorsese's highest-grossing movie with $132.4 million, and Shutter Island is not going to catch it on that front, even though it has made more in its first 13 weeks than Departed did. That's because Shutter Island's run is winding down, whereas Departed received a nationwide re-launch late in its run to capitalize on Oscar nominations.

Shutter Island's advantage over The Departed is in its foreign haul, garnering $8 million more thus far than Departed's $157.5 million. Shutter Island marks Mr. Scorsese's fourth feature in a row to gross more than $100 million overseas, following Departed, The Aviator and Gangs of New York. All four pictures starred the internationally popular Leonardo DiCaprio.

remike2

Post by remike2 » 21 May 2010, 20:56

Neki dan sam pogledao kratki dokumentarac o filmu na TV1000 gdje su pričali Di Caprio i Scorsese, svidio mi se dokumentarac tako da se nadam da će i film koji izgleda i zvuči dosta neobičan.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Asfodel

Post by Asfodel » 14 Jun 2010, 17:17

Zaboravila ostavit osvrt nakon mnogo pootvorenih tiopica koji su ga "sakrili" :lol:

Ukratko, od atmosfere, mjesta radnje i svih tih polaznih točaka je sve savršeno. Ali je predvidljiv da to već boli :(
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

filmofil

Post by filmofil » 14 Jun 2010, 17:52

Asfodel wrote:Zaboravila ostavit osvrt nakon mnogo pootvorenih tiopica koji su ga "sakrili" :lol:

Ukratko, od atmosfere, mjesta radnje i svih tih polaznih točaka je sve savršeno. Ali je predvidljiv da to već boli :(
meni nije bil nimalo predvidljiv, al čak i da mi je netko spoilao film na kraju bi ostao paf...savršena karakterizacija likova, malo filmova se da usporediti s ovim...
SpoilerShow
okretanje negativaca u pozitivce je predobro izvedeno, a zadnje riječi izgovorene u filmu te moraju pogoditi nasred glave ako voliš filmove...jebeš predvidljivost, makar ja tvrdim da nije uopće predvidljiv
This is the Zodiac speaking.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 15 Jun 2010, 10:15

previše predvidljiv..
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

yakkazu

Post by yakkazu » 03 Dec 2010, 21:22

evo upravo sam ga pregledao, mogu reci da film, ni najmanje nije bio predvidljiv. istina je da je to bila jedna od opcija od pocetka, ali sigurno niko nije mogao sa sigurnoscu da kaze, " ma da, to ce da se desi..." .. do same odjavne spice, uopce nisam skontao o cemu se radi. eh sad, sto se tice tvista,
SpoilerShow
i ja sam jedan od onih koji malo vise vuku, ka cinjenici da je teddy-u ipak mozda ispran mozak. jer uzmimo kao prvi primjer slucaj sa čakom i pistoljem, zatim, totalno kompletna interakcija čaka, u situacijama kada je "glumio" zamjenika maršala, sa ostalim likovima, (npr, kada dobija casu viskija od kingslija)a po kraju je ustvari taj doktor, , i jednostavno, situacije kada kingsli daje lijekove tediju, sto te odmah na neki nacin kvači sa mislju da ga drogira. i ima tu jos dosta stvari koje ukazuju na to da mu je ustvari ispran mozak, a cak i ona djevojcica (njegova navodna kcer) se pojavljuje u onoj hrpi leseva u onom logoru, pa nije nemoguce da su ga progonila bas ta lica iz njegove proslosti. i jos recimo, kada sanja jasno ubicu svoje zene, sto znaci da zna konkretno kako covjek izgleda. inace, film je gotovo idealan, osim par sitnica, (ali necemo biti cjepidlake) mi nista posebno nije zasmetalo ... 10/10

sandi

Post by sandi » 03 Dec 2010, 23:13

Film je savrsen!od atmosfere, glumaca, radnje i tvista...sve!jedan od rijetkih
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

Sammy

Post by Sammy » 09 Jan 2012, 16:51

Shutter Island (2010) - Meni odličan. Dicaprio je rasturio, atmosfera pogođena, proletio mi je iako traje skoro 2 i po sata i uopće nije bio predvidljiv kako neki govore, twist odličan i kraj savršen. - 10/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

toni

Post by toni » 09 Jan 2012, 20:50

bezveze...
totalna kopija nekih ranijih filmova (memento, a tale of two sisters,...)
twist iskoristen vec 5464435 puta
kraj patetika da ne moze bit veca

Josef K

Post by Josef K » 09 Jan 2012, 21:04

Awkward

olio

Post by olio » 09 Jan 2012, 22:28

film je adaptacija knjige, a knjiga je iz 2003.

Post Reply